gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 53  
»Bugün 1622  
»Toplam 15051110  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.144.102.239
» Bu sitemizi ziyaretiniz
7.  Engelliler Şöleni Mersin'de Başladı

7. Engelliler Şöleni Mersin'de Başladı

Tarih 11 May?s 2014, 00:32 Editör

15 Mayıs Perşembe akşamına kadar devam edecek olan geleneksel 7. Engelliler Şöleni Mersin'de başladı.

         7. Engelliler Şöleni Mersin’de Başladı

15 Mayıs Perşembe akşamına kadar devam edecek olan geleneksel 7. Engelliler Şöleni Mersin’de başladı.

Her yıl Türkiye de ve Birleşmiş Milletlere Bağlı 156 Ülke de 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Valiliğinin ortaklaşa düzenlediği ‘7. Engelliler Şöleni’ 10 Mayıs 2014 tarihinde, Mersin Kongre Merkezinde gerçekleşti. Bir hafta sürecek olan şölene yoğun bir katılımın olduğu gözlendi.

         
 
      Şölene; Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, MHP Mersin Milletvekili Dr. Ali Öz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sekreteri Haluk Tunçsu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Levent Dölek, Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Semra Tekeli, Eski Fındıkpınarı Belediye Başkanı Fatih Say, Engelliler Daire Başkanı, Rehabilatasyon Merkezleri Öğretmen ve Öğrencileri, Engelliler Platformu Üyesi Dernekler ve Temsilcileri ile çok sayıda engelli vatandaş ve aileleri  katıldı. Saygı duruşu ve Bando takımı eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunması ile şölen başladı. Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Levent Dölek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sekreteri Haluk Tunçsu, MHP Mersin Milletvekili Dr. Ali Öz, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu şölende birer konuşma yaptı. Konuşmacıların yaptıkları konuşmalar işitme engelliler için beden dili ile tercüme edildi.
 
         
 

DÖLEK, BU ENGELLİER HAFTASININ BİR MİLAT OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM

 

         Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Levent Dölek, 600 -700 bine yakın topluluğun engelli sorunlarından bire bir etkilendiğini belirtti. Dölek, bir il genelinde yaşanan birçok sıkıntının en önemli, en üst noktasında engellilerle ilgili yaşanan sıkıntılar olduğunun altını çizdi.  Mersin’in, bu sıkıntıların çözüm noktasında nerede olduğunu da şu sözlerle açıklayan Dölek; “Tüm engelli temsilcileri ve engelli arkadaşlarım adına konuşuyorum. Mersin’de maalesef, her şey bizim adımıza olumsuz. Şuanda burada sayabileceğim ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğimiz modern bir şehir anlamında, engelli dostu şehir anlamında konuşabileceğim çok şey yok. Burada sizinle keşke yeni rehabilitasyon merkezlerinin yapılmasına ihtiyaç duyduğumuzu, akıllı durak sistemlerinin artırılmasını, teknolojik anlamda ulaşım araçlarının sayısının artırılması ve sadece bunları konuşabilmeye sahip olsaydım diye düşünüyordum ama maalesef ki bugün il genelinde bu konuda hiçbir adım atılmamıştır. Ben bu engelliler haftasının bir milat olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
 
 

Bu engelliler haftasında ilkleri de yaşadıklarını belirten Dölek, “ilk defa; bir engelli Mersin Büyükşehir Belediyesi çatısı altında engelli kardeşlerimizi temsil etme hakkına sahip oldu,  Mersin Büyükşehir Belediyesinde Engelliler komisyonu kuruldu, Türkiye’de engelliler daire başkanlığı kuruldu. Bu saydığım ilkler umarım yakın zamanda daha da artacak” dedi .

         
 
 

TUNÇSU, İLMİZİ ENGELSİZ BİR NOKTAYA TAŞIMA NOKTASINDAYIZ

 

Daha sonra, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Sekreteri Haluk Tunçsu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın Mersin’in sorunları ile ilgili olarak Ankara da bulunduğunu belirtti ve günün anlamı üzerine bir konuşmasını yaptı. Tunçsu, “Mersin de büyükşehir Belediyesi halkın temsilcilerinin iradesinin yansıması noktasında başkanımız Burhanettin Kocamaz, Mersin’in engelsiz il oluşturma noktasına hedef koymakla gerek valilikle, gerek STK’larla ve toplumun bütün kesimleri ile ilimizi engelsiz bir noktaya taşıma noktasındayız. Bu sadece bir kesimin yapabileceği, bir ferdin, derneğin, valiliğin, belediyenin yapacağı ve gerçekleştirebileceği proje değildir. Toplumun bütün kesimlerinin kucaklaması ile olacaktır” dedi.

 

 

ÖZ, EMEĞİ GEÇENLERE BORCUMUZ OLDUĞUNU İFADE ETMEK İSTİYORUM

 

MHP Mersin Milletvekili Dr. Ali Öz,  son 10 yılda engelli vatandaşların istihdama katılmaları konusunda büyük gayret gösterildiğini belirtti. Öz, “ülkemizde son 10 yılda büyük bir gayretle toplumun her kesiminde engellilerin görülebildiği ancak gerek iş alanında, iş dünyasında, gerek kamu da gerekse özel sektörde yeterli oranda çalışan olduğunu kabul etmemekle beraber istihdama katılmaları noktasında büyük bir gayret gösterildiğinin de altını çizmek istiyorum. Burada emeği geçen duyarlılık gösteren herkese borcumuz olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

 

           

VALİ GÜZELOĞLU, ACIYARAK DEĞİL, FIRSAT TANIYARAK

 

 Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, engelli vatandaşların sıkıntılarının çözülmesi konusunda Mersin’in henüz istenilen noktada olmadığını dile getirdi. Vali Güzeloğlu, “İnsan olmanın gereği, yaratılan en değerli varlık olanı; insanın sevgiyle kucaklanması, aslında engeli olmayan ancak ihmal edilerek önüne engeller çıkartılan siz değerli vatandaşlarımızın önündeki engellerinin kaldırılmasıdır. Bunu hep birlikte yapacağız. Acıyarak değil, engelli kardeşlerimize fırsat tanıyarak, bu işe en azından başlangıç yaparak yani herkesin bir adım atmasını sağlayarak başlayacağız. Bu buluşmalar bu amaca hizmet eden, elbirliğini sağlayan buluşmalardır” ifadelerini kullandı.

       
 

Konuşmaların ardından, şölen şiirler ve folklor gösterileri devam etti. Bu yıl 7’incisi düzenlenen Engelliler Haftası Geleneksel Şöleni, çeşitli etkinliklerle 15 Mayıs perşembe akşamına kadar devam edecek.

 

http://www.mersinistikbal.net/guncel/21043-7.-engelliler-soleni-basladi.html#.U26UR1RrPIU

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor Şair Esmira Güneş bu kez de okurlarını fazla bekletmeden "Zerdap Kahramanları " adlı yeni kitabını yazmaya başladı....

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi