gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 40  
»Bugün 1663  
»Toplam 15051151  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.144.17.45
» Bu sitemizi ziyaretiniz
MÜLAKATI GEÇENLERİN YÜZDE 82'Sİ MEMUR-SEN ÜYESİ

MÜLAKATI GEÇENLERİN YÜZDE 82'Sİ MEMUR-SEN ÜYESİ

Tarih 28 Haziran 2014, 11:09 Editör

Milli Eğitim Bakanlığı'nın şube müdürlerini belirlerken yaptığı mülakatta ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

MÜLAKATI GEÇENLERİN YÜZDE 82’Sİ MEMUR-SEN ÜYESİ

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın şube müdürlerini belirlerken yaptığı mülakatta ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

 

 Mülakatı geçenlerden yüzde 82’sinin, hükümete verdiği destekle tanınan Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen üyesi olduğu öğrenildi. Mülakatta yaşanan bir başka skandal ise elenmesi istenen adaylara sorulan sorular. Sınava katılan öğretmenlerden birine, dağılan SSCB’nin son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov’un eşinin adı soruldu.

 

 Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı mülakatla şube müdürlüğünü kazanan 1.709 kişinin sendika üyeliklerini bakanlığa soran Aktif Eğitim-Sen, uzun süre cevap alamadı. Bakanlığın cevap vermemesi üzerine saha çalışması yapan Aktif Eğitim-Sen, 1.709 kişiden 1.619’unun sendika üyeliğini tespit etti.

 

ülakatı geçerek şube müdürü olanların yüzde 82’si Ahmet Gündoğdu’nun başkanı olduğu Eğitim Bir-Sen üyesi. Diğer sendikaların dağılımı şöyle: Türk Eğitim-Sen yüzde 3,9, Eğitim-Sen yüzde 1,8, Aktif Eğitim-Sen yüzde 0,6. Saha çalışmasıyla elde ettikleri sonuçları basın toplantısıyla açıklayan Cihan-Sen ve Aktif Eğitim-Sen Başkanı Osman Bahçe, bu sonuçların bakanlıkla Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen arasında bir gizli protokol ihtimalini akıllara getirdiğini söyledi. Bahçe, sendikalarına üye bir adaya, mülakatta SSCB eski Cumhurbaşkanı Mihail Gorbaçov’un eşinin adının sorulduğunu, Mardin’den sınava katılan öğretmenin bu soruyla şube müdürlüğünden elendiğini açıkladı.

 

MEB’in şubattaki şaibeli mülakat sınavı, notların kurşun kalemle verilmesiyle gündeme gelmişti. Bakanlık üst yönetimi, yazılı sınavın ardından yapılan mülakatta komisyon üyelerine ‘notları kurşun kalemle yazmaları’ yönünde talimat vermişti. Eğitimciler, şube müdürlüğü sınavının Memur-Sen üyesi adayların kadrolaşması için özel olarak hazırlandığını belirtiyorlar.

 

Osman Bahçe, basın toplantısında kamu çalışanlarının iş güvenliğini elinden alacak torba yasa tasarısını da değerlendirdi. Torba yasadaki madde ile memurların iş güvencesine son verildiğine dikkat çeken Bahçe, mevcut kanunda 30 gün olan mahkeme kararlarının uygulanma süresinin 2 yıla çıkarıldığına dikkat çekti.

 

Bununla da yetinilmediğini vurgulayan Bahçe, 2 yıl süreye rağmen mahkeme kararını uygulamayan amirlerin soruşturma ve kovuşturmaya uğramayacağına dikkat çekti. Bu düzenlemenin idarenin sıkıyönetim yetkileri kullanmasına zemin hazırlayacağını kaydetti. Memurlara yönelik düzenlemenin demokrasiyi yok edecek bir nitelik taşıdığının altını çizen Bahçe, şöyle konuştu: “Bağımsız mahkemelerin kararların işlevsiz hale getirilmesi, yargının yetkilerini yasama eliyle yürütmeye verilmesidir. İdare artık siyasi olarak cezalandırmak istediği memur hakkında kolaylıkla ve hukuksuz bir biçimde görevden alma, göreve son verme ve yer değiştirme yapabilecek. Bu düzenleme ile devlet memuru değil kapıkulu aranıyor. Hükümetin millete hesap vereceği gerçeğini aklından çıkarmaması gerekiyor.”

 

 

 

Zaman

                Kaynak: http://www.aktifhaber.com/mulakati-gecenlerin-yuzde-82si-memur-sen-uyesi-1008134h.htm

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi