gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 15  
»Bugün 2050  
»Toplam 15051538  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.191.223.123
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Anamur'da Engelli Araçları Düzenlenen Törenle Dağıtıldı

Anamur'da Engelli Araçları Düzenlenen Törenle Dağıtıldı

Tarih 01 Haziran 2012, 19:39 Editör

Anamur Belediyesi'nin organizasyonu ile Almanya'datoplanan Engelli Araçları Yeni Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle ANED'e teslim edildi.

Anamur’da Engelli Araçları

Düzenlenen Törenle Dağıtıldı

 

Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE'nin en önemli projeleri arasında yer alan ve Anamur Belediyesi öncülüğünde kurulan Anamur Engelliler ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği ihtiyacı olan Engelli Araçları'nın tamamına yakınına kavuştu.

 

Kurulan bağlantılar ve Anamur Belediyesi'nin organizasyonu ile Almanya'nın çeşitli şehirlerinden toplanan Engelli Araçları Yeni Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle ANED'e teslim edildi. Almanya’da Anamurlu Engelliler yararına Halle ve Çevresi Diyanet Türk İslam Derneği, Rozenheim Ülkü Ocakları, Galseherkirgen Ülkü Ocakları, Hannover Ülkü Ocakları ve Anamur'un Kardeş Kenti Bingenli gönüllülerce toplanan sıfır ve ikinci el Engelli Araçları gümrük işlemlerinin ardından haftasonu Anamur'a ulaştı. Ekol Lojistik firmasının katkıları ile Anamur'a gelen eşyalar Belediye Hizmet Binası Bahçesi'nde 3 gün sergilendi.

 

Çarşamba saat 17:00'de Yeni Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 'Almanya'dan Anamur'a Engelli Yardım Tır'ı, Engelli Araçları Dağıtımı ve Anamur Engelliler ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği'ne Teslim Töreni'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

 

Etkinlik alanında sıralanan onlarca Engelli sandalyesi, yürüme destek araçları, engelli tuvaletleri, akülü engelli araçları ve birçok malzeme vatandaşlarca yoğun ilgi gördü.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa Tekmen Belediye Başkanı Mehmet Taş, MHP İlçe Başkanı Ramazan Yalçın, BBP İlçe Başkanı Ramazan Çelik, Türkiye Kamusen Başkanı Salih Kutlu, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Engelliler, Vatandaşlar ve Basın Mensupları katıldı.

 

ANED Başkanı Hikmet Narcı konuşmasında yardım malzemelerinin Anamur'a getirilmesini sağlayan Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE'ye ve malzemelerin getirilmesi sürecinde gösterdiği gayret dolayısıyla Belediye Fen İşleri Müdürü Hüseyin Gürel'e teşekkür etti. ANED olarak tüm sıkıntılarına çözüm bulduklarını belirten Narcı, vatandaşlarımızdan da engellilere karşı duyarlılık göstermelerini istedi.

 

Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE ise yaptığı konuşmada Engellileri kendinin emaneti olarak gördüğünü, her zaman onlara destek olmaktan gurur duyduğunu, getirilen malzemelerin Anamur engellilerinin 10 yıllık ihtiyacını karşılayacak kadar büyük olduğunu belirtti. Yaklaşık 3000 engellinin Anamur'da yaşadığını belirten Başkan TÜRE onların sorunlarına duyarsız kalınamayacağını ifade etti. Bir tekerlekli sandalyenin bile engelli bir insanı yatağından kaldırıp, sosyal yaşama bağlayacağını, onları yatağa mahkûmiyetten kurtaracağını söyleyen Başkan TÜRE malzemelerin Almanya'da toplanmasını sağlayan ve Anamur'a getirilmesinde katkı sunan hayır sahiplerine teşekkür etti.

 

Malzemelerin Anamur'a getirilmesine sponsor olan Ekol Lojistik, Müteahhit Süleyman Fazlıoğlu, Müteahhit Faruk Aslan ve İkonyum Otel'e plaket takdim edildi.

 

Plaket Töreninin ardından ANED Yönetim Kurulu Üyesi ve 12 yıllık Engelli Necati Göz engelliler adına duygularını ifade etmesi için sahneye çağrıldı. Necati Göz yaptığı duygusal konuşmada bu araçların Anamurlu Engellilerin yaşama tutunma araçları olduğunu ifade etti. Necati Göz Kendilerini önceleri küçümseyenlerin, 'özürlü engelli işte' gibi tabirlerle itham edenlerin Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE'nin engellilere sahip çıkmasıyla bilinç kazandıklarını, artık rahatça sosyal yaşama, gündelik hayata karışabildiklerini söyledi.

 

Engelli Araçlarının ANED'e teslim töreni ve tutanak imzalanması için Belediye Başkanı Mehmet TÜRE ve ANED Başkanı Hikmet Narcı kürsüye çağrıldı. Başkanlar gelen engelli araçlarının listesinin de yer aldığı teslim tutanağını imzaladılar. Teslim tutanağı Sunucular Muhammed İbrahim Arıkan ve Engelli Hasan Yılmaz tarafından okundu.

 

Tanzim edilen tutanağa göre;

 

80 adet tekerlekli sandalye,

12 adet akülü araç,

20 adet tuvalet sandalyesi,

50 adet yürüme destek aracı,

60 adet kol değneği,

5 adet banyo sandalyesi,

5 adet engelli yemek masası,

5 adet engelli hasta yatağı,

2 adet felçli hasta ayakta durma yardımcısı,

2 ader havalı yatak,

10 karton yatalak bezi,

2 adet banyo lifti,

2 adet engelli yataktan kaldırma lifti ANED tarafından teslim alındı.

 

Ayrıca Almanya'dan Anamur'a Türkiye'de 15 ayrı şehre ulaştırılmak üzere;

 

44 adet tekerlekli sandalye,

11 adet akülü araç,

10 adet tuvalet sandalyesi,

25 adet yürüme detsek aracı,

1 adet engelli merdiven çıkma yardımcısı,

1 adet havalı yatak,

1 adet engelli yatalak yatağı gönderildi.

 

Gönderilen araçlar kargo vasıtası ile Anamur Belediyesi tarafından sahiplerine yollandı.

 

Almanyalı gönüllüler tüm bunların yanında 30 koli oyuncak ve yaklaşık 2 ton giysiyi de Engelli Araçları ile birlikte ihtiyaç sahiplerinin dertlerine derman olan, parasız alışveriş hazzını tadabildikleri, gıdadan beyaz eşyaya, gelinlikten sobaya binlerce eşyanın mağaza görünümde sahiplerini beklediği Hanımeli İhtiyaç Bankası'na ulaştırdılar.

 

 

Teslim tutanağının okunmasının ardından ANED'e önceden başvuru yapmış olan engellilere akülü araçları, tekerlekli sandalyeleri, tuvalet yardımcıları ve yürüme destek araçları protokol tarafından tutanakla teslim edildi.

 

Engelliler araçlara kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar. Teslim edilen akülü araçlardan birini alan Akdeniz İlköğretim Okulu 2.sınıf Öğrencisi 9 yaşındaki Ali Yıldırım'ın mutluluğu gözlerinden okundu. Okuluna annesinin sırtı yerine kendi başına gidebilecek olmaını verdiği mutlulukla etrafa gülücükler saçan minik Ali'nin sevinci etkinliğe katılanları duygulandırdı. Öğrenci Ali Yıldırım'a verilen aracı kendisi kumanda edebileceği gibi yetişkin kumanda bölümü de yer alıyor.

 

Engelli Sunucu Hasan Yılmaz'ın 'Sayın Protokol Üyeleri sizleri bir dakikalığına kendinizi engellilerin yerine koymak için, bizlerin ne hissettiğini anlayabilmek için tekerlekli sandalyeye binmeye davet ediyorum' anonsuyla Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE ve protokol üyeleri tekerlekli sandalyeye binerek kullanmaya çalıştılar.

 

 

Gerçekleştirilen dağıtımın ardından Anamur Halk Eğitim Merkezi Vakıfbank ilköğretim Okulu Halkoyunları Ekibi Anamur Yöresi oyunlarını sergiledi.

 

Halkoyunları gösterisinin ardından Şafak Küçükderya ve Ekibi müzik ziyafeti sundular. Anamur Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi Müzik Gurubu yaklaşık 1 saat sahnede kaldı. Guruba Başkan TÜRE'nin isteği ile Gözde Fm dj'i Ayhan Reis de 3 parça söyleyerek eşlik etti.

 

Almanya'dan Anamur'a gelen malzemelerin toplam değerinin 300 bin liraya yaklaştığı belirtildi.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi