gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 51  
»Bugün 1353  
»Toplam 15050841  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.116.63.236
» Bu sitemizi ziyaretiniz
TABELA DÜZENLEMESİ YAPILMALIDIR

TABELA DÜZENLEMESİ YAPILMALIDIR

Tarih 20 Ocak 2014, 19:13 Editör

Mersin'de kurulu bulunan CETKODER devasa reklam panoları ile ilgili bir açıklama yaptı.

     TABELA DÜZENLEMESİ YAPILMALIDIR

 

Mersin’de kurulu bulunan CETKODER devasa reklam panoları ile ilgili bir açıklama yaptı.

 

Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Tabela ve reklam kirliliği ne zaman son bulacak diyerek, açıklamalar yaptı.

 

TABELA REZALETİ DEVAM EDİYOR

 

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “ Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde bizim ülkemizde olduğu gibi, kent merkezlerinde, şehir içinde ticari tabela ve reklam kirliliği yoktur. Birbirinden farklı renk ve objelerle meydana getirilen ebat ve ölçüleri keyfiyete kalmış tabela ve reklam panoları resmen görüntü kirliliği oluşturuyor. Çevrenin görünümünü berbat bir şekilde etkiliyor” dedi.

 

BAKANLIĞIN ÇALIŞMASINA NE OLDU?

 

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “ 7 yıldır ısrarla dillendirdiğimiz ve tartışmaya açtığımız bu görsel kirlilik ile ilgili geçtiğimiz yıl Çevre Bakanlığı açıklamalar yapmış ve en kısa sürede bu işin şekil alacağını, üzerinde çalışma yaptıklarını duyurmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, cadde ve sokaklarda tabelaların oluşturduğu görüntü kirliliğini engellemek için çalışma başlattıklarını, Yılsonuna kadar her cadde ve semtte, oraya ait dükkânların kullanacağı bir tabela kriteri getirileceğini, 2014 yılı itibariyle tüm dükkânlar bulunduğu cadde ve semtin standartlarına göre tabela kullanacağını, bunun için gerekirse cezai işleme bile başvuracaklarının altını çizmiş sona gelindiğini açıklamışlardı. Ne oldu?” dedi.

 

BELEDİYELER ARTIK BU İŞE ÇANAK TUTMA YERİNE SON VERMELİ

 

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Ticari müesseselerin birbiri ile adeta yarış eder gibi bir çaba içinde olmaları, işi çığırından çıkarmıştır. Belediyelerinde bu işe çanak tutmaları ayrı bir rezalettir. Görüntü kirliliğinin yanı sıra, hayati tehlikede saçan, birbirinden devasa reklam panosu ve tabelaların elden geçmesi standarda kavuşturulması ve tek tip oluşmasının zamanı gelmiştir ve geçiyor. Bunun için daha ne bekleniyor? Belediyelerde artık bu işe son svermeli” dedi.

 

BİNALARIN ÇATILARINDA TEHLİKE SAÇIYORLAR

 

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “özellikle kent merkezleri ve yerleşim alanlarındaki binaların çatılarında, devasa reklam panoları ve tabelaları ölüm kusuyorlar. Tehlike saçıyorlar. Binaların çatılarındaki tüm bu tür reklam pano ve tabelalarının kaldırılmasını, görüntü kirliliği oluşturan bu uygulamalara son verilmesini, bir an evvel tek tip, kirlilik yaratmayan, belirli standartta olan tabela düzeninin uygulamaya konmasını, tüm tüketici vatandaşlarımızın sağlıklı bir çevrede yaşaması adına talep ediyoruz” dedi.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi