gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 15  
»Bugün 261  
»Toplam 15054134  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.16.15.149
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Bingen'den Anamur'a Ziyaret

Bingen'den Anamur'a Ziyaret

Tarih 09 ?ubat 2012, 08:42 Editör admin

Kardeş Kent Anlaşması İmzaladığımız Bingen Şehri Yetkilileri Anamur'a geldi.

     Anamur Belediyesi ve Bingen Belediyesi arasında imzalanan Kardeş Kent Anlaşması'nın ardından Bingen'de Bingen Anamur Dostluk Derneği'ni kuran kardeş kentliler Anamur'a bir ziyaret gerçekleştirdi.

     Bingen Anamur Dostluk Derneği Başkanı (Mainz Polis Şefi) Helmut İrmen ve Dernek Başkan Yardımcısı (Bingen Yabancılar Meclisi Başkanı) Musa Mehmet Arıkan Pazar günü Anamur'a gelerek bir dizi temaslar gerçekleştirdi. İlk olarak Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE'yi makamında ziyaret eden Bingenliler daha sonra Anamur Belediye Başkanı mehmet TÜRE ile birlikte Anamur Belediyesi tarafından Belediye Hizmet Binası karşısında Bingen Kalesi figürleriyle boyattırılan Trafoyu ziyaret ettiler.

     Belediye Hizmet Binası karşısındaki trafoya çizdirilen Bingen Kalesi Figürü ile hatıra fotoğrafı çektiren Helmut İrmen ve Musa Mehmet Arıkan, bu güzel çalışmayı Bingen'de anlatacaklarını ifade ettiler. Başkan irmen ve Başkan Yardımcısı Arıkan daha sonra günlük yayın yapan yerel gazeteler Akdeniz Postası ve Yeni Anamur Gazetesine nezaket ve bilgilendirme ziyaretinde bulundular. Yerel Basın ve çalışma olanakları hakkında bilgi alan Irmen ve Arıkan Toroslar Mahallesinde bir evi ziyaret ettiler. Evin ihtiyaçlarını belirleyen Irmen ve Arıkan Dernek olarak su alan ve sıvaları dökülmüş evin tüm masrafları Bingenlilere ait olmak üzere yapılacağını ifade ettiler. Evin tamiratını da Bingen'den gelerek kendilerinin yapacağını ifade eden Başkan Helmut irmen hırdavatçılara uğrayarak izolasyon malzemelerini ve boya çeşitlerini inceledi.

     Toroslar Mahallesindeki ev ziyaretinin ardından Hanımeli İhtiyaç Bankası'na giden İrmen ve Arıkan Almanya Bingen Kenti'nden Anamurlu ihtiyaç sahibi çocuklar için topladıkları ve Alman ailelerin büyük katkı sağladığı kırtasiye ve oyuncak kolilerini hanımeli İhtiyaç Bankası Sorumlusu Nilgün Ayhan'a teslim ettiler. Polis Şefi ve Bingen Anamur Dostluk Derneği Başkanı Helmut İrmen Hanımeli İhtiyaç Bankası Sorumlusu Nilgün Ayhan'a Bingen'den selam getirdiklerini ifade ederken, yaklaşık 20 koli eşya topladıklarını ancak uçakla 2 kolisini getirebildiklerini söyledi.

     Kız Meslek Lisesi'ni de ziyaret eden Dernek Temsilcileri burada öğrencilerle birlikte öğle yemeği yediler. Avrupa Birliği'ne öğrenci değişimleri için proje hazırlayan Öğretmen Esra Öğür ve Başkan Mehmet TÜRE'nin eşi Meliha Türe ile görüşen İrmen ve Arıkan, Bingen'de gerçekleşecek festival ve etkinliklerle ilgili bilgilendirmede bulundular.

     Anamur Koleji'nde Modern Dans Ekibi hazırlık çalışmalarını da seyreden İrmen ve Arıkan okul öğrencilerini de Bingen'e davet ettiler.

     Anamur İlçe Emniyet Müdürü Fuat Tuğluoğlu'nu makamında ziyaret eden İrmen ve Arıkan Müdür Tuğluoğlu'na Bingen'e gelmeleri konusunda resmi davet ilettiler. Müdür Tuğluoğlu da kendilerine davetleri dolayısıyla teşekkür ederek Anamurspor atkısı hediye etti.

     Ünlüselekte Başkan Mehmet TÜRE, İlçe Emniyet Müdürü Fuat Tuğluoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ayhan, Belediye Meclis Üyeleri Halil Aydoğdu, Bünyamin Kozak, ASKİ Müdürü Hüseyin Gürel ve Yeni Anamur Gazetesi Sahipleri kamil Cömertler - Zümrüt Cömertler ile akşam yemeğinde buluşan Helmut İrmen ve Musa Mehmet Arıkan salı günü Anamur'dan ayrıldılar.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi