gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 10  
»Bugün 1133  
»Toplam 15035203  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.221.41.214
» Bu sitemizi ziyaretiniz

CHP ÜZERİNE

Kamil CÖMERTLER

27 Eyl?l 2013, 22:52

Kamil CÖMERTLER

ANAMUR GÜNDEMİ

                        CHP ÜZERİNE…

Yerel seçimlere beş ay gibi kısa bir süre kaldı.

Gerek belediye başkan aday adaylığı, gerekse belediye meclis üyelikleri adaylığı başvuruları CHP’de bir hayli yüksek görünüyor.

Bu ilginin getirdiği heyecan aynı zanda CHP tabanında da karşılık bulduğu için, CHP genelde seçime hazırlanma ve seçim çalışmaları noktasında bir hayli mesafe almış ve şimdiden 30 Mart’ ta yapılacak mahalli seçimler için tabanının harekete geçirilmesi konusunda eğitsel, sosyolojik ve psikolojik olarak yüksek bir algı yaratılmış durumda.

Yerel seçimlere henüz beş ay gibi bir sürenin var olmasına rağmen diğer partilerde çok fazla hareketlilik görülmezken, CHP’de aylar öncesinden hareketlilik başladı. Belediye başkan aday adayları kalabalık halk katılımlarıyla yarışta olduklarını ilan ettiler bile. 

Sadece belediye başkan aday adayları değil, belediye meclis üyelikleri için de kıyasıya mücadele yaşanıyor. Bu da seçimlere CHP’nin hazır ve iddialı girdiğini gösteriyor.

Aday adaylıklarını açıklayan isimlerin ayrı, ayrı yaptıkları tanıtımlara Anamur halkının yoğun ilgi göstererek katılmasının elbette anlamlı olduğu düşünülmelidir.

CHP tabanında gözlemlenen tüm bu istek ve heyecanın, artık önce yerel seçimlerin mutlak galibi olmak için yapılan planlı programlı çalışmanın belirli bir düzeye ulaştığının ifadesi olarak yorumlanmalıdır.

Özellikle CHP üyesi kadınların ve gençlerin meclis üyelikleri için yoğun ilgisi CHP açısından önemli bir gelişmedir.

CHP Mersin il ve ilçelerin örgütleri gerek belediye başkan aday adaylarından, gerekse de belediye meclis üyesi aday adaylarından bir adım önde bu heyecan ve ilgiyi geliştiriyorlar.

CHP aylar öncesinden seçim startını verdi ve hareketlilik seçime kadar da zirve yapacağa benziyor. Ayrıca parti genel merkezi gözetiminde, il ve ilçe örgütleri tarafından seçim sandık kurulları oluşturulmuş, genel merkez tarafından hangi sandık çevresinde kaç seçmenin oy kullanacağı isim, isim tespit edilmiş ve o seçim çevresi sandık görevlisinin kimliği belirlenmek suretiyle sürekli bir şekilde iletişim kurularak çalışmalara katkı sağlanmakta olduğu bilinmektedir.

CHP bu kez gerek parti genel merkezi, gerekse de il ve ilçe örgütleri olarak işi sıkı tutuyor. Tabi bu ciddi, planlı ve programlı tavandan tabana yapılan çalışmanın neticesi olarak algılamak daha doğru yaklaşım olur diye düşünmek gerekir.

CHP genel merkezinin il ve ilçe örgütlerini harekete geçirdiği, hatta iyi de bir ivme kazandırdığı açık seçik görülebilmektedir. Artık yerel örgütlerin hem üyelerinin ve hem de halkın ilgisini doğru algılamalı, doğru bir yaklaşım göstererek en üst seviye ye ulaşmayı hedeflemektedir.

Evet! Örgütlere düşen görev budur.

Yerel seçimlere doğru CHP’nin, yanı sıra MHP, AKP ve diğer partilerin seçim çalışmaları ile ilgili düşüncelerimizi objektif bir şekilde okuyucularımızla paylaşmaya devam edeceğiz.

Ha... Bu arada…

Anamur’da yapılacak olan yerel seçimlere dönük olarak 4 Kasım tarihinde Yeni Anamur gazetesinin eki olarak her pazartesi günü sekiz sayfa tamamı renkli olan “Anamur Politika” gazetesini yayın hayatına geçiriyoruz…

Tamamen bağımsız, objektif ve her partiye, her adaya eşit mesafede siyasi içerikli yayınlarımızla yerel seçimlere dönük haber ve röportajlarla birlikte olacağız…

“Anamur politika” gazetesi Anamur yerel seçimlere adeta ayna olacak bir yayın politikası izleyecek ve tüm partiler ile tüm adayların haber akışları tamamen eşitlik çerçevesinde gazetemizde yer bulacaktır.

Ve… En önemlisi

Etik bir yayın anlayışında elinizden düşürmeyeceğiniz ve mutlaka okumak istediğiniz bir gazeteniz olacaktır…

4 Kasım’da buluşmak umuduyla…

Kamil CÖMERTLER

Bu haber 2412 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur