gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 20  
»Bugün 616  
»Toplam 14974810  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 34.230.84.106
» Bu sitemizi ziyaretiniz
KAYI FİLM TARAFINDAN HAZIRLANAN BOZYAZI ŞEHİTLER BELGESELİ GÖSTERİMDE

KAYI FİLM TARAFINDAN HAZIRLANAN BOZYAZI ŞEHİTLER BELGESELİ GÖSTERİMDE

Tarih 29 Mart 2018, 20:10 Editör

Geçtiğimiz günlerde Muhammed İbrahim ARIKAN'ın yönetmenliğini yaptığı "Bozyazı Şehitler Belgesel Filmi" çekimleri tamamlanmıştı.

 

KAYI FİLMİN “BOZYAZI ŞEHİTLER BELGESELİ” GÖSTERİME GİRİYOR

 

Kayı Film tarafından çekilen Bozyazı Şehitler Belgeseli gösterime giriyor.

 

Geçtiğimiz günlerde Muhammed İbrahim ARIKAN’ın yönetmenliğini yaptığı  “Bozyazı Şehitler Belgesel Filmi” çekimleri tamamlanmıştı.  Montaj çalışmaları tamamlanan film seyirci ile buluşacak.

 

 

Bozyazı Şehitler Belgesel Filmi çekimlerini büyük bir çaba ve bizzat yerinde çekimlerle gerçekleştirdiklerini belirten ARIKAN: “Biz böyle filmleri çekmek suretiyle hem şehitlerimize olan vefa borcumuzu ödemeye çalışıyoruz, hem de; bu vatan için, Türk milleti, bayrak ve ezan için gencecik yaşında toprağa kan veren şehitlerimizi unutmuyor ve unutturmuyoruz.” dedi.

 

  

Kayı Film Yönetmeni Muhammed İbrahim ARIKAN: “ Geçtiğimiz 2017 döneminde 4 adet Şehitler Belgeseli çektik. Alanya, Anamur, Mut ve Gazipaşa Şehitler Belgeselleri ile yöre halkını buluşturduk. Şimdi sıra Bozyazı ilçemizin halkı ile şehitlerimizi buluşturmakta. Bizim için Bozyazı şehitler Belgeseli çok önemliydi. Bu konuda desteklerini esirgemeyen filmin çekim aşamalarında yanımızda olan Bozyazı belediye Başkanı Sayın Mehmet BALLI’ya çok teşekkür ediyorum. Filmin çekim aşamasında yer alan Gazilerimizi de hürmetle selamlıyorum. Bozyazı’da çekimleri gerçekleşen belgesel filmimizin önemli bir özelliği de Bölücübaşı Apo’nun İmralı’daki yargılanma davasında müdahil olarak dinlenen Bozyazılı Şehidimiz Murat Namdar'ın Eşi Yıldız Hemşire’nin de film içinde yer almasıdır.

 

 

Bazı bölümlere canlandırma çekimleri de koyduğumuz belgesel filmimizin gerekli ilgiyi göreceğine inancımız tamdır. Vefakâr Bozyazı halkı her zaman milli duyguları yüksek bir topluluk olarak desteğini şehitlerimizden esirgememiştir.” dedi.

 

 

Bozyazı Şehitler Belgesel Filmi Bozyazı Belediyesinin destekleri ile çekildi.

 

 

Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet BALLI hazırlattığı davetiyede: “Bozyazılı şehitlerimizi anmak, hatırlarını gelecek nesillerde yaşatmak amacıyla hazırladığımız Bozyazı Şehitler Belgesel Filmi gala gösterimine teşriflerinizden onur duyarım” dedi.

 
             
 
            Bozyazı Şehitler Belgeselinin ilk gösterimi 30 Mart 2018 Cuma günü saat 14:30’da Bozyazı’da  Barınak civarında yer alan Anamorion Sinema Salonunda gerçekleştirilecek.
 
               
                             
 
                  Bilindiği gibi Bozyazı ilçesinden Turan KILIÇ, Resul KARA, Murat NAMDAR, Yaşar NAVGASIN, Cemal TÜREDİ, Mehmet TORİN, Ali ER, Serkan ÜNAL şehit düşen yiğitlerimizdi.
 
            
           
                     BOZYAZI ŞEHİTLER BELGESELİ FİLM DETAYLARI

 

Bozyazı Belediyesi tarafından Kayı Film'e hazırlattırılan Bozyazı Şehitler Belgeseli'nin Gala'sı 30 Mart 2018 Cuma günü saat 14:30'da Anemurion Hotel Sinema Salonu'nda yapılacak.

 

Terörle mücadelede hayatını kaybetmiş kahraman vatan evlatlarını anmak, aziz hatıralarını gelecek nesillere aktarmak, ailelerinin acılarına ortak olmak ve yaşanılan kente görsel bir arşiv bırakmak için hayata geçirilen Belgesel Film çalışmasının geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen çekim çalışmaları sonrası film gösterime hazırlandı. 2016 yılında başlattığı çalışmalar ile Türkiye'de ilk kez terörle mücadele şehitlerini konu alan belgesel filmlere imza atan Kayı Film Bozyazı Şehitler Belgeseli ile de Bozyazılı 8 Şehidin anılarını beyaz perdeye aktardı.

 

75 dakikalık belgesel filmin fragmanı geçtiğimiz gün yayınlanırken daha şimdiden filme ilgi yoğun oldu. Sosyal medya başta olmak üzere birçok paylaşım platformunda film fragmanını onbinlerce kişi izledi.

 

Bozyazı Belediye Başkanlığı için gerçekleştirilen belgesel çalışmasının Proje Danışmanlığı'nı Belediye Başkan Yardımcısı Birsen Atılkan yaptı. Canlandırma çekimlerinin de yer aldığı Belgesel filmde Belediye Başkanı Mehmet Ballı Çanakkale Şehitlerine adlı şiiri seslendirdi.

 

Bozyazılı Gaziler'in de yer aldığı filmde 1995 yılında bölücü terör örgütü tarafından ailesinin yanında Sivas'ta yolu kesilerek katledilen Şehit Astsubay Murat Namdar'ın anılarını olay esnasında yanında bulunan ve bölücübaşının İmralı'daki duruşmalarına müdahil olan kamuoyunun Yıldız Hemşire olarak tanıdığı eşi Yıldız Namdar anlattı. Bilindiği üzere o günlerde Yıldız Hemşire'nin mahkemedeki konuşması PKK elebaşı Abdullah Öcalan´ın duruşmasını yürüten Mahkeme Başkanı Mehmet Turgut Okyay başta olmak üzere duruşmanın 3´üncü gününde basın mensupları da dahil olmak üzere duruşmayı takip eden herkesi gözyaşına boğmuştu.

 

Şehit Ailelerinin onur konuğu olarak yer alacağı Gala gösterimine Bozyazı Kaymakamı, Bozyazı Belediye Başkanı ve kentin üst düzey protokolü de katılacak.

 

Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine gala sonrası farklı gün ve saatlerde gösterimler yapılması için planlama çalışmalarına başlandı. Bozyazı Şehitler Belgeseli'ne Sanatçılar Mustafa Yıldızdoğan ve Ali Kınık da bedelsiz müzik vererek destek oldu.

 
           
           
        
               
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi