gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 53  
»Bugün 456  
»Toplam 15049944  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.222.115.120
» Bu sitemizi ziyaretiniz
KKTC Başbakanı Küçük Antalya'da

KKTC Başbakanı Küçük Antalya'da

Tarih 16 Mart 2012, 00:13 Editör

İrsen KÜÇÜK;Dragon Çayı'nın 75 milyon metreküplük bir bölümünün 2014'ten itibaren Kıbrıs'a akıtılması planlanıyor. 1974'te nasıl bir Barış Harekatı yapılmışsa, 2014'te de adamıza barış suyunun gelmesini planlıyoruz.

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, "Antalya'ya gelen turistlerin bir kısmını Kıbrıs'a almamız herhalde mümkün."

 

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, "Antalya'ya gelen turistlerin bir kısmını Kıbrıs'a almamız herhalde mümkün. Bunun da sağlanması için hem bizim bakanlığımızın çalışmaları hem de anavatanımızın bakanlığının girişimleri var" dedi.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı İrsen Küçük, Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (YÖRSİAD) davetlisi olarak geldiği Antalya'da ziyaretlerde bulundu. Eşi Gülin Küçük ve KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ve KKTC Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip'in eşlik ettiği Başabakan, ilk olarak Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti. Burada konuşan Küçük, KKTC, Su Temin Projesi ile Anamur'daki Dragon Çayı'nda inşa edilecek Alaköprü Barajı'nın temelinin atıldığını dile getirerek, "Şimdi yeni bir bağ kurmaya çalışıyoruz. Merkezi de Antalya olacak. Kıbrıs ile anavatan arasında su bağı kuruyoruz. Hükümet tarafından Dragon Çayı'nın 75 milyon metreküplük bir bölümünün 2014'ten itibaren Kıbrıs'a akıtılması planlanıyor. 1974'te nasıl bir Barış Harekatı yapılmışsa, 2014'te de adamıza barış suyunun gelmesini planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Küçük, Alaköprü Barajı'nın KKTC'deki ikinci ayağının temelinin nisan ayında atılacağına işaret ederek, yer altı bağlantılarının ihalesinin de yapıldığını söyledi. Anavatanla ilişkileri çok daha güçlü hale getirme çabasında olduklarını dile getiren Küçük, yöre halkına da su kaynağını KKTC ile paylaşacakları için teşekkür etti. KKTC Başbakanı Küçük, projeyle KKTC'de tarımın ve ekonominin güçleneceğini vurguladı.

 

      BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZİYARETİ

 

Başbakan Küçük, valiliğin ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı ziyaret etti. Küçük, ziyarette yaptığı konuşmada, KKTC ile Türkiye'nin ilişkilerinin her zaman için öne çıkarılması ve iki halkın varlığının yakınlaştırılması için sık sık Türkiye'ye geldiklerini dile getirdi. Antalya'nın turizmin başkenti olduğunu hatırlatan KKTC Başbakanı İrsen Küçük, bu şehrin Türkiye'nin en büyük turizm merkezi haline geldiğini kaydetti. KKTC'nin kalkınma hedefleri arasında turizmi hedeflediklerinin altını çizen Küçük, bu yıl Kıbrıs'ta turizm hedeflerinde de bir miktar artış olduğunu aktardı. Kıbrıs'ın Antalya ile turizm de yarışmasının mümkün olmadığını ifade eden Küçük, "Ama Antalya'ya gelen turistlerin bir kısmını Kıbrıs'a almamız herhalde mümkün. Bunun da sağlanması için hem bizim bakanlığımızın çalışmaları hem de anavatanımızın bakanlığının girişimleri var. Bu şekilde Antalya'mızdan bir miktar turistin adamızı ziyaret etmesi mümkün olur diye düşünüyorum" dedi.

 

     YÜZ VE KOL NAKLİ OLAN HASTALARA ZİYARET

 

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi ziyaret ederek, Türkiye'nin ilk yüz naklini gerçekleştirdikleri için kutladı. Akdeniz Üniversitesi'ndeki çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Küçük, yüz naklini, "Müthiş bir olay" diye nitelendirdi. Başbakan Küçük, "KKTC ekonomisi hala ambargo ve izolasyonlar altında gelişmeye çalışıyor. Son yıllarda olumlu gelişmelere rağmen beklediğimiz hedefleri almamızda izolasyonların, ambargoların büyük etkisi olmaktadır. Bu konuda Türkiye ile işbirliğimiz sonucunda dünyanın da artık sağduyulu davranacağı, özellikle AB'nin daha gerçekçi tavır takınacağı inancı içindeyiz" diye konuştu.

 

     KIBRIS BAŞBAKANI, UĞUR ACAR'I ZİYARET ETTİ

 

Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe'yi ziyaret eden Başbakan İrsen Küçük, daha sonra Türkiye'nin ilk yüz nakli gerçekleştirilen hastası Uğur Acar'ı hastanede ziyaret etti. Uğur Acar'la bir süre odada sohbet eden ve sağlık durumunu soran Başbakan Küçük, daha sonra da çift kol nakli olan Atilla Kavdır'ı da ziyaret etti.

 

     KARŞEŞ BELEDİYE BEYARMUDU

 

KKTC heyeti, daha sonra Antalya Kepez Belediyesi ile Beyarmudu Belediyesi arasında 'Kardeş Belediye Protokolü' imzalamak için Belediye Meclis Salonu'na geldi. Protokol öncesi ilk olarak konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, imzaların iki belediye arasında tecrübeyi arttıracağını ve kardeşlik bağlarını daha da arttıracağını belirtti.

 

İmzalanacak protokol ile birlikte güçlü bir birliktelik kararının verileceğini belirten KKTC Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, "Türkiye, belediyecilikte örnek alınması gereken yerlerden birisi. Kıyılarımızdan dağlarını görebildiğimiz yeri şimdi daha da benimseyip, daha da bağlı olacağız" dedi.

 

Konuşmaların ardından Tütüncü ve Edip, protokole imza attı. – ANTALYA

 

http://www.sondakika.com/haber-kktc-basbakani-kucuk-antalya-da-3452496/

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi