gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 47  
»Bugün 1611  
»Toplam 15051099  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.226.93.207
» Bu sitemizi ziyaretiniz
SEN GİDEMİYORSAN, TİYATRO SANA GELSİN

SEN GİDEMİYORSAN, TİYATRO SANA GELSİN

Tarih 10 A?ustos 2014, 21:41 Editör

Boş durmayı sevmeyen, üretken bir arkadaşımız olan Bülent Koçyiğit, bugünlerde bir tiyatro projesi geliştirmiş.

GENÇ TİYATROCU BÜLENT KOÇYİĞİT’TEN ÇAĞRI; “SEN GİDEMİYORSAN, TİYATRO SANA GELSİN!”

 

Tarsus’ta tiyatro sanatı ile uğraşan Bülent Koçyiğit. yıllardır tiyatronun içinde..

 

Boş durmayı sevmeyen, üretken bir arkadaşımız olan Bülent Koçyiğit, bugünlerde bir tiyatro projesi geliştirmiş.

 

Projesine “Sen gidemiyorsan, tiyatro sana gelsin” diye bir isim koymuş... Bu konuda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

Teknoloji geliştikçe çocukların ilgisini daha fazla çeker hale geldi. Gerek internet gerekse televizyon, çocukların vakitlerinin çoğunluğuna hükmeder oldu. Facebook - twetter – oyunlar - uygulamalar gibi teknolojik öğeler gençlerin ve çocukların yaşamlarını şekillendirmektedir. Ve çocukların gelişimine kötü yön verme haline gelmiştir.

 

 

Geçim sıkıntısı içinde olan aileler teknolojiyi takip edemedikleri için bu konuda bilinçsiz kalmışlardır. Aileler böyle bir sorunu fark ettiklerinde çocuklarının kendi geleneklerinden kopmuş olduklarını da göreceklerdir. Teknoloji ilerlerken çocukların gelenek ve göreneklere olan bağlılığı kopmaya başlayacaktır. Bunun nedeni temel değerlerimizden biri ola edep ten kopmamızdan kaynaklanıyor.

 

İnsan olmanın temeli ahlak ise, ahlakın başlangıcı edeptir. İnsan olmanın temelini oluşturan bu kavram, nesiller arası geçişlerde teknolojinin etkisiyle de yok olmaktadır. Edep kavramına toplum olarak sahip çıkmalıyız diye düşünüyorum.

 

Çocukların çok sevdiği ve hınca hınç doldukları tiyatro oyunlarında çocuklarımızı eğlendirirken onları eğitmeliyiz. Televizyon ve sinemanın görselliğini, internetin cazibesini ve tiyatronun tesirini kullanarak çocuklara edebin gerekliliğini ve önemini anlatmak mümkündür.

 

Başka Renk Çocuk Tiyatrosu olarak, oyunlarımızda edep gibi, ahlak gibi değerlerin ne olduğunu oynayarak çocuklara öğretmek istiyorum. Edebin ne olduğunu bilen bir neslin oluşmasına sebebiyet veren tiyatro sanatı da gerçek işlerliğine kavuşmuş olacaktır. “ Kaybolan Değer ” adlı tiyatro oyunum da, teknolojik çağın çocuklar üzerinde oluşturduğu eğlence öğeleri ile oluşan sahneler sayesinde onlara etkin ve eğlenceli bir öğrenme şekli sunmaktayım.

 

 

Oyunlarımız 150 kişilik seyirci kapasiteli olacaktır. Sine vizyonla görsellik oluşturulacaktır. Seyirci pasif oyuncu konumunda oyunu yönlendirebilmektedir. Sosyal medyada edep ile ilgili oluşturulan sayfa ile oyun sonrası konu hakkında özlü ve etkileyici sözler, ibretlik olaylar,  hikâye, fabl, masal gibi anlatılarla konunun pekişmesi sağlanacaktır. Düşünce oyunu tarzı ile çocuklar bir yarışma içinde olduklarının hissiyle konuya hükümleri artacaktır. Oyunda ki görüntülerden oluşan bir dvd çocuklara hediye edilerek aileleri ile de izleyerek ailelerinin farkında olması sağlanacak. İnternet kullanımı ile ilgili alternatif yöntemler öğrenecekler.

 

Bu konuda belediye başkanlarımızdan bu projeme belediye çocuk tiyatrosunda beni görevlendirerek destek vermenizi talep ediyorum.”

 

Haber: Yakup BONCUK-Tarsus

 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor Şair Esmira Güneş bu kez de okurlarını fazla bekletmeden "Zerdap Kahramanları " adlı yeni kitabını yazmaya başladı....

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi