gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 58  
»Bugün 1503  
»Toplam 15050991  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.22.181.81
» Bu sitemizi ziyaretiniz
23. YILIMIZ KUTLU OLSUN

23. YILIMIZ KUTLU OLSUN

Tarih 19 Haziran 2015, 23:38 Editör

Türk Büro-Sen Mersin Şube Başkan Yardımcısı Ali GÖKKOCA sendikanın kuruluşunun 23. yıl dolayısı ile basın açıklması yaptı.

            23. YILIMIZ KUTLU OLSUN..!

 

Türk Büro-Sen Mersin Şube Başkan Yardımcısı Ali GÖKKOCA sendikanın kuruluşunun 23.  yılı dolayısı ile basın açıklması yaptı.

 

Türk Büro-Sen’in 23. Kuruluş yıldönümü dolayısı ile yapılan açıklama şöyledir:

 

“Memurlarımız için emek ve onur mücadelesine başladığımız günden bu yana tam 23 yıl geçmiş. Bu süreçte yaşadıklarımız ve verdiğimiz mücadeleyi sayfalara yazmaya kalksak onlarca cilt kitap oluşur. Sevinçlerin az olduğu, üzüntülerin daha çok olduğu ve yüzlerce olumsuzluğa rağmen yılmadan mücadelenin verildiği koskoca 23 yıl… Dile kolay…

 

         

 

Onlarca mücadele neferimizi Hak’ka uğurladık. Yüzlercesi emekli oldu. Daha fazlası nöbet değişikliği ile bayrağı yol arkadaşlarına teslim etti. Hiçbir dönemde ilkelerimizden taviz vermedik. İlkeli, iktidar karşısında eğilmeden ve bükülmeden sendikacılık yapılabileceğinin bütün dünyaya gösterilmesini, tarihi bir sorumluluğu yerine getirerek gerçekleştirdik. Bu duruşumuz belki memurlar arasında hak ettiği itibarı görmedi. Ama biz asla yolumuzu değiştirmedik.

 

Hak, hukuk ve adaleti sadece kendimiz için yani mensuplarımız için savunmadık. Herkes için, ülkemizde yaşayan her fert için hak, hukuk ve en önemlisi adalet yani adil paylaşım istedik. “İnsan mukaddes, emek kutsaldır” anlayışımızın gereğini hep yerine getirmek ve yerli yerine oturtmak için çaba sarf ettik.

 

Bu günlerden geçmişimize baktığımızda, gururla söyleyebilirim ki, “destansı bir mücadelenin altına imza attık.” Kınayanın kınamasına aldırmadan, yandaşın baskılarına boyun eğmeden, onurlu duruşumuzu hep ön planda tuttuk. Sendikal mücadelede yaptığımız çalışmalarla farkındalık yarattık. Konfederasyonumuza bağlı Sendikalarla birlikte, memur sendikacılığının gerçek manada yapıldığı tek adres olduk… Resmi kayıtların başladığı 2012 yılından 2015 yılı 15 Mayıs’a kadar geçen süreçte gücümüze güç kattık. Omurgalı, dik duruşlu ve dava adamı sıfatını hak etmiş mensuplarımızla 30.400’lerden 48.800’e kadar yükseldik.

 

İktidar ayrımcılığının dayanılmaz boyutlara ulaştığı, memurlarımızın insafsızca “bizden olanlar ve olmayanlar” diye ayrıma tabi tutulduğu ve iktidarla paralel bir yapı oluşturan yandaş Konfederasyon ve Sendikalarına rağmen, kamuda ciddi manada mesafe almak ancak dik duruşlu, omurgalı, onurlu, ülkesine ve ekmeğine sevdalı gönül adamları ile gerçekleştirilebilirdi. Çok şükür ki biz bunu başardık.

 

Bu yolda harcanan her emek, sendikal mücadele tarihine inanıyorum ki altın harflerle yazılacaktır. Türkiye Kamu-Sen ve ona bağlı Sendikaların çatısı altında büyük Türkiye sevdası için bir araya gelen yüzbinler elbette ki, çocuklarına ve torunlarına; “Biz haklının yanında olduk. Biz adalet için mücadele ettik. Biz emek ve alın terimiz için mesai harcadık. Biz “hakkı tutup kaldırmak” için yola çıkmış Türkiye Sevdalılarıyla birlikte olduk. Tehditlere boyun eğmedik. Önümüze konan vaatlere aldırış etmedik. Onurlu duruşu, ilkeli yolu seçtik” diyecekler ve ilkeli olmayı, onurlu durmayı gelecek nesillere miras olarak bırakacaklardır.

 

Ne mutlu bize ki, Gönülleri Vatan, Bayrak, Devlet ve Millet için çarpanlarla hep birlikte olduk. Ne mutlu bize ki, sevdamızdan hiç vaz geçmedik. Eğilmedik, bükülmedik…!

 

Ne mutlu bize ki, adam gibi sendikacılık yapılan bir Konfederasyonda üye olduk, nefer olduk…

 

Nice 23 yıllara Türk Büro-Sen, Türkiye Kamu-Sen ailesi…

 

Ne Mutlu Türk Büro-Sen’liyim Diyene…

 

Ne Mutlu Türkiye Kamu-Sen’liyim Diyene…

 

Ne Mutlu Türk’üm Diyene…”

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

İŞ REHBERİ

Çocuk İşgücü Anketi Sonuçları

Çocuk İşgücü Anketi Sonuçları TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması ile birlikte 5-17 yaş grubundaki çocuklara uygulandığı beliritildi.

SERAGAZI EMİSYON ENVANTERLERİ

SERAGAZI EMİSYON ENVANTERLERİ TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Seragazı Emisyon İstatistikleri, 1990-2018 sonuçları değe...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi