gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 7  
»Bugün 275  
»Toplam 15054148  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.149.27.202
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Meclis'te Taksim Konuşmaları

Meclis'te Taksim Konuşmaları

Tarih 07 Haziran 2013, 16:55 Editör admin

Belediye Meclis Toplantısı'nda dilek ve temenniler bölümünde Taksim konuşuldu.

    Anamur Belediyesi Haziran ayı 7.birleşim 2.oturum Belediye Meclis Toplantısı’a dilek ve temenniler bölümünde gündeme ilişkin konuşmalar damgasını vurdu.

    CHP’li Belediye Meclis Üyesi Emekli Öğretmen Tahir Şeref söz alarak, taksim olaylarını ima ederek bazı endişeler taşıdığını, bu ülkenin bu durumu hak etmediğini söylemesi ve üzüntüsünü dile getirmesi üzerine Belediye Başkanı Mehmet Türe de konuştu.

     Başkan Mehmet Türe; ‘Konuyla ilgili ben de birkaç kelime bir şeyler söylemek istiyorum, toplantı ve yürüyüşler kanununa göre gerekli şartı taşımak suretiyle herkes toplantı, gösteri ve basın açıklaması yapabilir ama Allah karşıma kul hakkıyla gelmeyin diyor. Bu nedenle devletin malını ateşe veren, yakan, yıkan, gerilime sebep olan aşırı uçların yaptıklarından dolayı kul hakkımı helal etmiyorum. Demokratik hakların kullanımına karşı değilim ama devlet malına zarar verilmemeliydi. Arkadaşlar duraklar, otobüsler yakılıyor, Anamur için düşünün bir durak ihtiyacı olan yerlerimiz var, bir otobüs almak kolay değil.’ dedi.

     Söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Halil Aydoğdu emperyalistlerin, faiz lobisinin oyunlarının yine ülkemizde tezgahlanmaya başladığını belirterek çevre adına başlayan bu gösterinin bu hale gelmesinde rant çevrelerinin tezgahlarının bulunduğunu belirtti.

     Söz alan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Türkan Kasapoğlu olaylar olurken ben de İstanbulda bulunuyordum ve Taksim’e koştum, ev kadınları evlerinden direnişe destek veriyorlardı, tencere tava çalıyorlardı, ışıkları açıp kapatıyorlardı. Bunların bir faiz lobisiyle yada emperyalist güçlerle alaksının olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca o meydanda Bozkurt işareti yapanlarla PKK işareti yapanları ilk defa birlikte gördüm. Hiçbir siyasi tavır olmadan sağcısı da solcusu da ordaydı diyerek göstericileri desteklediğini ifade etti. Kasapoğlu başbakan'ın "Tencere tava hep aynı hava" sözlerinin de kabul edilemez olduğunu vurguladı.

     Tekrar söz alan Belediye Başkanı Mehmet Türe MHP’li Meclis Üyesi Türkan Kasapoğlu’na hitaben ‘Sözlerinizin bir kısmına katılıyorum ama Ülkücülerle PKK’lılar aynı yerde olamazlar, buna katılmıyorum, sözlerinizi geri alınız.’ dedi

     CHP’li Meclis Üyesi Ayhan Güven: ‘Faiz lobisiyle gelen faiz lobisiyle gider diyerek AK Partili Meclis Üyesi Halil Aydoğdu’ya tepki koydu.

     CHP’li Meclis Üyesi Bünyamin Kozak ise MHP’li Kasapoğlu’na ve diğer konuşmacılara teşekkür ederek "İstanbul’un Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan değildir. Her işe karışıyor, Başbakanlıktan başka her işe karışıyor, hepimizin bu anlayışa karşı dikkatli olması lazım." dedi.

 

     Başkan Türe meclis sonrası verdiği demeçte: ‘Bazı çevreler Ülkücüleri başlangıçta masum bir çevreci çıkış gibi görünen, sonrasında örgütlü bir ihanet haline gelen oluşumun içine çekmek istiyor. Oldukça tecrübeli bir camia olan Ülkücü hareket bir takım yerlere karşı çıkma adına PKK ve kominist örgütlerle işbirliği yapmayacak kadar onurludur. Ülkeyi bölecek, maceralara sürükleyecek bir sürece dahil olmak Ülkücülükle bağdaşmaz. Bu eylemi masum göstermeye çalışanlar atılan taşları, atılan sloganları, taşınan pankartları görmemişler mi? Öcalanın, Deniz Gezmiş’in posterleri arasında biz olamayız. Bu ülkeyi kan gölüne çevirenlerle, hala ellerinde Ülkücü Şehitlerin kanını taşıyanlarla bir olamayız. Ülkücüler bu ülkenin sigortası, sağduyusudur. Sokağa, kavgaya bulaşmak bizim anlayışımıza ihanettir. Biz bu filmi daha önce gördük. Bu demek değildir ki haksızlığa karşı tepki koymayalım. Ülkemizin menfaati için her türlü entrika, emperyalist oyunlara karşı tepkimizi demokratik yollardan her yerde ifade ederiz. Polis müdahalelerinde şiddet ve aşırıya kaçtı sözü safsatadır. Polis ile halkı karşı karşıya getirmeyi amaçlamaktadır. Polis görevini yapmaktadır. Gaz polisin silahından çıkıyor ama ateşleyicisi siyasettir, bürokratik kurumlardır. Olaylar esnasında hayatını kaybeden vatandaşlarımızı ve Şehit Polis Memurumuzu rahmet ve saygıyla anıyorum’ dedi.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi