gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 4  
»Bugün 12  
»Toplam 15035255  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.145.119.199
» Bu sitemizi ziyaretiniz
TRT'den Teşekkür ve Üzüntü Açıklaması

TRT'den Teşekkür ve Üzüntü Açıklaması

Tarih 27 Kas?m 2012, 09:02 Editör admin

TRT Yol Arkadaşım Yönetmeni Neşe Uğur Nohutçu Teşekkür ve üzüntü belirten yazılı açıklama yayınladı.

     23 Kasım 2012 Cuma günü TRT Haber ekranlarında yayınlanan ve Anamur'u konu alan gezi-kültür programı "Yol Arkadaşım" ile ilgili Yeni Anamur Gazetesi’ndeki köşelerinde programın içeriği hakkında bazı eleştirilerde bulunan gazeteciler Kamil ve Zümrüt Cömertler'e Yol Arkadaşım programının yönetmeni Neşe Uğur Nohutçu yazılı bir açıklama ile cevap verdi.

     Yol Arkadaşım Programı Yönetmen Neşe Uğur Nohutçu yazılı açıklamasında;

     "TRT Haber ekranlarında yayınlanan 'Yol Arkadaşım Programı' geçtiğimiz hafta içerisinde Mersin'in Anamur İlçesi'nde çekimler gerçekleştirmiş ve Anamur Bölümü hazırlamıştır. Hazırlanan Anamur Bölümü Yol Arkadaşım'ın 23 Kasım 2012 Cuma Saat 20.30 bölümünde TRT Haber’de yayınlanmıştır.

     Konu ile ilgili Anamur'dan Yeni Anamur adlı gazetede  Kamil Cömertler  ve Zümrüt Cömertler adıyla iki ayrı köşe yazısı 26 Kasım 2012 günü üçüncü ve son sayfalarda yayınlanmıştır. Köşe yazısında Yol Arkadaşım'ın Anamur'u tanıtmadığı, Anamuryum Antik kenti kazılarından, Kısakahyaoğlu Konağı'ndan, KKTC Su Nakil Projesi'nden, Anamur Mutfağı'ndan, Anamurspor'dan, Yaylalardan, Carettalardan, Şehrin Dinamiklerinden vb. konulardan bahsedilmediğine dikkat çekilmiş, Akademisyenlerle, Kaymakamla ve Belediye Başkanıyla röportaj yapılmadı denilmiştir. 'İçim acıyarak izledim' şeklinde tabirler kullanılmıştır.

     Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; Yol Arkadaşım bir gezi-kültür programıdır, tanıtım programı değildir. Fragmanlarımızda da izleyenlerin(!) bildiği gibi Anamur Bölümü, Zile Bölümü gibi ifadeler kullanılır. Yol Arkadaşım programı büyük bir izleyici ve takipçi kitlesine sahip olmakla birlikte özgün bir formata sahiptir. Her bölümde farklı bir yöremizde yaşayan ve yaşatılan gelenek-görenekler en yalın, doğru ve doğal haliyle izleyiciyle paylaşılıyor. Formatında akademisyenler, belediye hizmetleri, Kaymakamlar, Bürokratlar, Belediye Başkanları, yemek tanıtımı, folklor ekipleri ya da reklam amaçlı kaygılar yer almamaktadır. Yol Arkadaşım ulusal ya da uluslararası şehir tanıtımı yapan bir formatta da değildir. Geçtiğimiz bölümleri izleyen ya da program hakkında bilgi sahibi olan insanlar bunu bilirler. Mesela Zile bölümünde, hala devam eden mahalle kültürü konulardan birisiydi. Çünkü bir koyu, kasabayı ya da şehri anlamlı kılan içinde yaşayan insanlar ve o insanların devam ettirdiği geleneklerdir. Balıkesir bölümünde , artık devam etmeyen düğünlerin neşe kaynağı değnek oyunu konusu işlenmiştir, Karaman'da çocukların artık oynamadığı katır oyunu tekrar canlandırılmıştır, Manazan mağarasına 85 yaşındaki Mustafa amcayla çıkıldı, çocukluğu orda geçmişti çünkü.." kızım burası tas devrinden kalmış"  tek cümlesi idi mağara ile ilgili ama bizim aradığımız başka bir şeydi. Oradaki yaşanmışlığı ve onun gözünden orası nasıl bir yerdi. Biz format gereği bir kazı alanını kazı başkanıyla değil, orda yaşayan yöre insanıyla geziyoruz. İstediğimiz bilgiye bir tuşla ulaşabileceğimiz bir dünyada, tuşlarla öğrenemeyeceğimiz şeyleri aktarmaya çalışıyoruz. Keşke bir tanıtım programı olsaydı, kekse yemek çekip belediye başkanlarını ve yapılan projeleri konu etseydik, bence ısımız daha kolay olurdu. Yol arkadaşlarımızı yöreden bulma derdine de düşmezdik.

     Yol Arkadaşım Anadolu Halkından, şehrin tarihine kendi yaşantısıyla tanıklık etmiş, kültürü yada yaptığı işi az çok bilen doğal insanları konu almakta bazen bir hikaye, bazen bir yaşanmışlık programın tamamına konu olabilmektedir.

     Sayın Kamil ve Zümrüt Cömertler'den program ve formatı hakkında detaylı bilgi edinip yazmalarını, bir gezi-kültür programını tanıtım programı gibi değerlendirmemelerini arzu ederdim. Elbette eleştirilere açığız.

     Bunun dışında set ekibi olarak Anamur'da olmaktan büyük mutluluk duyduk. Kıskahyaoğlu Konağı'ndan tutun da Hakkı Efendi Konağı'na kadar tüm konakları gezdik, yağmur keyfini yaşadık, Alaköprüyü, Dragon Çayı'nı, Balıkçıları, Mamure Kalesini gördük hayran kaldık, Anamur cennetten bir köşe gibi ama malumunuz Yol Arkadaşım bir kentte 4 ayrı konuyu işlemektedir. Hepsini aynı anda 40 dakikaya sığdırmamız imkânsızdı. Ki Anamur 40 ayrı tanıtım programıyla bile anlatılamayacak kadar eşsiz bir güzelliğe sahip.

     Verdiği destekten dolayı Anamur Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Türe'ye, Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne, Gazeteci Orçun Öztürk'e, Belediye Basın Bürosundan Muhammed İbrahim Arıkan'a, yağmur çamur demeden bizimle olan tüm yol arkadaşlarımıza; Aydın Doluoğlu ve Kadir Uysal Hocamıza, Şafak ve Hakan  Küçükderya'ya, Eşe Teyze'ye, Muz üreticisi Mehmet Yıldız Amcaya ve tüm Anamur Halkı ile yaptıkları haberlerle bu programın duyurulmasına yardımcı olan siz değerli basın mensuplarına teşekkür ederiz."

​​​​​​​                                          Neşe Uğur NOHUTÇU

                           YOL ARKADAŞIM PROGRAMI YÖNETMENİ

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EĞLENCE - MAGAZİN

MERSİN FESTİVALİN TARSUS AYAĞINDA CAZ KONSERİ

MERSİN FESTİVALİN TARSUS AYAĞINDA CAZ KONSERİ Tarsus Amerkikan Koleji Konferans Salonu'nda, Hakan Ali TOKER Caz Faslı Konseri gerçekleştirildi.

ERDEMLİ'DE 2. GEMİ PARK KURULDU

ERDEMLİ'DE 2. GEMİ PARK KURULDU Erdemli Belediyesi, ilçe merkezi ve diğer mahallelerde park atağına geçti.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi