gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 12  
»Bugün 305  
»Toplam 15054178  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.223.106.100
» Bu sitemizi ziyaretiniz
ANED'den Engelliler Günü Programı

ANED'den Engelliler Günü Programı

Tarih 04 Aral?k 2012, 09:15 Editör admin

ANED ve Emniyet Müdürlüğü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Belediye Meclis Salonu'nda kutlama yaptı.

     Anamur Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği ve Anamur Engelliler Derneği (ANED)’nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile düzenlediği programa katılım oldukça yoğundu.

      Anamur Belediye Meclis Salonu’ndagerçekleştirilen kutlama etkinliğine, Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, MHP İlçe Başkanı Ramazan Yalçın, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, ANED Başkanı Hikmet Narcı, Emniyet Müdürü Fuat Tuğluoğlu, engelli vatandaşlarımız, yakınları ve basın mensupları katıldı.

 

     Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan ANED Başkanı Hikmet Narcı, Türkiye de 8.5 milyon, Anamur da ise 3 bin 500 engelli vatandaşımızın olduğunu söyledi. Bu rakamın Türkiye nüfusunun yüzde 12.29’una Anamur da da yüzde 10’una tekamül ettiğini belirten Başkan Narcı, “Hiç kimseye, bedensel ve zihinsel özürleri sebebi ile ayrımcılık yapılamaz. Engellilerin devlet ve toplumdan beklediği en büyük talepleri olan fırsat eşitliğinin her alanda devletin uygulaması en doğal haklarıdır.” Dedi.

     Hayatımızın engelli vatandaşlarımızın katılımları ile daha güzel ve daha anlamlı olacağına vurgu yapan Dernek Başkanı Narcı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı. Anamur Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amiri Baş Polis Muhammet Temizkan da yaptığı konuşmasında Emniyet Müdürlüğü’nün Toplum Destekli Büro Amirliği vasıtası ile yaklaşık 2 yıldır yaptığı çalışmaları anlattı. Temizkan’ın konuşması slayt gösterimi ile desteklendi. Engellilerimizin hayata nasıl bağlandığını ve kendisi ile barışık oldukları zaman neler başarabileceklerini gösteren video gösterileri ile desteklenen programda zaman zaman katılımcılar gözyaşlarını tutamadılar. Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı öğrencisi Melehat Koç 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün neden engelliler günü olduğunu anlattı. ANED üyesi Süleyman Şık’ın okuduğu ‘Engelli Çocuğum Var Diye Üzülme Anne’ şiiri ve ardından sazı ile bir öğrencinin seslendirdiği Aşık Veysel’in ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ parçasında da katılımcılareşlik etti. Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı öğrencileri Gülbahar Atınç ve Pembe Yüğrük’ün sunumunu gerçekleştirdiği programda engellere rağmen hayatla barışık olabilmeyi anlatan bir de tiyatro sergilendi. Tiyatro gösterisi dakikalarca alkış aldı.

     Anamur Belediyesi tarafından programın sonunda katılımcılara belediye kafeteryasında kokteyl verildi.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor Şair Esmira Güneş bu kez de okurlarını fazla bekletmeden "Zerdap Kahramanları " adlı yeni kitabını yazmaya başladı....

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi