gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 46  
»Bugün 355  
»Toplam 15049843  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.134.118.95
» Bu sitemizi ziyaretiniz
BAŞKAN TÜRE KANAL A TELEVİZYONUNDAYDI

BAŞKAN TÜRE KANAL A TELEVİZYONUNDAYDI

Tarih 17 Mart 2013, 09:41 Editör

Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE 14 Mart 2013 Perşembe günü Ankara'dan yayın yapan Kanal A televizyonu "başkanlar" programına katıldı.

BAŞKAN TÜRE KANAL A TELEVİZYONUNDAYDI

 

Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE 14 Mart 2013 Perşembe günü saat 19:00'da Ankara’dan yayın yapan Kanal A televizyonu “başkanlar” programına katıldı.

 

Başkan Mehmet Türe Aksaray Ihlara Belediye Başkanı Dursun Kaya ve Antalya Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün de katıldığı Kanal A'da yayınlanan Başkanlar programının konuğu oldu. Fatih Şahin'in sunduğu programda İlçeler, turizm, belediyeler, sorunları ve çalışmaları konuşuldu. Anamur ise gündemin belirleyicisi olarak dikkati çekti. Başkanlar programı öncesi yayınlanan spor programına getirilen Anamur Muzu ve Anamur Çileği spor programında gündeme oturdu. Spor programında Anamur övüldü.

 

İlçe Tanıtımı, Tarım ve Turizm

 

Saat 19:00'da başlayan başkanlar programında ilk konuşmayı Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe yaptı. Anamur görüntüleri eşliğinde konuşan Başkan Mehmet Türe turizm ve tarımdan bahsetti. İlçenin önemli bir tarım potansiyeline sahip olduğunu belirten Başkan Mehmet Türe son yıllarda turizmin de gelişme göstermeye başladığını kaydetti. Başkan Mehmet Türe turizm konusunda yaşanan sıkıntılara da değinirken, yol sorunu ve konaklama tesisleri yetersizliğini ifade etti. Yolların yapılmaya başladığını söyleyen Başkan Mehmet Türe kendilerinin de destek olduğu Gazipaşa Havaalanı'nın Anamur için önemine vurgu yaptı. Başkan Mehmet Türe ayrıca elinde tuttuğu projeyi ekrana göstererek 5 yıldızlı dev ve modern görünümlü otel projesinin çok kısa süre sonra Anamur'da temelinin atılacağı müjdesini verdi. Sunucu Fatih Şahin proje için 'Başkanım gerçekten muhteşem ve modern görünümlü bir proje' derken Başkan Mehmet Türe otel ile birlikte kongre merkezi yapımının da başlayabileceğini söyledi.

 

Belediyelerin Karşılaştığı Sorunlar

 

Başkanlar kendilerine yöneltilen sorulara da cevap verirken Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe gelen mağaranın kapalı olması sorusuna açıklıkla cevap verdi. Köşekbükü Mağarası'nın bir yangın atlattığını ve o yangından bu yana kapalı olduğunu, turizme açık bu gibi yerlerin genel bütçeden ayrılacak harcamalarla kullanıma açılmasının gerekliliğini söyledi. Proje uygulamalarında, vatandaşa hizmet götürmede hiçbir sıkıntı olmadığını belirten Başkan mehmet Türe sadece genel bütçe ile çözülmesi gereken konuların beklemeye alınmasının yada belediyelere bırakılmasının yarattığı sorunlara dikkat çekti.

 

 

Projeler

 

Başkan Mehmet Türe Anamur'da uygulanan projelere de değinirken, Türkiye'de ilk kez bir ilçe belediyesinin gelir ortaklığı yoluyla toplu konut ve yaşam merkezi projesini hayata geçirdiğini anlattı. Mersin'den Alanya'ya kadar olan bölgede ilk ve tek olma özelliği de taşıyan Seracity'den toplam 8 milyon TL kaynak geleceğini belirten Başkan Türe, birçok belediye projeleri için kaynak bulamazken kendilerinin nasıl kaynak ürettiğini belirtti. Sahile yapılan büfelerin, Kısakahyaoğlu Konağı'nın ve Meydan kafe'nin ihale edilerek belediyeye kaynak sağlandığını kaydeden Başkan Türe'yi diğer belediye başkanları da tebrik ettiler.

 

Başkan Türe'den Kükür, Ovabaşı ve Bozyazı'ya Övgü

 

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe programda ayrıca üretim kapasiteleri ve çeşitlilikleri konuşulurken Anamur'un ülkemizdeki en verimli topraklarda yer aldığını, muz ve çilek başta olmak üzere birçok çeşit meyvenin Anamur'da yetiştiğini söyledi. Başkan Türe Narı ile ünlü Kemer'in belediye başkanının yanında Kükür Narı'nın tadı ve kokusuyla Türkiye'de tek olduğunu belirtti. Başkan Türe Ovabaşı Portakalı ve Bozyazı Gölevezi için de övgü dolu sözler kullandı.

 

Başkan Türe Programın Dikkat Çeken Konuğu Oldu

 

Zaman zaman sunucu Fatih Şahin'in yönelttiği soruları da yanıtlayan Başkan Mehmet Türe 'Çok katlı yapılara turizm bölgelerinde izin verilip verilmemesi hakkındaki görüşlerini istemesi' üzerine ise Anamur'un çok büyük arazilere sahip olmadığını, elde mevcut bulunan arazilerin çiftçiler ve yerel yönetim açısından ergonomik değerlendirilmesinin gerekliliğini ve bu amaçla Toroslara doğru çok katlı yapılara müsade etmeye mecbur olduklarını, aksi takdirde tarım arazilerinin azalacağını ifade etti.

 

Başkan Türe programdaki açıklayıcılığı, girişken görüntüsü ve hayata geçirdiği projeleriyle dikkatleri üzerine topladı.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi