gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 11  
»Bugün 306  
»Toplam 15054179  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.145.42.94
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Kıbrıs Konferansı Yapıldı

Kıbrıs Konferansı Yapıldı

Tarih 27 Mart 2012, 09:39 Editör admin

Tarihi süreçte Kıbrıs Konulu konferans Belediye Meclis Salonunda Yapıldı

     Anamur Kültür Derneği tarafından Belediye Meclis Salonunda düzenlenen "Tarihi Süreçte Kıbrıs-Anamur İlişkileri ve Rauf DENKTAŞ" konulu konferans büyük bir katılımla gerçekleşti.

     Konferansta konuşmacı olarak Atılım Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı ve Atılım Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi (AKAUV) Müdürü Anamurlu Doç. Dr. Ulvi KESER katıldı.

     Öğle saatlerinde Anamur’a gelerek Başkan Mehmet Türe’yi makamında ziyaret eden ve aynı zamanda emekli albay olan Doç.Dr.Ulvi Keser Başkan Mehmet Türe ile bir süre sohbet etti.

 

     Konferansın açılış konuşmasını Anamur Kültür Derneği Başkanı Sadise Seymen yaparken konferansa Anamur Kaymakamı Cemil Aksak, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, İlçe Emniyet Müdürü Fuat Tuğluoğlu, İl Genel ve Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi partilerin ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

 

     Doç. Dr. Ulvi KESER sinevizyon destekli konuşmasına 1914-1974 tarihleri arasında Kıbrıs-Anamur İlişkilerini ve Rauf DENKTAŞ'I ele alarak başladı.

     Anamurunsesi internet sitesinde de yıllardan buyana Kıbrıs üzerine araştırma yazıları yayınlanan ve köşe yazarlığı sürdüren Doç.Dr. Ulvi Keser Kıbrıs tarihinde Anamur’un yerine de değindi. Anamur’dan gizlilikle silah taşınması, Kıbrıs’ta bulunan düzensiz teşkilatlanmalara yardım çabası, sonrasında sürdürülen planlı destek faaliyetlerini izleyicilere anlattı. Katılımcılar Doç.Dr. Keser’i dikkatle izlerken o dönemde Anamur İskele’si, Yoğunduvar, Aydıncık, Eski Emniyet Müdürlüğü, Eski Hükümet Konağı, Mücahitlerin Anamur’da kaldıkları evler de sinevizyonla katılımcılara gösterildi.

 

     Annesi de bir Kıbrıs Türk’ü olan ve o dönemi yaşayan, sıkı Rum kontrollerinde KKTC’nin bağımsızlık mücadelesi dolayısıyla Rumlar tarafından suçlu olarak aranan Keser’in annesi’nin Türkiye’ye bir gemi ile kayıtsız ve kimliksiz kaçışı da anlatıldı.

 

     Kuzey Kıbrıslı Türk Halkı’nın, Rauf Denktaş’ın, Mücahitlerin çektiği sıkıntılar da konferansta işlendi.

     Konferans’ın sonunda Doç.Dr.Ulvi Keser’e günün anısına Anamur Kültür derneği Adına Sadise Seymen plaket takdim etti.

 

     Konferans sonrası vatandaşlar Do.Dr.Ulvi Keser ile fotoğraf çektirdiler.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi