gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 15  
»Bugün 490  
»Toplam 15054363  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.224.149.242
» Bu sitemizi ziyaretiniz
ANTSO'da Toplantı

ANTSO'da Toplantı

Tarih 13 Haziran 2013, 14:35 Editör admin

Başkan Türe ve Başkan Torunoğlu ANTSO'da toplantıda buluştu.

    Yeni göreve başlayan Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Anamur Ticaret ve Sanayi Odası'nda Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Belediye Meclis Üyeleri Kamil Körhasanoğlu, Şener Elmas, Ahmet Öğür, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Tuğrul, Ali Ayhan ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Tanrıverdi'yi ağırladı.

    Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen görüşmede Anamur masaya yatırıldı. ANTSO Başkanı Torunoğlu Başkan Mehmet Türe'ye ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ederken Anamur'da gördükleri eksiklikleri dile getirerek kentin ticari yaşamına canlılık getirecek projelerde Başkan Mehmet Türe'den destek istediler. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların Anamur'a yansımalarını değerlendiren Başkan Torunoğlu Anamur'da Muzlu Kavşak'tan Şehir Merkezi'ne doğru toplam 120'ye yakın işyerinin kapalı olduğunu yada çeşitli nedenlerle kapandığını belirtti. Bu işyerlerinin açık olması durumunda ekonomik döngünün süreceğini en az 250 vatandaşın iş sahibi olacağını kaydeden Torunoğlu işyerlerinin açılışı konusunda desteklerin sürmesini istedi. Başkan Torunoğlu, Başkan Türe'ye ucuz eşya yada spot mağaza adı altında dükkanlar açarak 1-2 ay iş yapmayı amaçlayan yabancılara yerli esnafa rağmen ruhsat verilmemeli yada ANTSO'dan izin almaları sağlanmalı dedi.

     Başkan Mehmet Türe de yerli esnafı korumak için bu tür mağazalara asla izin verilmemektedir. Ancak büyük marketler de dahil, ki meclis kararıyla açılabilecekleri yerler belirlenmiştir, kontrolsüz bir durum sözkonusu olamaz. Ancak kanuni şartları yerine getiren ve işyeri açmak isteyenlere de engel olma gibi bir durum kanunlara aykırı olur. dedi.

     Başkan Mehmet Türe toplantıda Kafe-Restoran olarak açılacak olan Kısakahyaoğlu konağı, Yeni hal tesisi ve diğer çalışmalar hakkında bilgi verdi. Zaman zaman güçlüklerle karşılaşıldığını belirten Başkan Mehmet Türe ANTSO'nun ve diğer sivil toplum kuruluşlarının Anamur konusunda ortak hareket etmesi gerektiğini, gerekirse ortak imzalarla Bakanlıklarda Anamur'a yatırım yapılmasının önünü açmak için öncülük edilmesi gerektiğini belirtti. ANTSO Başkanı Torunoğlu ve Yönetim kurulu Üyeleri bu öneriye her zaman destek vereceklerini belirttiler.

     ANTSO Başkanı Torunoğlu kardeş bir ticaret odası çalışması başlattıklarını belirtirken KKTC ile ticari faaliyetlerin başlayabilmesi için girişimleri sürdüğünü bu kapsamda Anamur'da Kıbrıslı işadamlarından oluşan bir heyet ağırlayacaklarını kaydetti. Torunoğlu ayrıca bir alışveriş festivali fikrinin olduğunu bunun için Belediye desteğinin sağlanabilirliğini sordu. Başkan Türe de her türlü desteği vereceklerini belirtti.

     Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe toplantıda ayrıca şuan planlaması yapılan Tarım Fuarı'nın da müjdesini verdi. Ekim ayında 10.000 metrekarelik Şehit Uzman Çavuş Atanur Bal Kapalı Pazaryeri'nde yapılması planlanan tarım fuarı'nın nasıl gerçekleşeceğini de anlattı. ANTSO'nun yapılacak toplantılar ile bu işe dahil edileceğini ve planlama sürecinin içinde yer alacağını söyleyen Başkan Mehmet Türe ile ANTSO Başkanı Ferudun Torunoğlu ikinci bir toplantı için kurumlarından görevlendirme yaptılar.

     Toplantı yapılan sıcak ve soğuk ikramların arıdndan son bulurken ANTSO önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi