gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 43  
»Bugün 1062  
»Toplam 15050550  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.144.237.3
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Bir Gün Değil, Her Gün Gazeteciler Günü

Bir Gün Değil, Her Gün Gazeteciler Günü

Tarih 08 Ocak 2015, 20:56 Editör

Adana'da Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Şube Başkanı Recep Çalışkan Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili anlamlı bir konuşma yaptı.

        Bir Gün Değil, Her Gün Gazeteciler Günü

 

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şubesi tarafından, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle düzenlenen programa, Başbakanlık Basın Enformasyon Müdürü Mustafa Keleş, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve ASKON Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra, ulusal ve yerel gazeteciler ile medya temsilcileri katıldı.

 

 

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yapmak üzere söz alan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, “Biz böyle günlerin sadece bir güne sığdırılmasının yanlış olduğunu düşünüyoruz. Anneler Günü, Sevgililer Günü, Babalar Günü, Öğretmenler Günü, Gazeteciler Günü gibi özel günlerin bir güne sığdırılması bizim açımızdan doğru değildir. Bizim için yılın her günü, annelerimizi, babalarımızı, öğretmenlerimizi ve gazetecilerimizi andığımız günlerdendir. Sevgi tek bir güne sığdırılamaz; değerli olan insanlar sadece tek bir günde hatırlanamaz.” diye konuştu.

 

          

 

Özel günlerin bizi alışveriş yapmaya iten ve çılgına çeviren birer güne dönüştürüldüğünü dile getiren Recep Çalışkan, “Gelişen teknolojinin kısalttığı mesafeler ile her geçen gün daha da küçülen dünyamızda, bireylerin çevrelerinde olup biteni öğrenme ve bunları paylaşma ihtiyacını karşılayan; insanların bilgi ve haber alışverişini sağlayan gazeteciler; toplumların gözü, kulağı, dili ve vicdanı olmak gibi büyük bir sorumluluğu fedakarca ifa etmekte ve kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak, demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri olmaktadırlar.” diyen Çalışkan, “Her şartta ve koşulda, kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi uğruna, görevlerini yerine getirmeye çalışan gazetecilerimiz; hiçbir mesai kavramı olmaksızın, tehditlere açık ve yıpranmaya müsait bir ortamda çalışmaktadırlar.

 

Hepimizin bildiği gibi, son yıllarda teknolojinin gelişimi ile birlikte “sosyal medya” denilen kavram, hayatımızın her karesinde, bizlerle iç içe olmaya başladı. Sosyal medyanın engellenemeyen gelişiminin ve yayılımının bir sonucu olarak da, çevremizde yaşanan olaylardan sonra, hiçbir denetimden geçmemiş, doğrulanmamış ve objektif olmayan haberlerle, direkt yüz yüze gelmeye ve yoğun bir bilgi kirliliğine maruz kalmaya başladık. İşte bu noktada, halkı bilgilendirmeyi kendileri için görev bilen ve bu uğurda büyük emekler veren gazetecilerimizin değerini de, yaptıkları doğru, dürüst ve tarafsız haberleriyle bir kez daha anlamış olduk.

 

 

 

"Çalışan Gazeteciler Günü"nde herkesi, ülkemizin ve basın mensubu arkadaşlarımızın geleceği için sorumluluk almaya çağırıyoruz. Unutmayın ki, bu sorumluluk sadece gazetecilerde ve basın mensuplarında, meslek örgütlerinde veya siyasi iktidarda değil; toplumun her kesimindedir ve hiç kimse üzerine düşen bu sorumluluktan kaçmamalıdır.” dedi.

 

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, “Gazetecilerimizin başta özlük haklarının iyileştirilmesi ve bağımsızlıklarının hem yasal, hem de kurumsal olarak sağlanması olmak üzere, daha iyi koşullar altında, daha özgür ve güvence altında görev yapmaları hepimizin ortak dileği ve sorumluluğudur. Bizler, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Adana Şubesi olarak; üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye her zaman hazır olacağız. Bu duygu ve düşünceler ile ASKON Adana Şubesi olarak, aramızda bulunan ve bulunamayan tüm yazılı ve görsel basın mensuplarının "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” diyerek konuşmasını noktaladı.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

İŞ REHBERİ

Çocuk İşgücü Anketi Sonuçları

Çocuk İşgücü Anketi Sonuçları TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması ile birlikte 5-17 yaş grubundaki çocuklara uygulandığı beliritildi.

SERAGAZI EMİSYON ENVANTERLERİ

SERAGAZI EMİSYON ENVANTERLERİ TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Seragazı Emisyon İstatistikleri, 1990-2018 sonuçları değe...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi