gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 48  
»Bugün 667  
»Toplam 15035910  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.137.180.32
» Bu sitemizi ziyaretiniz
MERSİN TANITIM GÜNLERİ'NE ZİYARETÇİ AKINI

MERSİN TANITIM GÜNLERİ'NE ZİYARETÇİ AKINI

Tarih 02 May?s 2016, 23:37 Editör

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde bu yıl Ankara'da ikinci kez düzenlenen 'Mersin Tanıtım Günleri' ilk gün 100 bin ziyaretçiyi ağırladı.

          MERSİN TANITIM GÜNLERİ’NE ZİYARETÇİ AKINI

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde bu yıl Ankara’da ikinci kez düzenlenen ‘Mersin Tanıtım Günleri’ ilk gün 100 bin ziyaretçiyi ağırladı.

 

Mersin Tanıtım Günleri, 26-27 Nisan 2016 tarihleri arasında Ankara’nın çeşitli semtlerinde yapılan narenciye ve cezerye dağıtımıyla başladı. Bu etkinliklerde yerel sanatçıların mini konserleri ve halk oyunu gösterileri de yer aldı.

 

Resmi açılışı 28 Nisan 2016 Perşembe günü yapılan etkinliğin ilk gününde 100 bin ziyaretçi Mersin kültürünü ve lezzetlerini daha yakından tanımak için Atatürk Kültür Merkezi’ne akın etti.

 

 

15 bin metrekarelik alanda Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin açtıkları tanıtım stantlarının yanı sıra Mersin’in ekonomik zenginlikleri, kültürel değerleri, müziği, el sanatları ve damak tadı Ankaralıların beğenisine sunuldu. Mersin Tanıtım Günleri’nde yaklaşık 160 kurum, kuruluş ve firma stant açtı.

 

Ankaralılar Tantuniyi Sevdi

 

Yöresel tatların yarıştığı bir kültür şölenine dönen tanıtım günlerinde Mersin’in tantunisine ilgi yoğundu. Tantuni ustalarının yer aldığı altı stantta bir günde bir ton et tüketildi.

 

El yapımı gıda ürünlerinin yer aldığı tezgahlar ziyaretçi akınına uğradı. Mut zeytinine gösterilen rağbet ise üreticinin yüzünü güldürdü.

 

Anamur’un muzu, Silifke’nin çileği, Erdemli’nin limonu, Çamlıyayla’nın el dokuma halı ve kilimleri Ankaralıların en çok ilgi gösterdiği stantlar arasında yer aldı.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi standını gezen konuklara ise yöresel tatlı ve meyveler ikram edildi. Ziyaretçilere Mersin tarihi ve turizm potansiyelinin anlatıldığı kitapçık ve çeşitli ürünler verildi.

 

 1 Mayıs 2016 Pazar günü sona erecek ‘2. Mersin Tanıtım Günleri’nin ilk gününde Turgay Başyayla sahne alırken ikinci gün Yıldız Çam konser verdi. 30 Nisan 2016 Cumartesi günü Eda-Metin Özülkü ve 1 Mayıs 2016 Pazar günü Erdal Güney de etkinlik kapsamında Ankaralılarla buluşacak. Ayrıca yöresel sanatçılar, ozanlar ve aşıklar sahneye çıkacak. Halk oyunları, defileler, sergiler ve imza günleri yapılacak.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

İŞ REHBERİ

Çocuk İşgücü Anketi Sonuçları

Çocuk İşgücü Anketi Sonuçları TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması ile birlikte 5-17 yaş grubundaki çocuklara uygulandığı beliritildi.

SERAGAZI EMİSYON ENVANTERLERİ

SERAGAZI EMİSYON ENVANTERLERİ TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Seragazı Emisyon İstatistikleri, 1990-2018 sonuçları değe...
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi