gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 38  
»Bugün 1032  
»Toplam 15050520  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.118.137.243
» Bu sitemizi ziyaretiniz
3 Ocak Şiir Yarışmasına Türkiye'den Yoğun İlgi Oldu

3 Ocak Şiir Yarışmasına Türkiye'den Yoğun İlgi Oldu

Tarih 21 Aral?k 2015, 22:39 Editör

Toroslar Belediyesi ve Mersin Yazarlar Derneği ile birlikte organize edilen "Üç Ocak Mersin’in Kurtuluşu" konulu şiir yarışması sonuçlandı.

3 Ocak Şiir Yarışmasına Türkiye’den Yoğun İlgi Oldu

 
 

Toroslar Belediyesi ve Mersin Yazarlar Derneği ile birlikte organize edilen “Üç Ocak Mersin’in Kurtuluşu” konulu  şiir yarışması sonuçlandı.

 

 

 

Toroslar Belediyesi 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun yıldönümü etkinliklerine bu yıl “Üç Ocak Mersin’in Kurtuluşu” konulu  şiir yarışmasını da ilave etti. Türkiye’nin 13 vilayetinden, ilçelerden ve Mersin merkez ilçelerden şiirler yarışmaya katıldı. Mersin Yazarlar Derneği toplantı salonunda yapılan değerlendirme sonucunda ilk üç belirlendi. Ayrıca üç kişiye mansiyon ödülü verilirken üç kişi de juri özel ödülü aldı.

 

 

 

Rüştü Aydın, Çınar Arıkan, Sabahattin Özkan, Şah İsmail Ateş, Mine Bahçeci ve Ali Kaplan’dan oluşan jüri üyeleri, değerlendirme toplantısının ardından akşam yemeğin de bir araya geldiler. Toplantıya Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’da katıldı. Başkan Tuna’ya, dereceye giren ilk üç şiiri Sabahattin Özkan okudu. Kürşad Arıkan şiirlere bağlaması ile eşlik etti.

 

 

AYDIN; “ŞEHRİMİZE KATKI VERDİ”

 

Türkiye’nin şairlerinin kalbinin Mersin’de attığı yarışmaya Mersin dışındaki illerden yoğun katılım olmasının önemli olduğuna dikkat çeken Mersin Yazarlar Derneği(MEYAD)Başkanı Rüştü Aydın,  yemekte yaptığı konuşmada “Mersin’i tanıtan, Mersin’in kurtuluş gününü düşündüren ve mısralara döktüren bu tür yarışmalar, kültürümüze, edebiyatımıza ve şehrimize katkı vermiştir. Başta Toroslar Belediye Başkanı Sayın Hamit Tuna olmak üzere, jüri üyelerimize ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

 

BAŞKAN TUNA; “BİRİNCİ OLAN ŞİİRİ DİNLEDİK, ÇOK ETKİLEYİCİ VE ÇOK GÜZEL BİR ŞİİR OLMUŞ”

 

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’da konuşmasında, “Şiir yarışması Mersin özelinde olmasına rağmen Türkiye’nin değişik vilayetlerinden de ilgi görmesi, Mersin özelini öne çıkartan bir durum. Aslında derneğimiz de Mersin genelinde katılım olacağını düşünerek yola çıkmıştı ama, Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinden Mersin’i önemseyen, seven, Mersin’in özelliğini bilen, ve jeopolitik durum itibari ile Mersin’in çok özel bir durumu olması hesabıyla etkinliğimizin bu şekilde şiirlerle anılması gerçekten bizi de şaşırttı diyebiliriz. Tabiki Juri üyelerimizin de hassasiyet göstermesi ile verilen kararlar; il dışından yarışmaya giren şiirlerinde dereceye girdikleri bir sonuçla neticelenmiş. Hakikaten birinci olan şiiri de dinledik, çok etkileyici çok güzel ve doğru anlatımlarla çok güzel bir şiir olmuş. Ben juri üyelerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah bunu geleneksel hale getirip bundan sonraki her Üç Ocak’a yakın aylarda başlayacak olan bir programla yarışmayı sonuçlandırırız. Ben tüm katılımcılara ve dereceye giren şairlerimizi kutluyorum.” dedi

 

 

        Yarışma sonuçlarının 24 Aralık 2015 Perşembe Günü Saat 09’da, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde verilecek kahvaltıda açıklanacağı ve dereceye girenlere ödüllerinin verileceği bildirildi.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor Şair Esmira Güneş bu kez de okurlarını fazla bekletmeden "Zerdap Kahramanları " adlı yeni kitabını yazmaya başladı....

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi