gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 52  
»Bugün 16  
»Toplam 15051617  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.116.118.198
» Bu sitemizi ziyaretiniz
ANAMUR HEYETİ BİNGEN'E ÇIKARTMA YAPTI, DOSTLUĞU PEKİŞTİRDİ

ANAMUR HEYETİ BİNGEN'E ÇIKARTMA YAPTI, DOSTLUĞU PEKİŞTİRDİ

Tarih 14 Eyl?l 2012, 00:21 Editör

Almanya'ya giden Anamur Heyeti çeşitli projelerin hayata geçirilmesi konusunda önemli adımlar atarak Anamur'a eli dolu olarak döndü.

ANAMUR HEYETİNİN ALMANYA-BİNGEN'E YAPTIĞI ÇIKARMA İKİ KENTİN KARDEŞLİK TEMELİNİ SAĞLAMLAŞTIRDI

 

        Anamur-Bingen Kardeş Kent görüşmeleri çerçevesinde Almanya’ya giden Anamur Heyeti çeşitli projelerin hayata geçirilmesi konusunda önemli adımlar atarak Anamur’a eli dolu olarak döndü. 

 

           

 

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Belediye Meclis Üyeleri Şener Elmas, Kamil Körhasanoğlu ve Türkan Kasapoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Fuat Tuğluoğlu, Anamur Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç. Dr Akif Altınbıçak, Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çetin, Halk Eğitim Müdürü Etem Ziya Alıçlı,Turizm işletmecisi Uzay Ünlüselek, Belediye ASKİ Müdürü ve Kardeşkent proje Sorumlusu Hüseyin Gürel, Mali İşler Müdürü Onur Atik, Basın ve Halkla ilişkiler Görevlisi Yaşar Yiğit, Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Afacan ve Gazeteci Kamil Cömertler’in yer aldığı Anamur Heyetini, Bingen’in yeni Belediye Başkanı Ulrich Mönch, Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Feser, Bingen Belediyesi Meclis Üyeleri, Bingen-Anamur Kardeş Kent Dostluk Derneği Başkanı Helmut İrmen, derneğin genel sekreteri Michaela Heintke ve Türk İslam Derneği Başkanı Musa Mehmet Arıkan karşıladılar.

 

 

 

KARŞILAMA

 

Bingen Belediyesi bahçesinde yapılan karşılama töreninde Belediye Başkanı Mehmet Türe’ye, Bingen kentinin flaması ile çeşitli bröveler verilirken, Başkan Türe ise Anamur fotoğraflarından oluşan resim kataloğu, Muz Heykeli ve Belediyenin hazırladığı çeşitli görselliklerle dolu biblolar, anahtarlıklar ve kitaplar hediye etti.

 

 

 

Kardeşkent işbirliği ve programlanan çalışmalar ile hazırlanan yeni projeler çerçevesinde konuşan Bingen Belediye Başkanı Ulrich Mönch ve Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe temeli sağlamlaştırılan kardeş kent olgusuna gönderme yaparak, kısa süre içinde Anamur-Bingen kardeş kent çıtasının bu kadar hızlı yükselmesinde ortaya çıkan memnuniyeti dile getirdiler.

 

 

 

FESTİVALE KATILINDI

 

Anamur Heyeti bir gün sonra Bingen’de yapılan şarap festivaline hazırlanan iki araçla katıldılar. Almanlarla birlikte ellerinde Türk ve Alman bayraklarıyla yürüyüşe katılan Anamur Heyeti tüm dikkatleri üzerilerine çekti ve Festivalde ağırlığını hissettirdi. Bingen’liler kortejde bulunan Türk Bayrakları, muz ağaçları, çilek görsellikleri ve Mamure Kalesi ile Anemurion antik kent fotoğraflarıyla süslü traktör üzerinde Almanca Anamur broşürleri, Bingen-Anamur resimleri bulanan anahtarlık, Anamur adı yazılı kalemler, Esnaf Odasının hazırladığı fıstıkları dağıttılar. Bingen’liler hediyeleri alarak Anamur heyetini alkışlara boğdular.

 

 

 

BAŞKAN TÜRE ÜSTÜ AÇIK OTOMOBİLDE HALKI SELAMLADI

 

Bingen’de yaşayan Türkler tarafından Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe için hazırlanan üstü açık otomobilde eşi ile birlikte oturan Başkan Türe, festival yürüyüşü boyunca Bingenlileri selamladı ve Bingenlilerin alkışları arasında Anamur’un tanıtımına olağanüstü bir katkı sağladı.

 

 

 

TİCARİ VE PROJELER KAPSAMLI TOPLANTILAR

 

Anamur heyeti üçüncü gün ise Mainz kentine geçerek burada Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileriyle ortak toplantıya katıldılar, Anamur ekonomisi ve turizmini Almanlar’a anlatan Belediye Başkanı Mehmet Türe ve Anamur Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Çetin, Maniz’li esnaf ve iş adamlarını Anamur’a davet ederken, Mainz Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ise Mart 2013 tarihinde yapılacak olan Turizm festivaline Anamurluları özellikle davet ederek aralarında görmek istediklerini belirtiler.

 

 

 

PROJELER MASAYA YATIRILDI

 

Anamur Heyeti ve Bingenli yetkililer Bingen’de kardeş kent görüşmeleri çerçevesinde çeşitli projeleri de masaya yatırdılar. Başta 2013 yılı Mart ayında Bingen’den Anamur’a gelecek örgenciler ile Anamur’dan Bingen’e gidecek örgenci değişimi karar altına alınırken, öğrenci değişimleri, işgücü değişimleri ve Anamur’un Bingen’de tanıtılarak turizmcilerin yönlendirilmesi ile Bingen ve Anamur sivil toplum kuruluşları arasında da işbirliğinin kurulması ve artırılması adımlarını attılar.

 

 

 

KARDEŞ KENT DERNEĞİ KURULACAK

 

Anamur heyeti görüşmeler çerçevesinde Anamur-Bingen kardeş kent derneğinin kurulması için Almanya’da aldığı karar çerçevesinde çalışmalarına bu günlerde başlayacak.

 

 

 

Anamur heyetinin Bingen görüşmeleri ve yapılan çalışmalar ile ilgili olarak Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin başkanlığında tüm heyetin katılacağı genişletilmiş bir toplantıda yapılarak Anamurlulara bilgiler sunulacak.

 

 

 

TANITIM ARGÜMANLARI

 

Bingen’de Anamur heyeti 100 parça hediyelik biblo, peçetelik, kupa bardak, caretta kaplumbağa, muz heykelleri, küllükler, 1500 Almanca Anamur Tanıtım Broşürü, 300 küçük tadımlık fıstık paketi, 200 Anamur Bingen Kardeşkent Anahtarlığı, 100 Anamur Haritası, 200 Almanca Anamur tanıtım Cd’si, 100 Küçük Gezgin Anamur'da (Almanca Çizgi romanı), 30 Anamur'da Dinlence Adlı kitap, 100 Anamur resimli magnet, 50 adet 50x70 ebatlarında Anamur Resmi, 100 adet Anamur ve caretta figürlü bez çanta, 100 adet sopalı Türk Bayrağı, 8 adet Anamur Belediyespor Forması, 500 adet Anamur yazılı kalem, 2 bay-2 bayan Yörük kıyafeti ve kişisel hediyeler dağıttı.

           

             

              BAŞKAN TÜRE’NİN EŞİ YÖRÜK KIYAFETİ GİYDİ

          Bingen festival yürüyüşünde Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin eşi Meliha Türe Anamur Folklorunu yansıtan Halk Oyunları kıyafeti giydi. Bingenli bayanlar da Başkan Türe’nin eşi Meliha Türe’ye büyük ilgi göstererek sık sık resim çektirdiler.

           

              MİLLİ MAÇI BİRLİKTE İZLEDİLER

             Ülkemizin Hollanda ile oynadığı ve 2-0 kaybettiği Milli Maçı da Alman ve Anamur Heyeti birlikte izlediler. Anamur Heyetinde yer alanların yanlarında getirdikleri Türk Bayrakları ise birlikte sallandı.

             

               DOSTLUK MAÇI

              Bingenli yetkililer ile Anamur Heyeti Bingen kapalı Spor salonu’nda bir de futbol maçı gerçekleştirdiler. Dostluğun kazandığı maç sonunda Anamur Heyeti giydikleri Anamur Belediye Spor orijinal formalarını Bingen takımına hediye ettiler.

               

     

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor Şair Esmira Güneş bu kez de okurlarını fazla bekletmeden "Zerdap Kahramanları " adlı yeni kitabını yazmaya başladı....

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi