gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 58  
»Bugün 1806  
»Toplam 15051294  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.223.32.230
» Bu sitemizi ziyaretiniz
ANAMUR TÜRK EGİTİM-SEN'DEN  BAYRAK TEPKİSİ

ANAMUR TÜRK EGİTİM-SEN'DEN BAYRAK TEPKİSİ

Tarih 11 Haziran 2014, 23:55 Editör

Türkiye Kamu-Sen 'e bağlı Türk Eğitim Sen bayrağın indirilmesini yazılı basın açıklaması ile kınadı.

ANAMUR TÜRK EGİTİM-SEN'DEN BAYRAK TEPKİSİ

 

Türk Eğitim-Sen Anamur Temsilciliği bir basın açıklaması yayınlayarak bayrak indirilmesine tepki gösterdi.

 

Yazılı basın açıklama aynen şöyledir:

 

“Değerli Kamuoyu,

 

Geçtiğimiz günlerde,  Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nda asılı bulunan Türk bayrağını indirilmiş. Askeri bölgenin içine girip bayrağımızı indiren hainlere güvenlik güçlerimiz herhangi bir müdahalede bulunmamıştır.

 

Bayrak, bir milletin varlığının ve bağımsızlığının sembolü, tarihinin hatırasıdır. Bayrağın değeri, yapıldığı kumaşla değil, dalgalanması için ödenen bedelle ölçülür. Türk bayrağı dışında, rengini, milletinin kanından almış başka bir bayrak yoktur. Askeri olarak bayrak ve sancağına hakaret edilmesine göz yummak, Türk Milleti için en büyük ardır, tarihte bayrağa hakaret, padişaha ve devlete hakaret suçu ile ayni derecede tutulmuştur.

 

 Bayrağın kutsallığı, savaş meydanında en yüksek derecesini bulur, bayrağı yere düşürmemek için en yüksek rütbeli askerlerin dahi en küçük bir tereddüt göstermeden şehitliği göze aldıkları görülürdü. Zira bayrağın düşmesi, mağlubiyetle eş değerdir.

 

Malazgirt’te, Kosova’da, Mohaç’ta, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da bayrak yere düşmesin diye nice yiğitler canlarını seve seve vermişlerdir. 1984 yılından beri vatan evlatları bayrak inmesin diye kanlarını ve canlarını seve seve verdiler.

 

Biz, bayrak denince Ulubatlı Hasan’ı biliriz; kınalı kuzularımızı biliriz. Çanakkale’de öleceğini bile bile bile cepheye atılan dedelerimizi biliriz. Kurtuluş Savaşı’nda “Ölürsem kefenim olur” diyerek göğsünde bayrak taşıyan kahramanlarımızı hatırlarız. “Bayrak inmez, ezan dinmez” diye şehit olan yavrularımıza ağlarız.  Bu millet, tarihin var olduğu günden bugüne değin kendisini, varlığını ve bağımsızlığını sembolleştirdiği ve kutsal bildiği bayrağı dalgalansın diye sayısız şehit vermiş, kan dökmüştür.

 

 

Rengini sayısız şehidimizin kanından alan, varlığımızın ve bağımsızlığımızın sembolü bayrağımıza yapılan bu saldırıyı lanetliyor, sorumluların hukuk çerçevesinde en ağır şekilde cezalandırılmasını ve bu rezaletin bir daha tekrarlanmamasını istiyoruz.

 

Bayrak Arif Nihat Asya’nın Bayrak şiiriyle destanlaşmıştır. Bizler onu okuyarak büyüdük, Büyümeye de devam edeceğiz. Değerli kamuoyu çocuklarımıza bu şiiri okutarak bayrağın kutsallığını bir kere daha hatırlatalım.

 

Türk Eğitim Sen Anamur Temsilciliği olarak kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

 

Türk Eğitim Sen Anamur Temsilciliği

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi