gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 43  
»Bugün 747  
»Toplam 15050235  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.144.252.140
» Bu sitemizi ziyaretiniz
ÖĞRETMENLERE SALDIRILARA BÜYÜK TEPKİ

ÖĞRETMENLERE SALDIRILARA BÜYÜK TEPKİ

Tarih 01 May?s 2012, 01:45 Editör

Türk Eğitim-Sen Mersin Şubesi son günlerde öğretmenlere yönelik Mersin ve diğer illerdeki saldırılara basın açıklaması ile tepki koydu...

Türk Eğitim-Sen Mersin Şubesi son günlerde öğretmenlere yönelik Mersin ve diğer illerdeki saldırılara basın açıklaması ile tepki koydu...

 

 Bir basın açıklaması yapan Mersin 1. nolu Şube Başkanı Tebabil AKINCI ve sendika üyelerinin eylemine Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi Hüseyin ATEŞ'de katıldı.

 

Türk Eğitin-Sen mersin Şube Başkanı Tebabil Akıncı'nın basın açıklaması aynen şöyledir:

 

“Değerli Basın Mensupları,

 

Ülkemizde gün geçmiyor ki, bir saldırı bir cinayet haberi olmasın. Hergün bir okulda kendi evlatlarına hizmet eden öğretmenler dövülmekte, bıçaklanmakta hatta hastanelerde sağlığımız ile ilgilenen doktorlar öldürülmektedir.

 

Öğrencilerin, velilerin fiziki ve sözlü saldırılarına uğrayan öğretmenlerimiz can güvenliğinden yoksun olarak görevlerini yapmaktadır. Eli bıçaklı öğrenciler, eli sopalı veliler okullarda terör estirmekte, öğretmenlerimizin can güvenliğini tehdit etmektedir.

 

Mersin’de, İstanbul’da, Kütahya’da, Sakarya’da yapılanlar, öğretmenlere yönelik saldırıların hız kazandığını gözler önüne sermektedir.

 

    

 

Öğrenci ve velilerin öğretmenlere uyguladığı şiddete karşı Milli Eğitim Bakanlığı’nın üç maymunu oynaması biz eğitimcilerde büyük hayal kırıklığı yaratmıştır. Öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den kendilerine sahip çıkmasını ve öğretmenlere yönelik şiddete karşı önlem almasını beklemektedir. Ancak Bakan Dinçer’in öğretmenlere yapılan saldırılar karşısında sessiz kalması, ‘Bakan Dinçer kimin Bakanı?’ sorusu akıllara getirmektedir. Bu durum eğitim camiası için büyük bir felakettir.

 

Öğretmenlerin çalışma saatleri konusunda yanlış bilgiler vererek, kamuoyunu yanıltan, açıklamalarıyla öğretmenleri rencide eden, onların haklarını korumak yerine, haklarını tırpanlayan Bakan Dinçer’in bugüne kadar sergilediği öğretmen düşmanı tutum daha ne kadar sürecek?

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer öğretmenlere yönelik şiddete karşı ne zaman harekete geçecek?

 

Öğrenci ve velilerin öğretmenlere yönelik uyguladığı şiddet dalga dalga yayılırken, Bakan daha ne kadar seyredecek? Sayın Dinçer eğitim çalışanlarına sahip çıktığını, onları önemsediğini ne zaman gösterecek?

 

Öğretmenlere yönelik şiddetin sorumluları Milli Eğitim Bakanlığı’nı yönetenlerdir. O koltukları işgal edenler öğretmenleri etkisizleştirerek, yetkisizleştirerek, değersizleştirerek bugünkü tablonun ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır.

 

Tüm bu hususlar ciddi bir şekilde ele alınmalıdır.  Çünkü bir öğretmenin bile okulda kendisini güvende hissetmemesi önemli bir sorundur. Bu sorunu sahiplenmeyenlerin o koltuklarda işi yoktur.

 

Bu noktada;

 

OKULLAR GÜVENLİ ALANLAR OLMALI, ÖĞRETMENLERİMİZİN CAN GÜVENLİĞİ MUTLAKA SAĞLANMALIDIR.

 

ÖĞRETMENLERE, OKUL İDARECİLERİNE, EĞİTİM ÇALIŞANLARINA UYGULANAN ŞİDDETİN BİR AN ÖNCE DURDURULMASI İÇİN GEREKLİ TÜM TEDBİRLER ALINMALIDIR.

 

ÖĞRETMENLERE KAYBETTİĞİ İTİBARI YENİDEN KAZANDIRILMALIDIR.

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİ VE EĞİTİM ÇALIŞANLARINI SAHİPLENEN, ONLARI KORUYUP, KOLLAYAN BİR BAKANLIK HALİNE GELMELİDİR.

 

Unutulmamalıdır ki; öğretmenlerimiz şiddete maruz kaldıkça, itibarsızlaştırıldıkça, hor görüldükçe, öğretmenlerimizin maddi ve özlük hakları tırpanlandıkça, bu ülkenin aydınlık yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır.”

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi