gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 11  
»Bugün 303  
»Toplam 15054176  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.223.160.61
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Kutlu Doğum Anamur'da Kutlandı

Kutlu Doğum Anamur'da Kutlandı

Tarih 24 Nisan 2012, 09:46 Editör admin

Kutlu Doğum Cuma Günü Anamur'da Kutlandı

     Anamur İlçe Müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Yeni Cumhuriyet Meydanı’nda kardeşlik vurgusunun yapıldığı geniş içerikli bir program düzenledi.

     Anamur Kaymakamı Cemil Aksak, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Çarıklar Belediye Başkanı Duran Altundiş, Bozyazı İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, MHP ilçe Başkanı Ramazan Yalçın ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Saadet Partisi İlçe Başkanı Menderes Bora, Demokrat Parti İlçe Başkanı Tuğrul Ayhan, STK Temsilcileri, Basın Mensupları ve Vatandaşların katıldığı programa ilgi yoğundu.

     Saat 17:00 itibariyle Anamur Belediyesi tarafından hazırlattırılan Kutlu Doğum Aşı Meydanı dolduran vatandaşlara ikram edildi. Yemek İkramı yaklaşık 2 saat sürdü.

     Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Anamur İlçe Müftüsü Muhammet Koçak, Peygamber Efendimizin; 'Asla Cennete giremezsiniz ta ki iman etmedikçe, asla iman etmiş sayılmazsınız birbirinizi sevmedikçe' Hadis-i Şerifi ile başladığı sözlerinde sevgi, kardeşlik ve kutlu doğumu etkili cümlelerle anlattı. Konuşmasında Peygamber efendimizin 1440 sene öncesinden ‘Kardeşlerimi özlüyorum.' diyerek biz Müminlere seslendiğini hatırlatan Koçak, kötülüğün başlangıcını ve uğrattığı yıkımı ise, ‘Bir Mü’min için kardeşini hakir görmesi kötülük olarak ona yeter.’ Hadis-i Şerifi ile hatırlattı.

     Her yıl Peygamber efendimizi daha bir coşku ile anmanın insana ayrı bir haz ve mutluluk verdiğini ifade eden İlçe Müftüsü Muhammet Koçak, bunun milletimizin Peygamber  Efendimize duyduğu sevgi ve özlemden kaynaklandığını kaydetti. ‘Sözde değil, özde kardeş olmak’ gerektiğinin altını çizen Koçak, konuşmasının sonunda, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un mısralarından alınan ‘Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez, Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.’ Mısraları ile kardeşliği  birlik ve beraberliği vurgulayarak sonlandırdı.

     Saat 20:30’da başlayan programda  ‘Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel Eğitim Bilimleri Blüm Başkanı  Mesut Erdal, ‘Hazreti Peygamber Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku’nu anlattı. İlk Irkçılığı ‘Ben insandan üstün yaratıldım’ diyerek şeytanın başlattığını kaydeden Erdal, “Allah ona secde et dedi. O da; 'Ben İnsandan üstünüm’ diyerek ilk ırkçılığı başlatmıştır.” Dedi. Katılımcıları etkileyen bir konuşma yapan Mesut Erdal, Peygamber Efendimizin, bir savaştan dönerken, ashabına asıl cihadın nefisle olan cihad olduğunu söylediğini hatırlattı. “Asıl cihad, Cihad-ı Ekber şimdi başladı.” Diyerek nefisle mücadeleyi ve toplum arasındaki kötülük ve kötü alışkanlıklarla cihad edilmesinin önemini vurguladı. Programın sonunda Manisa İmam-hatiplerinden Ahmet Aksoy, Bedir Ahmet Öz ve Ali Atıcı ile İzmir İmam-hatibi Vedat Özarpacı, Kur’an-ı Kerim, Kaside ve  ilahi ziyafeti verdiler. Gece saat 23:00’e kadar devam eden programın sonunda katılımcılardan bazıları, Programı organize eden Anamur İlçe Müftüsü Muhammet Koçak’ın yanına gelerek şahsına ve ekibine teşekkür ettiler.

     Programda İslamiyet ve Kardeşliği anlatan video gösterimleri ile slaytlara yer verildi. Programa katılan vatandaşlara Hadis-i Şerifler, Peygamber Efendimizin vasiyetleri ve Esmaü'l Hüsna'yı içeren broşürler dağıtıldı.

 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi