gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 53  
»Bugün 1541  
»Toplam 15051029  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.146.221.204
» Bu sitemizi ziyaretiniz
24. TÜRKMEN ŞÖLENİ 3 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ ERDEMLi'DE YAPILIYOR

24. TÜRKMEN ŞÖLENİ 3 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ ERDEMLi'DE YAPILIYOR

Tarih 01 Haziran 2012, 00:19 Editör

03 Haziran 2012 Pazar günü Erdemli Çamlığında saat:10'da başlayacak olan şölene MHP Genel Başkanı Dr. Devlet BAHÇELİ'nin de kayılacağı açıklandı.

Erdemli’de Geleneksel Türkmen Şöleni’nin 24.sü yapılıyor. Organize Erdemli Belediyesince gerçekleştiriliyor…

 

             

 

 

Erdemli’de geleneksel hale gelen Türkmen şöleninin bu yıl 3 Haziran 2012 Pazar günü yapılacağı bildirildi. Erdemli Belediyesi tarafından bu yıl 24’üncüsünün yapılacağı belirtilen şölenle ilgili olarak Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bilgilendirme toplantılarına başladı. Tollu, ilk olarak muhtarlarla bir araya geldi.

 

                            

Bu yıl 24’üncüsünün Erdemli Belediyesi tarafından gerçekleştirileceği açıklanan Geleneksel Türkmen Şöleni ile ilgili olarak Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, başlattığı bilgilendirme toplantılarının ilk ayağını muhtarlarla gerçekleştirdi. Her köyün, her mahallenin her kesimin şölende çadır kurmasını isteyen Tollu, “geleneğimizi yaşatalım, herkes tarafından paylaşılsın, sahiplenilsin. Amacımız bu” dedi.

 

Erdemli Belediyesi olarak bu yıl Türkmen şölenini kendilerinin gerçekleştirileceğini ifade eden Belediye Başkanı Tollu, muhtarlarla yaptığı toplantıda şölen hakkında bilgiler verdi. Şölenin tüm Erdemli’ye mal olması amacını taşıdıklarını kaydeden Tollu, herkesin katılımını beklediklerini vurguladı. Her köyün, mahallenin, belediyenin ve sivil toplum kuruluşunun şölende çadır kurarak, tam anlamı ile bir Türkmen Şöleni yapmayı hedeflediklerini kaydeden Tollu, Erdemli’nin Türkmen Şölenine sahiplenmesi gerektiğini ifade etti.

 

       

 

Şölenin tam anlamı ile Yörük-Türkmen geleneklerini yaşatacağını kaydeden Tollu, şölende mehteran ve cirit gösterilerinin yapılacağını dile getirdi. Tollu, şölende unutulmaya yüz tutmuş Gıcındırak, Birdirbir, Sinsin gibi eski Türk oyunlarının da yeniden canlandırılacağını ifade ederken, Mustafa Yıldızdoğan ve Muazzez Ersoy konserlerinin de yapılacağını söyledi. Diğer yandan Gül Ahmet Yiğit başta olmak üzere birçok halk ozanının da sahne alacağını belirtti.

 

Yörük yaşantısından kesitlerin sunulacağı ifade edileceği şölen için yapılan toplantıda muhtarlar da bu etkinlikten memnun olduklarını ve katkı sunacaklarını belirttiler.

 

24. Geleneksel Türkmen Şöleni için son hazırlıklar tamamlandı. 03 Haziran 2012 Pazar günü Erdemli Çamlığında saat:10’da başlayacak olan şölene MHP Genel Başkanı Dr. Devlet BAHÇELİ’nin de kayılacağı açıklandı.

 

24. Geleneksel Türkmen Sölen’ine Halk Müziği Sanatçısı Mustafa YILDIZDOĞAN, Türk Sanat Müziği Sanatçısı Muazzez ERSOY konserlerinin yanı sıra, Halk ozanları da katılacak. Mehteran konserinin yanı sıra, Geleneksel oyunlardan cirit gösterileri ve sinsin oyunu da şölene renk katacak.

 

Türkmen gelenek-göreneklerinin yanısıra, onların hayat, töre, gelenek ve göreneklerinin yansıtıldığı çeşitli etkinliklere yer verilecek.

 

Geleneksel 24. Türkmen Şölenine büyük bir katılımın olması da bekleniyor.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor Şair Esmira Güneş bu kez de okurlarını fazla bekletmeden "Zerdap Kahramanları " adlı yeni kitabını yazmaya başladı....

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi