gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 6  
»Bugün 54  
»Toplam 15041024  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.191.228.88
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Gagavuz Türklerinden Konferans

Gagavuz Türklerinden Konferans

Tarih 11 Ocak 2013, 20:38 Editör

Gagavuz Türklerinin Türk Dünyasındaki Tarihi, Kültürü ve Yeri Konferansı Anamur'da gerçekleşti...

Gagavuz Türklerinin Türk Dünyasındaki Tarihi, Kültürü ve Yeri Konferansı Anamur’da gerçekleşti…

 

Anamur Belediyesi çok önemli bir konferansa ev sahipliği yaptı. Ülkemize tam 12 defa gelerek Türkiye ile –Moldova’da yaşayan Gagavuz Türkleri arasında ilk irtibatı sağlayarak adeta köprü vazifesi gören Olga Radova Karanasdas bu son gelişinde Anamurlu hemşerilerimize bir konferans verdi. Konferansın adı “ Gagavuz Türklerinin Türk Dünyasındaki Tarihi, Kültürü ve Yeri “

          

 

1958 yılında Moldova’da dünyaya gelen Radova Karanasdas1983 yılında Kişişev Devlet Üniversitesi Teknikiumu başarıyla bitirdi. Doktorasını 1996 yılında Moldova Bilimler Akademisinde tamamladı. Moskova Bilimler Akademisinde Etnaloğ ve Antropolog bölülmelerinde tezini savundu. 22 yıl boyunca Moldova Bilimler Akademisinde Bilim Uzmanı olarak görev yapan Karanasdas, 1993–97 yılları arasında da Moldova Gagavuzlu kadınlar Derneğinin Başkanlığını yürüttü. Ayrıca Karanasdas’ın 2009 yılında yazdığı “Türk Dünyası” adlı eseri ülkesinde en değerli kitap seçildi. Bu arada Bilindiği gibi Gagavuzlar Gök Oğuz soyundan geldikleri için bu ismi almış olup, Türk boyları içerisinde Hıristiyan olan tek boydur.

 

Geçtiğimiz günlerde (19-22 Aralık) Denizli Pamukkale Üniversitesinde’de yapılan ve kendisinin de davetli olduğu “Dünya Türkçe Beşinci Sempozyumunda” bir sunum gerçekleştiren Karanasdas  Anamur Belediye Toplantı salonuna gelen halkımıza Gagavuz Türkleri ile ilgili bir konferans verdi. Halkımız tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen konferansa, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan ve Anamur Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tuğrul da iştirak etti.

 

Prof. Dr. Olga Karanasdas Anamur’da kaldığı süre içerisinde ilçemizde bulunan muz seralarında ve çilek bahçelerinde inceleme yapıp ilgililerden bilgi aldı. Anamur İnsanını son derce çalışkan bulan Olga Radova, İlçemizde 300 bin ton muz ve 70 bin ton çilek üretildiğini duyunca hayranlığını gizleyemedi.

 

 

Haber: Önder DEMİR-Anamur

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...

MEŞYAD'DA ŞAİR KEMAL KARSLI ANILDI

MEŞYAD'DA ŞAİR KEMAL KARSLI ANILDI Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği Merhum Şair Kemal Karslı için anma töreni düzenledi.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi