gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 58  
»Bugün 1010  
»Toplam 15050498  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.226.93.207
» Bu sitemizi ziyaretiniz
HAC KAYITLARI 12 NİSAN'DA SONA ERECEK

HAC KAYITLARI 12 NİSAN'DA SONA ERECEK

Tarih 27 Mart 2012, 00:48 Editör

Kutsal topraklara gitmek isteyenlerin kayıtlar 12 Nisan'da sona erecek.

Kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adayları için 2012 hac ön kayıtları yarın başlıyor. Kayıtlar 12 Nisan'da sona erecek.

 

Hac kayıtlarıyla ilgili Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil bir basın toplantısı düzenledi. Geçen yıl kuraya katılıp da hacca gidemeyenlerin kayıtlarının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik olarak yenileneceğini belirten Maraşlıgil, durumunda değişiklik yapmak isteyenlerin müftülüklere başvurarak işlemlerini yeniletmesi gerektiğini kaydetti. Maraşlıgil, “İlk defa kayıt yaptıracak hacı adaylarıyla, bunlardan kuraya birlikte katılarak beraber hacca gitmek isteyenler, ön kayıt ücretini bankaya yatırarak müracaatlarını Diyanet İşleri Başkanlığı’nın http://hac.diyanet.gov.tr  internet adresinden yapabilecekler. Ayrıca il ve ilçe müftülüklerinden temin ettikleri form dilekçeleri doldurarak da doğrudan yapabileceklerdir” dedi.

 

Hacca gitmeyi düşünenlerin müftülüklerden detaylı bilgi sahibi olabileceklerini belirten Maraşlıgil, şehit yakınları ve engellilerin kayıtları hakkında şu bilgileri verdi: “Kesin kayıt esnasında belge istenecek olmakla birlikte; hac müracaatlarıyla ilgili yapılacak istatistiki çalışmalara veri teşkil etmesi amacıyla şehitlerimizin, daha önce hacca gitmeyen anne, baba, eş ve çocukları ile gazilerimiz ve eşleri, internet ortamında veya doğrudan müftülüklere yapacakları hac müracaatı esnasında, kendi özel durumlarıyla ilgili bölümü ayrıca dolduracaklardır. Tek başına hacca gidemeyecek durumda olan engelli vatandaşlarımızın müracaatları da, hacca hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte kabul edilecektir.”

 

Bu yıl ilk kez kayıt yaptıracak olanların ön kayıt öncesi anlaşmalı bankalara 15 lira yatırması gerekiyor. Hacca götürülmek istenilen çocukların (0 yaş dahil) ön kayıtlarının alınabilmesi için ön kayıt ücretinin yatırılmış olması gerekiyor.

 

http://www.aktifhaber.com//hac-kayitlari-12-nisanda-sona-erecek-577691h.htm

 

 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi