gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 8  
»Bugün 305  
»Toplam 15037164  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.22.51.241
» Bu sitemizi ziyaretiniz
MERSİN YAZARLAR DERNEĞİNDE SAZLI SÖZLÜ İSTİŞARE TOPLANTISI

MERSİN YAZARLAR DERNEĞİNDE SAZLI SÖZLÜ İSTİŞARE TOPLANTISI

Tarih 07 Haziran 2016, 21:31 Editör

MYD'de yapılan toplantıya Toroslar Belediye başkanı Hamit TUNA'da katılarak bir konuşma yaptı.

 

                              MYD’den Sazlı Sözlü İstişare Toplantısı

 

Mersin Yazarlar Derneği’nin ‘Çiğ köfteli’ toplantısına Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’da katıldı.

Ramazan’ın başlangıcından iki gün günü yapılan toplantı cumartesi günü dernek merkezinde gerçekleştirildi.

 

Mersin Yazarlar Derneği(MYD) Haziran ayı istişare toplantısını dernek toplantı salonunda gerçekleştirdi. Ramazan ayının son gününde yapılan ve üyelerin yoğun katılım gösterdiği toplantıda çiğ köfte de ikram edildi. Sunumu Şair Mine Bahçeci’nin yaptığı etkinliğe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’da katıldı. Halk Ozanı Ozan Ali Ateş’in sazıyla sözüyle renk kattığı istişare toplantısında şairler şiirlerini okurken sesi güzel olanlarda şarkı ve türkü söyleyerek katıldılar. Çiğ köfteyi ise dernek üyesi Abdullah Coşkun yoğururken, dernek başkan yardımcısı Yaşar Yılmaz’da çiğköfte yoğurarak destek oldu…

 

Dernek Başkanı Rüştü Aydın, Pazar gününün ‘Babalar Günü’ olmasından dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya Remziye Çelik’in getirmiş olduğu çiçeği hediye etti. Dernek çalışmalarından bahseden Aydın, Mersin Yazarlar Derneği olarak hem okumayı hem yazmayı ve kitap sahip olmayı teşvik ettiklerini belirterek bu uğurda yapılan etkinlikleri arttıracaklarını söyledi. Bayram sonrası yapacakları ‘Şiir Festivali’ hakkında da üyelere bilgi verdi.

 

Dernek üyesi şairlerin şiirlerinden sunumlarda yapılan toplantıda Yazarlar Derneği Başkan Yardımcısı Çınar ARIKAN ve Yönetim Kurulu Üyesi Mine BAHÇECİ’de protokol kuralları ve uyulması gereken derneğin etik kuralları hakkında üyelerle bilgi paylaşımında bulundular.

TUNA: HEM SAYINIZ HEM YERİNİZ DAHA DA BÜYÜYECEK

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’da yaptığı konuşma ile derneğin ilk kurulduğu günden bu yana kendini geliştirdiğini ve büyümesini sürdürdüğünü söyledi. Tuna, “Sayınız her gün artıyor. Farkı fark ettiriyorsunuz. Hakikaten insanlar hayal ettiklerini düşündüklerini yazıya dökmek suretiyle ki bilgi paylaştıkça güzelleşir, içinizde saklı olan bilginin hiçbir anlamı olmaz. Hem şair olarak mısralara döktüğünüz  şiirlerle ya da bir anı, bir hikâye, bir makaleyi daha da geliştirmek suretiyle kitap şekline dönüştürerek; toplumun bundan fayda almasına vesile olan bir organize yapı. Neden organize? Çünkü ilk başladığınızda sayınız çok azdı çok amatörceydi ama bugün küçük de olsa bir meclis oluşturmuşsunuz. Burada, taşın suya atıldığında oluşan halka misali, hem sayınız hem de yeriniz daha da büyüyecek” dedi.

 

İnsanların karın doyurmaya çalıştığı günümüzde ruhun da doyurulması gerektiğini anlatan başkan Tuna, “İnsanlar duydukları ile sokaktan, kulaktan yada kahvede konuşulanlardan duydukları ile bir şeyler bilmeye yada duyduklarını birbirlerine aktarmaya çalışan bir sistem içerisinde ama okuyan kültürlü, özgüvene sahip neyin ne olduğunu vizyon olarak,  daha doğru tespitler yapmaya çalışan hem kendi hem de memleketinin geleceği ile ilgili düşünen insan, işte yazan çizen insandır. Yazdıklarınızı okuyan insanların ufkuna da katkı sağlıyorsunuz” dedi.

 

Yazarlara ve şairlere emeklerinden dolayı teşekkür eden ve başarı dileklerinde bulunan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Ramazan ayını da kutladı.

Konuşmaların ardından, şiirler okundu, şarkı ve türküler seslendirildi. Çınar ARIKAN “Balık” adlı hikâyesini okuyarak farklı bir sunum gerçekleştirdi.

 

Aşık Adil Üstün ve Ozan Ali Ateş türküleri ile etkinliğe renk kattılar. Şair Üzeyir Güleç, kitaplarını imzalayarak Başkan Hamit  Tuna’ya verirken Ozan Ali Ateş’te albümünü hediye etti.

         

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...

MEŞYAD'DA ŞAİR KEMAL KARSLI ANILDI

MEŞYAD'DA ŞAİR KEMAL KARSLI ANILDI Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği Merhum Şair Kemal Karslı için anma töreni düzenledi.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi