gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 13  
»Bugün 513  
»Toplam 15044705  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.190.152.38
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Anneler Günü

Anneler Günü "Erdemli Öküzlü Ören" Yerinde Kutlandı

Tarih 10 May?s 2016, 23:14 Editör

Mersin Yazarlar Derneği (MYD)üyeleri, şair dostları, kardeş dernek Kırşehir Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri ve davetliler ile birlikte; Anneler Günü'nü Erdemli-Öküzlü Ören yerinde piknik yaparak kutladılar.

 
 
 

Mersin Yazarlar Derneği (MYD)üyeleri, şair dostları, kardeş dernek Kırşehir Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri ve davetliler ile birlikte; Anneler Günü’nü Erdemli-Öküzlü Ören yerinde piknik yaparak kutladılar.

 

 

Tarihi antik kalıntılar arasında yapılan pikniğe Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’da katıldı. Sabah kahvaltısının ardından tarihi ören yeri gezisi yapıldı ardından şairler anneler gününe atfen şiirlerini okurken, Aşkı Mahrumi ve Solist Mustafa Kürklü’nün sazlı sözlü türküleri ve oyun havaları eşliğinde etkinliğin tadını çıkardılar.

 

 

 

AYDIN; TARİHİ MEKÂNLARIMIZI TANITIYORUZ

 

Anneler gününü kutlayan Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, tarihi bir mekânda piknik yapmaktaki amaçlarını şöyle açıkladı: “ Roma dönemlerine ait tarihi kalıntıları olan “Öküzlü Ören Yeri” olarak bilinen bu güzel mekânda piknik yapmaktaki amacımız öncelikle yöremizin tarihi eserlerini tanıtmak içindir. Tabiri caizse ayak basmamış yerlerden birisi olan “Öküzlü Ören Yeri”nde etkinlik yaparak, şair gazeteci ve yazar dostlarımız; doğası ile birilikte muhteşem güzel olan bu yerden ilham alarak şairlerimiz mısralarını yazsın, yazarlarımız öykü ve romanlarına konu etsin, gazeteci-yazarlarımız da haber yapıp köşelerinde yazsın ve Erdemlimizi ve tarihi mekânlarımızı tanıtsınlar.” diyerek Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya katkı ve desteklerinden dolayı da teşekkür etti.

 

                    

 

TOLLU; ÇOK GÜZEL BİR AMACA HİZMET EDİLİYOR

 

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Anneler gününü kutladığı konuşmasında, Mersin ilinin Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra sınırlarını en çok genişleten ilçe olduklarını buna rağmen hizmetleri aksatmadan düzenli bir şekilde yaptıklarını anlattı. Yolu olmayan yerlere yol,  asfaltı olmayan her yere asfalt hizmeti yaptıklarını söyledi. Kültür çalışmaları içinde tiyatro ve sinemaya önem verdiklerini de anlatan Başkan Tollu, Mersin Yazarlar Derneği’nin şair ve yazarları ile birlikte Erdemli’de Öküzle Ören yerinde piknik yapmalarından dolayı memnun olduklarını belirterek; Erdemli’nin tarihi ve doğası ve denizi ile cennet köşelerinden biri olduğunu söyledi. Tollu, “Bu güzel yurt köşemizin tanıtılmasında sizlere de,  katkı verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Sizler, sadece bir araya gelmenin piknik yapmanın ötesinde, çok daha güzel bir amaca hizmet ediyorsunuz.  Çünkü bu bölgenin tanıtılmasının,  gerçekten çok geç kalınmış olduğunu düşünüyorum. Yerel yönetimler olarak bizlerde gayret ediyoruz ama sizlerin gayreti de çok önemli; çünkü yazarlar şairler olarak, toplumun gözü kulağı ve aynası durumundasınız, mutlaka sizlerin destekleri ile bu güzel yerlerin tanıtımı çok daha çabuk amaca ulaşır diye düşünüyorum. Sizleri Erdemlimizde ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti ayrıca ifade ediyorum.”dedi.

 

 

 

ÇOK DAHA GÜZEL YAŞANABİLİR BİR ERDEMLİ

 

19 Mayıs 2016 günü Erdemlili şair ve yazarlar ile birlikte Mersin Yazarlar Derneği’nin üyelerinin de katılacağı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gününde bir araya gelerek; Erdemli Kültür Merkezi’nde yapılacak olan etkinlikte; milli ve manevi değerlerin yaşatılacağı güzel bir etkinliğin de organize edilmesinden dolayı memnun olduğunu söyleyen Başkan Tollu, çok daha güzel yaşanılabilir  bir Erdemliye hep birlikte kavuşulması dileğinde bulundu.

 

 

 

Dernek üyesi şairler günün anlamına uygun şiirler okurken; doğaçlama ustası Aşık Cumali Efe’de bir biri ardına sıraladığı dörtlükler ile Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun hizmetlerini anlattı ve bol bol alkış aldı.

 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor Şair Esmira Güneş bu kez de okurlarını fazla bekletmeden "Zerdap Kahramanları " adlı yeni kitabını yazmaya başladı....

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi