gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 59  
»Bugün 1504  
»Toplam 15050992  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.12.34.178
» Bu sitemizi ziyaretiniz
SUSUZ MU KALACAĞIZ?

SUSUZ MU KALACAĞIZ?

Tarih 23 Temmuz 2013, 17:57 Editör

MHP Anamur İlçe Başkanlığı kıbrıs'a su verilmesi konusunda önemli bir açıklama yaptı.

                                     SUSUZ MU KALACAĞIZ?

MHP Anamur İlçe Başkanlığı kıbrıs’a su verilmesi konusunda önemli bir açıklama yaptı.

Açıklama aynen şöyledir:

"Asrın Projesi denilen; Anamur’dan Kıbrıs’a Tatlı Su Taşıma Projesi kapsamında Anamur’a da KAPALI DEVRE SULAMA SUYU için çalışmalar yapılması istenmişti. Tarımda kullanılan suyun sondajlar ile sağlanması sonucu yer altı suyunun deniz suyu ile karışarak tuzlanması giderek artmaktaydı. Anamur'da yapılan tarımın yakın gelecekte tehlikeye girmesini önlemek için Yaklaşık 8 ay önce çalışmalar başlatan Anamur Tarım Platformu Heyeti, hazırladığı kapsamlı raporu 30 Ocak 2013’de ilgili makamlara sunmuştu.

 

 

 

           Anamur'da bulunan siyasi partiler, MHP,  AKP, CHP İlçe Başkanları, Anamur, Bozyazı, Ören Belediye Başkanları, Ticaret Odası, Ziraat Odası, Sulama Birliği, Esnaf Sanatkarlar Odası, Esnaf Kefalet Kooperatifi, Hal Komisyoncular Derneği, Muz Bir ve Muz Der’in ortak çalışmaları sonucu hazırlanan rapor, katılımcılar tarafından bizzat Ankara’da; önce Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever ’e ve  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na sunulmuştu.Hem Mustafa Sever Bey hem de Veysel Eroğlu Bey ekibimizle gayet yakından ilgilenmişler,Anamur için güzel söylemlerde bulunmuşlardı.

Dosyayı inceleyen Bakan Eroğlu; "Anamur tarımının ülke ekonomisine verdiği katkı çok önemlidir. Sizin isteklerinizi önemsiyorum. Hiçbir vatandaşımızın endişelenmesine gerek yok, "Asrın Projesi "olarak yapımına başladığımız Alaköprü'den Kıbrıs'a verilecek olan suyun büyük bölümü Anamur Ovası'nın sulanmasında kullanılacak. Kapalı Devre Sulama Sistemi için gereken tüm çalışmaların yapılacağı konusunda sizlere söz veriyorum" dedikten sonra telefonla aradığı DSİ Genel Müdürü ve DSİ 6. Bölge Müdürüne Kapalı Sistem Sulama çalışmalarının bir an önce başlatılması konusunda talimat vermişti.

30 Ocak 2013’den bugüne kadarki sürece baktığımızda; Alaköprü ’den Kıbrıs’a Su Taşımasıyla ilgili çalışmalar durmaksızın devam ederken;yollar,bahçeler,tarlalar yarılıp,trafik altüst olmuş,vatandaşlarımız her türlü sıkıntıyı çekerken…kısacası Kıbrıs için çalışmalar son sürat devam ederken Anamurluların gerçek hakları ile ilgili çalışmaların maalesef yapılmadığını görmekteyiz.

Şimdi sormak istiyorum:

Anamurlular bu kadar önemsiz midir?

Yapılan bunca çalışma heba mı olmuştur?

Bütün siyasi partiler,çevre belediyeler ve STK ’lar boşuna mı uğraştılar?

Öyle olduğunu zannetmiyorum ama;yoksa ağzımıza bir parmak bal sürüp gönderdiler mi bizleri?

Sayın Bakan ve Bakan Yardımcımızın verdiği talimatlar yerine ulaşmamış mıdır?

 

           Soracak çok soru var ama;…

Gayrisafi milli hasılası en yüksek yer olan Anamur’umuzun geleceğini ilgilendiren bu önemli konuda; değerli Anamurlu hemşerilerimizin ve üreticilerimizin doyurucu ve doğru bilgiye sahip olması gerektiğine inanıyorum.

Sayın İktidar Partisi Yöneticilerinden ve konuyla ilgili kurum ve kuruluşlardan malumat alma hakkımızın olduğuna inanıyoruz. Anamurlu hemşerilerimiz ve kamuoyu adına gerekli bilgilendirilmenin yapılmasını ve KAPALI DEVRE SULAMA SİSTEMLERİ PROJESİNİN bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak; Anamur Halkı ve kamuoyu adına bu konunun takipçisi olacağımızı bildirir, bütün hemşerilerimiz ve üreticilerimize en derin saygı ve sevgilerimizi sunarız.

 

Yüce Allah Yar ve Yardımcınız Olsun…"

 

RAMAZAN YALÇIN

YÖNETİM KURULU ADINA

MHP ANAMUR İLÇE BAŞKANI

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi