gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 54  
»Bugün 1232  
»Toplam 15050720  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.128.205.109
» Bu sitemizi ziyaretiniz
ABDULKADİR BULUT 27. YIL'DA ETKİNLİKLERLE ANILIYOR

ABDULKADİR BULUT 27. YIL'DA ETKİNLİKLERLE ANILIYOR

Tarih 07 A?ustos 2012, 05:54 Editör

Anamurlu Şair Abdulkadir BULUT ölüm yıldönümü olan 8 Ağustos Çarşamba günü 27. anma etkinliği ile anılıyor...

ABDULKADİR BULUT 27. YIL’DA ETKİNLİKLERLE ANILACAK

Anamurlu Şair Abdulkadir BULUT ölüm yıldönümü olan 8 Ağustos Çarşamba günü 27. anma etkinliği ile anılıyor...

Anamurlu Şair Abdulkadir BULUT'u anma etkinliklerinin 27.si Anamur Kültür Derneğince özel bir programla gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıl Apolla'da düzenlenen Anma töreni hem katılım açısından, hem de program açısından düzenlenen etkinliklerin en akılda kalanı idi.

Anamur Kültür Derneği yetkilileri bu yılki programın daha anlamlı olabilmesi için özel bir çalışma gerçekleştirdiler. 8 kişilik bir anma programı komitesi oluşturan dernek bu sayıyı zaman zaman 15'e kadar çıkararak danışma ve fikir alışverişinde bulunarak, daha anlamlı ve güzel bir program için üç aydır sürdürdüğü çalışmalarını tamamladı.

Bu yıl ilk defa Abdulkadir BULUT'un oğlu Ekim ve torunları da programa katılarak 27 yıl sonraki duygu ve düşüncelerini izleyici ile paylaşacaklar.

Bu yılki 27. etkinliğin özel bir durumu daha var ki; kültür-sanat açısından bu çok önemli. Ankara'dakurulu olan Çağdaş Şairler ve Yazarlar Derneği iki yıldır Abdulkadir BULUT anısına düzenlemiş olduğu Türkiye geneli şiir yarışmasında derce giren şair yarışmacılara ödüllerini(2012 yılı için) düzenlenen bu etkinlik kapsamında Anamur'da verecek. Katılan şairlere ödüllerinin verilmesi yanında şiirlerin de seslendirilmesi bekleniyor.

Programın diğer bir özelliği ise Anamur Kültür hayatında özel bir yeri olan Halk oyunları türkülerimizin müzik olarak seslendirilmesinde önemli bir yere sahip klarnet dinletisine yer verilmesi. Anma komitesi bu etkinliğe niçin yer verdi derseniz, Taşeli'li bir Ozan'ın anılmasında Taşeli yöresinin Türküleri de müzik olarak seslendirilmeli denildi. Ozan’ın oğlu Ekim BULUT’un “Baban hüzün içinde değil, gelenlerin düşündüğü ve yüzlerinde tebessümle ayrıldığı bir etkinlikle anılmalı, belirli bir kesim ve ideolojinin değil, Anamur’un Ozanı olarak anılmalı” önerisi de bu etkinliğe yer verilmesinde katkı sundu.

Programın klarnet dinletisi bölümünde Şafak KÜÇÜKDERYA klarneti ile katılanlarla olacak.

Yine e-yayınları Sahibi Mehmet ATAY'ın, Şair-yazar Mazlum DOĞAN ve Anamurlu Hemşehrimiz Doç. Dr. Ulvi KESER'in katılacağı panel programında şairin kültür ve sanat hayıtındaki yeri ve özellikleri konuşulacak.

Aralarda ise şairin şiirlerinden örnekler sunulacak.

Abdulkadir BULUT'u anma etkinliklerinin 27.si Anamur Belediyesinin katkıları ile 08. Şubat 2012 akşamı saat.21.00'de belediye toplantı salonunda gerçekleştirilecek.

Umarım yapılan etkinlik Anamur Kültür-sanatı adına yararlı bir program olarak hafızalara yerleşir.

Çınar ARIKAN-Eğitimci/Araştırmacı Yazar

 
 
  
     
 
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor Şair Esmira Güneş bu kez de okurlarını fazla bekletmeden "Zerdap Kahramanları " adlı yeni kitabını yazmaya başladı....

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi