gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 30  
»Bugün 234  
»Toplam 15044426  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.149.214.32
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Kaçtım Ama Bir Sor: Niye Kaçtım?

Ahmet TÜRE

27 ?ubat 2015, 09:32

Ahmet TÜRE

            Kaçtım Ama Bir Sor: Niye Kaçtım?

Ülkemizin yetiştirdiği ender komedi sanatçılarımızın yıllar önce çevirdiği komedi filmlerini izlerken sadece gülmekle kalmamak, bu filmlerin vermek istediği mesajları iyi anlamak lazım. Bugünlerde yaşadığımız olayları irdelerken o filmlerden birinin senaryosunu sanki bugünleri görerek yazmışlar gibi geldi bana.

Hepimizin izlemiş olduğunu tahmin ettiğim (Banker Bilo) filmle yaşadığımız olaylara bakmak istedim. Banker Maho ağa ve halk çoçuğu rolünde saf temiz halk çocuğu. Bilo, şimdi Maho ağa (kim olduğu belli) bizde her zaman olduğumuz ve bu halimizle gurur duyduğumuz Bilo filmİ nasıldı? Maho ağa, Bilo’ya yapmadığı kötülük ve atmadığı kazık kalmamasına rağmen yalanlarının ve kazıklarının fark edildiği her seferinde Bilo’ya "yaptım ama niye yaptım bir sor "diyerek bir senaryo uydurup kandırdığını zannettiği ki çoğunda da kandırdığı o sahneyi hatırlayın. Bilo saf ama Maho onu salak yerine koyuyor. 

Gelelim günümüze; vatan topraklarını bırakıp kaçarcasına gece vakti, adına "operasyon" dediğiniz bir senaryo yazıyorsunuz da bizi Bilo’nun yerine niye koyuyorsunuz. Bu toprakların Ankara’dan İstanbul’dan ne farkı var? Tabi siz halkı Bilo ile karıştırdığınız gibi bu toprakları da Suriye topraklarıyla karıştırdınız. Anlayın artık. Biz Bilo değiliz Şah İsmail türbesinin olduğu yerde Suriye toprağı değil. Allah aşkına bu durumlara düşmekten kurtulmak için bir cevap verme zamanı gelmedi mi?

Hangi siyasi görüşten olursan ol. Devlet kurumlarını hırpalamamak için çok titiz olan sayın Devlet Bahçeli’nin operasyonla ilgili yaptığı açıklamalara hak vermeme hatasını yapma. Bu kadar titiz birisinin uyarı ve ikazlarına dikkat etmek gerekir.

Şükürler olsun halkımızın %50’si bu gerçekleri daha önceden gördü ve ona göre hareket etti. Şimdi kalan kısmına bunları anlatma zamanı. Hataları göremeyecek kadar cahil, gerçekleri söyleyemeyecek kadar nankör olmamak lazım.

Saygılarımla.

Ahmet TÜRE

Emekli Astsubay

Bu haber 2046 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur