gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 18  
»Bugün 305  
»Toplam 15044497  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.135.183.89
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Mersin Ülkü Ocakları

Mersin Ülkü Ocakları "23 Nisan Uçurtma Şenliği" Düzenledi

Tarih 25 Nisan 2016, 00:41 Editör

Çocukalarımıza tişörtler, rüzgar gülü, balon, elma şekeri, şekerlemeler, pamuk şekeri ve çeşitli hediyeler verildi.

Mersin Ülkü Ocakları ‘‘23 Nisan Uçurtma Şenliği’’  Düzenledi

Mersin Ülkü Ocakları Olarak 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kapsamında Mersin Sahili Özgecan (Barış) Meydan'ında ''23 Nisan Uçurtma Şenliği'' yapıldı. Program öncesi çocuklarımızın yüzleri boyandı. Çocukalarımıza tişörtler, rüzgar gülü, balon, elma şekeri, şekerlemeler, pamuk şekeri ve çeşitli hediyeler verildi.

Etkinlik, Suriye ve Irak'tan ülkemize gelen Türkmen çocuklar,şehit ve gazi çocuklarımız,şehrimizin çocukları ve hemşehrilerimiz yoğun katılımıyla gerçekleşti. Program öğleyin başlayıp akaşam saatlerine kadar sürdü.

Program saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Ardından minik ülküdaşımız Hasan Yiğit Dalgıç’ın andımızı tüm çocuklarımıza söyletmesi ve ardından Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli'nin konuşmasıyla devam etti.

Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli'nin konuşma metni:

 ‘‘Sayın protokol, basınımızın güzide temsilcileri, değerli hanımefendiler, kıymetli beyefendiler, geleceğin lider ülke Türkiye’sinin genç mimarları kıymetli çocuklar mersin ülkü ocakları olarak düzenlemiş olduğumuz "23 Nisan Uçurtma Şenliği" Etkinliğimize hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Bağımsızlığımızın sembolü, özgürlüğümüzün ve demokrasimizin en büyük timsali olan şanlı Meclisi’mizin kuruluşunun 96. yılını büyük onur, mutluluk ve heyecanla kutlamaktayız. Nene Hatunların, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, 15’lilerin ve  bütün Türk Milletinin azim ve kararlılığıyla başlatılan ulusal kurtuluş savaşımızın sonucu olarak; özgürlük ve bağımsızlığımızın, asla kimsenin himayesine giremeyeceği, 96 yıl önce bugün şanlı meclisimizi, açarak bütün dünyaya ilan ettik.

Bugün kendilerinde ileri demokrasinin olduğunu iddia eden ülkelerde dahi, çocuk haklarının esamesinin okunmadığı, o günlerde Ulu Önder Mustafa Kemal şanlı meclisimizin açılış günü olan 23 Nisan’ı geleceğimizin ve demokrasimizin teminatı olan çocuklara hediye etmiştir.

Şanlı Meclisimizin kuruluşu ile birlikte, fikri hür vicdanı hür çocuklar, cumhuriyeti yaşatmak, bayrağı daha yükseğe çıkarmak büyük türk milletini muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışmış ve bu uğurda hayatlarını feda etmişlerdir. bu yolda Kah Necip Fazıl olup Sakarya’yla coşmuş, Kah Nihal Atsız olup kendilerini Tanrı Dağlarında bulmuşlardır.

       

 Ama gel gelelim bulunduğumuz şu dönemde bazı vakıflar,  veya kendini bilmez sözde öğretmenler tarafından yavrularımız her alanda istismar ediliyor. Hükümet yetkilileri ise bu duruma sessiz sedasız kalıyor.

Mersin Ülkü Ocakları olarak biz bu olanların karşısındayız, çünkü biz bu alandaki yavrularımızı: yarının belediye başkanları, milletvekilleri, başbakanları ve hatta cumhurbaşkanları olarak görüyor ve bu doğrultuda onları yetiştiriyoruz. Sevgili çocuklar siz bizim geleceğimizsiniz, siz bizim yarınımızsınız. Sizlerde bu milli ve manevi düşünceler, bizlerde bu güç kuvvet olduğu sürece, siz ocağa geleceksiniz biz sizi pişireceğiz ve siz Fatih, Yavuz, Mustafa Kemal, Başbuğ olup bu milletin derdine derman olacaksınız.

Küçüklerini seven büyüklerini sayan, Atatürk'ün açtığı yolda, O'nun gösterdiği hedefe doğru yürümeye ant içen sevgili çocuklar ;

• Hainlere inat, Türklüğünüzü unutmayın ve her yerde gururla haykırın,

• Doğru bakışınızı, vakur duruşunuzu bozmayın,

• Çalışkanlığınızla herkesi kendinize imrendirin.

• Bu milletin ve devletin teminatının sizler olduğunu asla aklınızdan, gönlünüzden çıkarmayın.

Her şeyin milli olmasını isteyen fakat ne hikmetse milli bayramları yasaklayan iktidar sahipleri bilsinler ki; Türk çocuğunun aklından milliyetçiliği silemeyeceksiniz. Bizler var oldukça çocuklarımız tarihini bilerek yetişecek. Ve o yetişen çocuklarla birlikte bugüne kadar bu topraklar için toprağa düşmüş binlerce vatan evlatlarının hesabını soracağız.

Bu bağlamda; şu an aramızda, gönlü her daim bizimle olan, Anadolu çocuğundan farkı olmayan Mersin çocuklarının öz kardeşi, Türkmen çocuklarımızın da 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını kutluyorum.

Konuşmamı tamamlamadan evvel son günlerde terör olayları sebebiyle yaşamını yitiren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum.

Etkinliğimize teşrif eden başta çocuklarımız olmak üzere tüm misafirlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Sağ olun var olun Allah’a emanet olun. 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE’’

 

 Konuşmanın ardından Sahne çocuklara bırakıldı. Çocuklar gönüllerince eğlendi. Daha sonra uçurtmalar dağıtılarak gök yüzü ay yıldızlı uçurtmalarla süslendi.

Ülkü ocaklarından yapılan açıklamada:

“Geleneksel oyunlarımızdan topaç çevirme ve tahta üzerine çivi çakılarak bozuk para ile futbol maçı yapma oyunları çocuklarımıza tanıtıldı. Türkmen çocuklarımız ile mersinimizin çocukları biraraya getirilip kaynaşması sağlandı.

Halkın büyük teveccühünü alan, ilk kez yapılan etkinliğimizin benzerleri gelecek dönemde de devam ettirilip gelenekselleştirileceğini bildirir,emeği geçen herkese, katılan tüm çocuklar ve ailelerine teşekkürü borç biliriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

Etkinlik boyunca çocuklar boyalarla yüzlerine resimler ve şekiller yaptırdılar. Ülkü Ocaklarının düzenlediği çeşitli amblem resimlerde hatıra fotoğrafı çektiridiler. Pamuk şeker dağıtımı ise çocuklar tarafından büyük ilgi gördü. Gönlünce bir gün yaşayan çocukların neşesine diyecek yoktu.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EĞLENCE - MAGAZİN

MERSİN FESTİVALİN TARSUS AYAĞINDA CAZ KONSERİ

MERSİN FESTİVALİN TARSUS AYAĞINDA CAZ KONSERİ Tarsus Amerkikan Koleji Konferans Salonu'nda, Hakan Ali TOKER Caz Faslı Konseri gerçekleştirildi.

ERDEMLİ'DE 2. GEMİ PARK KURULDU

ERDEMLİ'DE 2. GEMİ PARK KURULDU Erdemli Belediyesi, ilçe merkezi ve diğer mahallelerde park atağına geçti.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi