gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 59  
»Bugün 1477  
»Toplam 15050965  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.117.183.172
» Bu sitemizi ziyaretiniz
TARSUS'TA YERLİ MALI HAFTASI KUTLAMASI

TARSUS'TA YERLİ MALI HAFTASI KUTLAMASI

Tarih 17 Aral?k 2015, 19:47 Editör

Tarsus'ta "Yerli Malı Haftası" kutlamaları etkinlikleri kapsamında Köylü Pazarında bir etkinlik düzenlendi.

TARSUS’TA YERLİ MALI HAFTASI KUTLAMASI

 

Tarsus’ta Köylü pazarında  “Yerli malı haftası” kutlaması yapıldı.

 

Tarsus’ta  “Yerli Malı Haftası” kutlamaları etkinlikleri kapsamında Köylü Pazarında bir etkinlik düzenlendi.

 

Gaziler mahallesi Köprü başında  Tarsus Ziraat Odası ve  Tarsus Kuvayi Milliye Mücahitler Derneğinin birlikte düzenlediği Yerli Malı Kutlama etkinliklerine Kaymakam Bekir Atmaca,  Emniyet Müdürü Salim Çakan, Belediye  Başkan yardımcısı Serap Kurtçu,  Kaymakamlık yazı işleri müdiresi Z. Filiz Dalgıç, Nüfus Müdiresi Aynur Taşyürek, Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Türkiye Emekliler Derneği Tarsus Şubesi Başkanı Ömer Kurnaz, Kent Konseyi Başkanı Ali Cerrahoğlu ve Kent Konseyi Kadınlar Meclisi başkanı  Emine Aysu,  Belediye Meclis üyesi ve PUİS Mersin Şube başkanı Mustafa Yavuz, diğer Sivil Toplum Kuruluşlarının  Başkan ve yöneticileri ile Tarsuslu Kuvayi Milliyeciler katıldı.

 

 

 

K. Milliye Derneği Başkanı Mehmet Topal yaptığı açılış konuşmasında “Türk halkı olarak yerli malını kullanmak ve esnaflarımızı, köylülerimizi desteklemek adına her yıl böyle bir etkinlik yapmaktayız.  Tutum, Yatırım ve Yerli Malı haftası ile herkesi bu bilinci yerleştirmek istiyoruz. Bize destek olan Ziraat Odası başkanımız Ali Ergezer’e teşekkür ederiz. Bu etkinliği yapmaktaki amacımız halkımızı ve  yeni nesili yerli malı almaya ve kullanmaya özendirmektir” dedi.

 

Ziraat Odası başkanı Ali Ergezer  ise Köylü Pazarının çok güzel düşünülmüş bir Pazar olduğunu hatırlatarak “3 yıldır burada Yerli Malı Haftasını kutluyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinlik ile buradaki esnaflarımıza ve köylülerimize katkı sunmayı ve yerli malının önemini hatırlatmayı kendimizde görev sayıyoruz” diye konuştu.

 

Kaymakam  Atmaca da konuşmasında  kendisinin çocukluk yıllarında tanıştığı Yerli Malı haftasını  bugünlerde yine kutluyor olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek “Bu  güzel etkinlik ile özellikle gençlere ve çocuklarımıza da Yerli malı kullanmayı aşılamalıyız. Bu Köylü Pazarıda bu yörenin insanının ürünlerinin satışı ve pazarlaması için çok güzel düşünülmüş. Üretici ve satıcılara, alıcılara hayırlı satışlar ve hayırlı alışverişler diliyorum” diye konuştu.

 

Müftülük adına gelen bir hocaların Kur’an-ı Kerim okuyup dua etmesinden sonra  yerel sanatçılardan Abdil Çemer de  kahramanlık türküleri ile Tarsus türkülerini seslendirdi.

 

Ardından konuklara mercimekli bulgur pilavı ve ayran  ile elma, portakal, mandalina gibi meyvelerden  ikram edildi.

 

 Haber: Yakup BONCUK-Tarsus

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi