gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 62  
»Bugün 1279  
»Toplam 15793782  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.118.31.157
» Bu sitemizi ziyaretiniz
19 Mayıs Anamur'da Kutlandı

19 Mayıs Anamur'da Kutlandı

Tarih 21 May?s 2012, 17:51 Editör admin

19 Mayıs Anamur'da coşkuyla kutlandı

     19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl tüm yurtta olduğu gibi Anamur’da da resmi ve sivil olmak üzere iki bölümde kutlandı.

     Resmi tören sabah saat 08:00 da Anamur terminalinden, Cumhuriyet Meydanına yürüyüşle başladı. Yürüyüşe Anamur Kaymakamı Cemil Aksak, Garnizon Komutanı Alb.Ekrem Kesikbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Devrim Yenikomşuoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Daire Amirleri, Anamur’da bulunan okulların öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

     Anamur Lisesi öğretmenlerinden Fatma Pınar’ın sunuculuğunu yaptığı törene, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından öğrenciler şiirler okudu.

     Öğrenciler tarafından halk oyunlarının sergilendiği resmi tören çeşitli branşlarda başarı kazanan takımlara plaket ve madalya verilmesi ile son buldu.

 

     19 Mayıs Kutlamalarının sivil bölümünde ise, Atatürkçü Düşünce Derneği, Anamur Belediyesinin katkıları ve vatandaşların katılımı ile coşkulu bir program düzenledi.

     Programa saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlandı.

 

     Atatürkçü Düşünce Derneği adına bir konuşma yapan Aynur Akpınar; 93 yıl önce Atatürk ve silah arkadaşları yılmış bir toplumu çok zor şartlar altında ayağa kaldırmış, gelecekte gençliğe birinci öge olarak Cumhuriyeti korumayı emretmiştir. “Gençler!” diye seslenen Akpınar daha çalışkan olmalısınız. Barış, hoşgörü kapsamında bilgilenmeli, bilgilendirmelisiniz. Sayınızı çoğaltmalısınız diyerek sözlerine devam etti. Ülkemiz politik tuzaklara düşürülmüştür. Uğur Mumcu’larımızı, şu anda esaret dönemi içinde yaşayan sanatçılarımızı unutmayalım. Zaman Atatürk ilkelerine sahip çıkma zamanıdır. Her türlü engellemelere rağmen 19 mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ülkemiz de davullarla, zurnalarla kutlanmakta. Bayramımız kutlu olsun, diyerek sözlerini noktaladı.

 

     Program; Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerinden Altan Arısoyun Kendi yazdığı şiiri okumasıyla devam etti.Daha sonra kürsüye çıkan Adil Ünal Kuva-i Milliye adlı şiiri seslendirdi.

     Anamur Halk Eğitim Merkezi, halk oyunları ekibi, Şafak Küçükderya eşliğinde gösterilerini sergiledi.

    Oğulcan Hayal’ın Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okumasının ardından, gençliğin Atasına cevabını Burak Doğan okurken şölene katılan vatandaşlar da hep bir ağızdan eşlik etti.

     Program;Yerel sanatçılardan Ali Koyu ve Ahmet Demir müzik grubunun türküleri ile son buldu

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

OTOYOL MAĞDURLARI

OTOYOL MAĞDURLARI Çeşmeli ile Kızkalesi arasında yapımı süren otoyol çalışması hızla ilerliyor. Tırtarlılar otoyol mağduru oldular.

UYUŞTURUCUDAN GENÇLERİMİZİ UZAK TUTALIM

UYUŞTURUCUDAN GENÇLERİMİZİ UZAK TUTALIM 21 yaşındaki 'uyuşturucu bağımlısı' bir gencin ölmeden önce anasına yazdığı son mektup:
ANAMUR’UN SORUNLARI ÇÖZÜMSÜZ DEĞİL05 Nisan 2025

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi