gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 66  
»Bugün 1177  
»Toplam 15050665  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.223.125.219
» Bu sitemizi ziyaretiniz
ERDEMLİ ZAFER GECESİNİ BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE KUTLADI

ERDEMLİ ZAFER GECESİNİ BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE KUTLADI

Tarih 21 Mart 2015, 02:10 Editör

Çanakkale Zaferinin 100. Yılı kutlama etkinlikleri Erdemli'de birlik ve beraberlik içinde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

ERDEMLİ ZAFER GECESİNİ BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE KUTLADI

 

Erdemli Belediyesinin organizatörlüğünde ilk defa ortak katılımlı olarak düzenlenen Çanakkale Zaferinin 100. Yılı kutlama etkinlikleri Erdemli’de birlik ve beraberlik içinde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “100 yıl önce Çanakkale’de sergilenen birlik, beraberlik ruhunu yaşatmak ve canlandırmak adına düzenlediğimiz bu programda tüm vatandaşlarımızı tek vücut olarak görmek ne güzel, katılan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

 

Bu yıl ilk defa tek merkezden organize edilerek geniş katılımlı olarak yapılan Çanakkale Zaferi Kutlama etkinlikleri, Erdemli’li vatandaşları birbirine kenetledi.

 

 

 

Erdemli’de Bu görüntünün artık bozulmadan bu şekilde devam etmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Tollu, “hala Çanakkale’deki o birlik ve beraberlik ruhunu taşıdığımızı dosta düşmana gösterdik. Bu programa katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu ülkenin bağımsızlığı için bir araya gelen atalarımızın bizlere sunmuş oldukları Çanakkale ruhunu diri tutmak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak bizim görevimiz. Bu görev bilinciyle hareket ederek düzenlediğimiz bu programa destek verenlere çok teşekkür ediyorum. Her karışı şehit kanıyla sulanarak alınmış ve bize emanet edilmiş bu vatan toprakları üzerinde ayrımcılık yapmak bize yakışmaz. Zaman, bir olma, beraber olma ve kenetlenme zamanıdır. Bunu şimdi burada gösteren siz vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu aziz vatanı bizlere emanet eden atalarımızı bugün burada minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

 

 

Cumhuriyet Meydanından başlayarak D 400 karayolu üzerinden devam ederek sahil bandında sona eren fener alayı yürüyüşünde, 100 yıl önce yaşanan Çanakkale Savaşı esnasında meydana gelen olayları hatırlatan figürler sergilendi. Türk kadınının kucağında bebeğiyle ve kağnıyla cepheye cephane taşıması ve Seyit Onbaşının 250 kiloluk top mermisini kaldırışı sergilenen figürler arasında vatandaşları duygulandıran sahneler olarak kayda geçti.

 

 

 

Mehteran takımının söylediği marşlar programa katılan vatandaşları mest etti.

 

 

Çanakkale Zaferi kutlama etkinliği konser programıyla sona ererken, vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik havasını doyasıya yaşadılar.

 

www.gazeteanamur.com

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor Şair Esmira Güneş bu kez de okurlarını fazla bekletmeden "Zerdap Kahramanları " adlı yeni kitabını yazmaya başladı....

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi