gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 27  
»Bugün 1758  
»Toplam 15043946  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.15.197.123
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Unutulmuş Çocuk Oyunları Şenliği'ne İlgi Yoğundu

Unutulmuş Çocuk Oyunları Şenliği'ne İlgi Yoğundu

Tarih 25 Nisan 2012, 00:22 Editör

Binlerce çocuk, Untulmuş Çocuk Oyunları Şenliğinde birbirinden zevkli oyunlar oynayarak çocukluklarını yaşadı.

Viyola Organizasyon’un HDI SİGORTA Sponsorluğunda düzenlediği Unutulmuş Çocuk Oyunları Şenliği 21 Nisan 2012 Cumartesi günü Yenişehir Fuar Alanı’nda yapıldı.

Binlerce çocuk, Untulmuş Çocuk Oyunları Şenliğinde birbirinden zevkli oyunlar oynayarak çocukluklarını yaşadı.

Şenliğe Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selehattin Bulut, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, binlerce çocuk ve onların aileleri katıldı.

Mezitli Kaymakamlığı ve Mezitli Belediyesinin destekleri ile Viyola Organizasyonun düzenlediği HDI SİGORTA UNUTULMUŞ ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında kutlandı. Şenlik süresince çocuklar; çeşitli ikramlar, animasyon gruplarının oyunları ve sürpriz hediyelerle unutamayacakları bir gün geçirdiler.

HDI Sigortanın sponsorluğunda Viyola Organizasyon’un bu yıl ilki düzenlenen şenliğinde çocuklar çocukluğunu dolu dolu yaşandı. CNREXPO Yenişehir Fuar Alanı’nda binlerce çocuk, okul ve veliler akşam saatlerine kadar renkli ve eğlenceli bir gün yaşadı. Gönüllerince eğlenen, beştaş, mendil kapmaca, balon patlatma, bezirgan başı ve çizgi gibi eski sokak oyunlarını oynayan çocuklar palyaço, çizgi film karakterleri ve sihirbazlarla birlikte festivalin keyfini çıkardılar.

Unutulmuş  Çocuk Oyunları Şenliği kapsamında Romanya, Makedonya, Bulgaristan, Ukrayna, Gürcistan'ın yanında Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen çocuklara ev sahipliği yapan Mersinli çocuklar, birbirinden renkli halkoyunları kıyafetleri içinde adeta karnaval havası estirdiler. Dünya çocuklarının bir araya geldiği festivalde sihirbazla sihirli dakikalar yaşadılar.

     Kaymakam Kıcıroğlu’ndan Plaket

Kaymakam Kıcıroğlu daha sonra ise Doğa Koleji’nin misafiri olan Bulgaristan Halk Oyunları ekibinden Petya Yordanova ve Doğa Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Hafize Bilgenoğlu’na, şenliğe katılımları ve katkılarından dolayı birer plaket verdi.

Kaymakam Kamil Kıcıroğlu, plaket töreninde yaptığı konuşmada şenliğe katılan herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Kaymakam Kıcıroğlu, dünyanın en şanslı çocukları arasında Türk çocuklarının bulunduğunu, bunun sebebinin ise Mustafa Kemal Atatürk'ün, TBMM'nin açılış gününü bayram olarak Türk çocuklarına hediye etmesi olduğunu belirtti.

Kaymakam Kamil Kıcıroğlu, 1980'den sonra uluslararası hale gelen 23 Nisan kutlamalarının Mersin'de ilk defa bu yıl unutulmuş çocuk oyunları şenliği ile kutlanmasının da ayrıca anlamlı olduğunu dile getirerek şenliği organize eden, destekleyen ve katılan herkese teşekkür ederek Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutladığını söyledi.

 

         Mersin Doğa Koleji İlköğretim Müdürü Sayın Hafize Bilgenoğlu, şenlikle ilgili olarak şunları söyledi: “Her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı farklı bir ülkenin çocukları ile kutluyoruz. Bu yıl Bulgaristan’dan gelen çocuklarımızla Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı kutladık. Bulgaristan ekibi okulumuzda, çocuk şenliğinde ve fuar alanındaki öğrencilerle birlikte gösterilere katılarak sevincimize ortak oldular.” dedi.
 

Viyola Tanıtım Organizasyon Genel Koordinatörü Esra Büyüktanır Toydemir,  “Mersin'de, 23 Nisan kutlamaları kapsamında birçok yarışmalar yaptık. Çocuklar kadar biz büyüklerde eğlendik. Bu etkinliğimizi geleneksel hale getirerek eski bayramlarımızın tadını çocuklarımıza da yaşatmaya karar verdik. Çocuklarımızın ilk 'Unutulmuş Çocuk Oyunları Şenliği' unutulmayacakları bir bayram oldu. Bunu geleneksel hale getirerek eski bayram kutlamalarımızı çocuklarımız aracılığıyla yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Dostluk ve kardeşlik duyguları içinde geçen etkinlik, renkli görüntüleriyle olduğu kadar birlik ve beraberlik içinde eğlenilebileceğini de gösterdi.

Şenlikte gelen davetliler kimsesiz çocuklar için getirdikleri oyuncakları yardım kutusuna bıraktılar.

Çocuklar, bütün gün süren şenlikte müziklerle eğlenirken bir yılın stresini ve yorgunluğunu attı.  Unutulmaz bir gün geçiren çocuklar şenliklerin seneye tekrar yapılmasını istedi.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EĞLENCE - MAGAZİN

MERSİN FESTİVALİN TARSUS AYAĞINDA CAZ KONSERİ

MERSİN FESTİVALİN TARSUS AYAĞINDA CAZ KONSERİ Tarsus Amerkikan Koleji Konferans Salonu'nda, Hakan Ali TOKER Caz Faslı Konseri gerçekleştirildi.

ERDEMLİ'DE 2. GEMİ PARK KURULDU

ERDEMLİ'DE 2. GEMİ PARK KURULDU Erdemli Belediyesi, ilçe merkezi ve diğer mahallelerde park atağına geçti.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi