gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 37  
»Bugün 721  
»Toplam 15050209  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.223.160.61
» Bu sitemizi ziyaretiniz
KARDEŞ KENT HEYETİ ANAMUR'DAYDI

KARDEŞ KENT HEYETİ ANAMUR'DAYDI

Tarih 28 A?ustos 2012, 02:22 Editör

Anamur'un Kardeş Kenti Bingen'den gelen misafirler 4 gün Anamur'da kalarak bir dizi temaslarda bulundular...

       KARDEŞ KENT HEYETİ ANAMURDAYDI

Anamur’un Kardeş Kenti Bingen’den gelen misafirler 4 gün Anamur’da kalarak bir dizi temaslarda bulundular. 23 Ağustos Perşembe günü Anamur’a gelen heyette Bingen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Feser, Yabancılar Meclisi Başkanı, Anamur-Bingen Dostluk Derneği 2.Başkanı  ve Türk-İslam Kültür Derneği Başkanı Musa Mehmet Arıkan, Anamur-Bingen Dostluk Derneği Başkanı ve Polis Şefi Helmut İrmen, Anamur-Bingen Dostluk Derneği Yöneticisi Ruşen Lorey ve Bingen Meslek ve Sanat Teknik Lise Müdürü Johannes Olliges yer aldı.

 

KEŞKEK YEDİLER

Kardeş kent Bingen’den gelen heyet Anamur’da ilk öğle yemeğini Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde oturan Arzu Çelik ve Serkan Oğuz’un düğün yemeğinde yediler. Bingen Heyeti Anamur yöresel yemeklerine büyük ilgi gösterirken Bingen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Feser Yoğurtlu Keşkek’i çok beğendiğini ve bir tabak daha almak istediğini söyledi. Bingen Heyeti yemeğin yapılışı hakkında detaylı bilgi alırken Yörük Kültürü’nü de yakından tanıma fırsatı buldular.

ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ’NE ZİYARET

 

Bingen heyeti yapacakları ziyaretler kapsamında ilk olarak Endüstri Meslek Lisesi’ne gittiler. Endüstri Meslek Lisesi’nde öğrenciler tarafından yapılan çalışmaları inceleyen heyet bir şehri gözetleyebilecek, 15 km uçuş kapasiteli, üzerinde hareketli kamera bulunan ve canlı görüntü alabilen, düştüğü anda yerini merkeze bildiren gözlem uçağını çok beğendi. Türkiye 3.sü olan Çok Fonksiyonlu Hava Aracı Projesi Alman heyetin ilgi odağı olurken öğrenciler projeyi geliştirmeye devam ettiklerini belirttiler. Okulda Bingen ve Anamur Teknik Lise Müdürleri bir toplantı yaparak birlikte yürütülebilecek projeler üzerine konuştular.

 

YÜKSEKOKUL ZİYARETİ

Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekolu’na yapılan ziyarete heyet derslikleri gezerek başladı. Yüksekokul Müdürü Yrd. Dç.Dr.Akif Altınbıçak heyete Anamur’un tarım ve turizm potansiyeli başta olmak üzere, sosyo kültürel gelişimi ve sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Heyettekiler  verilen brifingin ardından Anamur’u daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirttiler.

Heyet ayrıca Anamur İlçe Emniyet Müdürü Fuat TUĞLUOĞLU 'nuda ziyaret etti.

    

ESNAF VE SANATKARLAR ODASI ZİYARETİ

Kardeş kent Bingen’den gelen heyet Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti. Oda Başkanı Ahmet Çetin ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen heyete Oda Başkanı Çetin Anamur’da orta ölçekli esnaflar ve sorunları ile atılması gereken adımlar konusunda bilgi verdi. Oda Başkanı Ahmet Çetin’i dikkatlice dinleyen heyet Bingenli ve Anamurlu esnaflar arasında iletişim kapılarının açılması üzerinde durarak görüşmenin çok başarılı geçtiğini ifade ettiler.

 

TİCARET VE SANAYİ ODASI ZİYARETİ

Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde oda başkanı Kerim Çilingir ile görüşen heyete oda hakkında bilgi verildi. Ziyarette her iki kentin oda, birlik, stk, okul ve benzeri kurum ve kuruluşlarının ayrı ayrı çalışma grupları şeklinde organize edilerek kardeş kent olgusunun genişletilmesi üzerinde duruldu.

   

PARKE YOL ÇALIŞMASINI İNCELEDİLER

Anamur Belediyesi tarafından şehrimizin çeşitli noktalarında yürütlen hizmetleri de yakından takip eden heyet Kısakhyaoğlu Konağı’nın açılış tarihini sordular ve açılışta programların uyuşması durumunda bulunmak istediklerini belirttiler. Fen işleri Müdürü Hüseyin Gürel ile birlikte Parke kaldırım çalışmasını da inceleyen Belediye Başkanı Thomas Feser Müdür Gürel’den bilgi aldı.

 

 

 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi