gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 53  
»Bugün 1334  
»Toplam 15050822  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.144.250.169
» Bu sitemizi ziyaretiniz
(STK) Sivil Toplum Kuruluşları

(STK) Sivil Toplum Kuruluşları

Tarih 04 Ocak 2016, 22:00 Editör

Kaza Mağdurları Sosyal Güvenlik ve Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanvekili Cengiz AYDEMİR STK'larla ilgili açıklamalarda bulundu.

“(STK) Sivil Toplum Kuruluşları”

 

Kaza Mağdurları Sosyal Güvenlik ve Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanvekili Cengiz AYDEMİR STK’larla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Ülkemizde (STK) Sivil Toplum Kuruluşlarının anlam ve önemi ile bu kuruluşlara duyulan ihtiyaç konusunu değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Üyesi ve Kaza Mağdurları Sosyal Güvenlik ve Tüketici Hakları Derneği (KazaMağdurDer) Genel Başkanvekili Elk. Müh. Cengiz Aydemir; “sivil toplum örgütlerinin genel amacı dünyayı yaşanabilecek konuma getirmek ve mevcut sistemde kötüye gidişi durdurmaktır ” dedi.

 

 

 

STK’lara Neden İhtiyaç Vardır?

 

Gönüllü kuruluşların çalışma alanları birbirinden farklı görünse de, aslında tek bir amaca hizmet eden sivil toplum örgütlerinin genel amacı dünyayı yaşanabilecek konuma getirmek ve mevcut sistemde kötüye gidişi durdurmaktır.

 

Çalışmaları tamamen gönüllü olan üyeleri sayesinde yürütülmektedir. Çoğu çevreci kuruluş birbirleri ile irtibat halindedirler. Çalışmaları için gerekli mali desteği de üyelerinden ve bağışlardan karşılayabilmektedirler.

 

Ülkemizdeki gönüllü çevreci kuruluşları diğer ülkelerle kıyasladığımızda sayısının daha az olduğunu görmekteyiz. Gönüllü kuruluşların varlığı ve üye sayısının fazlalığı aslında o ülkenin çevre sorunları ve diğer sorunlara karşı duyarlılığının bir göstergesi sayılabilir. Bu kuruluşlar çeşitli zamanlarda çeşitli yerlerde sempozyumlar düzenleyerek bilinçli ve çevreci bir toplum yaratılmasına katkıda bulunmaktadırlar.

 

Amaçları; Sivil toplum kuruluşları, resmi kurumlar dışında ve bunlardan bağımsız olarak çalışan, politik, sosyal, kültürel, hukuki ve çevresel amaçları doğrultusunda lobi çalışmaları, ikna ve eylemlerle çalışan, üyelerini ve çalışanlarını gönüllülük usulüyle alan, kâr amacı gütmeyen ve gelirlerini bağışlar ve/veya üyelik ödemeleri ile sağlayan kuruluşlardır.

 

Görevleri; STK'lar sistemin göz ardı ettiği veya yetersiz kaldığı konularda araştırma, tesis ve hizmet sağlayarak devlet işlerindeki açığın ve gecikmenin kapanmasına yardımcı olur. Tüm dünyada ulusal ve uluslararası STK'lar vardır. Bu kuruluşlar; ülke vatandaşlarının seslerini duyurmalarını, sorumluluk almalarını ve devlet ile kurdukları örgütü diyaloğa geçirmeyi sağlarlar.

 

Ülkemizde Bölgelere Göre Faal Dernek Sayısı

(Kaynak: DERBİS):

 

MARMARA BÖLGESİ                : %33.8

İÇ ANADOLU BÖLGESİ            : %18.2

EGE BÖLGESİ                          : %13.8   

KARADENİZ BÖLGESİ             : %12.0

AKDENİZ BÖLGESİ                 : %10.4

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ      : %5.9

G.DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: %5.9

 

Faal Dernek Sayısı                   : 107944 (15/09/2015)

Dernek Üyesi olan Vatandaşlarımız       : 10.110.474

Kadın Dernek Üye Sayısı                        : 1.960.621

Erkek Dernek Üye Sayısı                        : 8.149.853

Türkiye’nin Toplam Nüfusu (2014)        : 77.695.904

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi