gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 44  
»Bugün 906  
»Toplam 15050394  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.144.102.239
» Bu sitemizi ziyaretiniz
YÖK YGS İle Öğrencileri Terletti

YÖK YGS İle Öğrencileri Terletti

Tarih 02 Nisan 2012, 00:10 Editör

YGS Sınavına giren öğrenciler bugün son yılların en zor soruları karşısında epey terlemek zorunda kaldı

YGS Sınav sorularına tepkiler geldi…Son yılların en zor sınavıydı.

 

Yeni bir üniversite yeni bir iş ve yeni bir yaşam hayaliyle YGS Sınavına giren öğrenciler bugün son yılların en zor soruları karşısında epey terlemek zorunda kaldı.

 

Ülkemizde yaklaşık 1 milyon 837 bin öğrencinin bugün girdiği sınavlar ilçemiz Anamur’da da 11 okulda gerçekleştirildi. Anamur’da 2200 öğrenci bu sınavlarda ter dökerken heyecanları yüzlerinden okundu.

   

 

Bu arada öğrenciler içerde ter dökerken, onların aileleri de dışarıda heyecanlı şekilde çocuklarını çıkacağı saate kadar sabırla beklediler. Sınavlar büyük güvenlik önlemleriyle saat 10: 00 da start aldı. Yeterli belgeleri olmayan öğrencilerin sınava girmelerine izin verilmedi. Öğrenciler 2 saat 40 dakika, içerisinde 160 soruyu cevaplamaya çalıştı.

   

 

DİL VE ANLATIM İLE TÜRKÇE SORULARININ DESTAN GİBİ UZUN HAZIRLANMIŞ OLMASI TEPKİ ÇEKTİ

 

Sınav sorularının son yılların en zor soruları ve en uzun soruları olduğunu açıklayan gözü yaşlı öğrenciler, bu soruları hazırlayan vicdansızları bu kadar kısa bir süre vererek aslında kendilerini sınava sokmak gerektiğini vurguladılar. “Kendilerinin bile cevaplayamayacağı, sadece soruyu okumanın bile iki dakika sürdüğü çok uzun ve zor soruları gencecik beyinlerin önüne soru diye getirmenin mantıkla açıklanır hiçbir yanı yok” diyen veliler, “bu tür sınavlarla yoksa öğrencilerden intikam mı alınmak isteniyor” diye tepkilerini dile getirdiler.

    

 

Özellikle, Türkçe, dil ve anlatım sorularındaki metinlerin ve cevap seçeneklerinin destan gibi uzun olması öğrencilere verilen sürede soruların cevaplanmasını güçleştirdi. Bu arada matematik ve geometri sorularının hemen hemen çoğunun yoruma dayalı olması da öğrenciler için sınavı adeta kâbusa çevirdi. Sınavdan sonra tüm öğrencilerin uzun paragraflı sorular nedeniyle zamanın yetmemesi morallerini bozdu.

 

Haber: Önder DEMİR-Anamur

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi