gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 40  
»Bugün 968  
»Toplam 15050456  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.137.164.241
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Sanat Yoluyla Barış Uluslararası Suluboya Festivali

Sanat Yoluyla Barış Uluslararası Suluboya Festivali

Tarih 22 Mart 2012, 00:29 Editör

Uluslararası Suluboya Derneği tarafından "Yurtta Barış, Dünyada Barış" deyişinden hareketle 2-3 Haziran 2012 tarihlerinde Sanat Yoluyla Barış Uluslararası Suluboya Şenliği düzenlenecektir.

Tüm Sanatçılarımıza ve Sanatseverlere Duyurulur!.. ‘’Sanat Yoluyla Barış Uluslararası Suluboya Festivali’’…Dünya Milletlerini Bir Araya Getiriyor.

   

Konuyla ilgili Uluslararası Suluboya Derneği bir basın duyurusu yayımladı.

Suluboya derneğinin duyurusu şu şekildedir:

Uluslararası Suluboya Derneği (International Watercolor Society) tarafından “Yurtta Barış, Dünyada Barış” deyişinden hareketle 2-3 Haziran 2012 tarihlerinde Sanat Yoluyla Barış Uluslararası Suluboya Şenliği düzenlenecektir. Festivalle, günümüzde bölgemizde ve tüm dünyada en hassas konu olan barışın sağlanmasına yönelik olarak, dünyadaki tüm milletlerin insanlığın ortak dili olan sanat yoluyla bir araya getirilmesi amaçlanmaktadır.
Sanatçılar şehri olarak tarihte çok önemli bir yere sahip olan Teos şehrinin bulunduğu yerde kurulmuş olan Sakin Şehir Seferihisar’ın bu Festivale öncülük ve ev sahipliği yapması büyük önem taşımaktadır.

Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarının birleşim noktasında bulunan, medeniyetler beşiği Anadolu’dan, doğal misafirperverlik ortamında sanatçıları bir araya getirmek suretiyle tüm dünyaya sanat yoluyla barış mesajları vermek, bunları sanatçıların kişisel iletişim kanallarından ve ülkelerin sanat basını aracılığı ile her dilde ve her ülkede duyurmak Festival’in ana fikridir.

(International Watercolor Society) Uluslararası Suluboya Derneği olarak başta Seferihisar Belediyesi olmak üzere yerel yöneticilerin, medya kuruluşları, sanat ve sanatçı organizasyonlarının desteği sağlanmıştır.

Festival çeşitli sanat ve sanatçı kuruluşları kanalıyla Festival dünya sanatçılarına duyurulmaktadır.

Sanat Yoluyla Barış Uluslararası Suluboya Festivali’ne sanatçılar ülkelerinin kültürünü yansıtan iki suluboya eserle katılacaklardır.

 

 

Festival sırasında, sanatçılar düzenlenecek canlı performanslarla kendi tekniklerini tanıtacaklardır. Dünya üzerindeki suluboya sanatçıları birbirleriyle ve sanatseverlerle görüş alışverişinde bulunacaklardır.

Aynı zamanda, Festival’de IWS Sanat Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirilecektir.

Ayrıca, plastik sanatların her alanından sanatçılar(yağlıboya, akrilik, desen baskı resim, seramik, heykel, fotoğraf vb.) Festival süresince eserlerini sergileme imkânını bulacaklardır.
Festival’de 2 Haziran 2012 akşamı müzik ve danslar eşliğinde başlatılacak sanat ateşi ile 2800 yıl sonra tarihin ilk sanat ve sanatçı kenti Teos Sahillerinden tarihte ikinci kez dünyaya ve tüm evrene sanatçılar tarafından barış mesajları verilecektir.

Bu sanat ateşi dünyaya, Uluslararası Suluboya Derneği’nin, dünya çapındaki ünlü sanatçıların desteğini almış olan Uluslararası Suluboya Resim Müzesi, Uluslararası Suluboya Dergisi, Suluboya Okulu projelerinin başlangıcını müjdeleyecektir.

Tüm sanatçıları ve sanatseverleri Festival'e katılmaya çağırıyoruz.

En iyi dileklerimizle,

İletişim: Organizasyon Merkezi: Uluslararası Suluboyacılar Derneği Seferihisar,  İzmir/ Turkey

Tel / fax: 0090.505 581 5771                                                  

Tarih: 02-03 Haziran 2012

Sergi ve Etkinlik Yeri: Seferihisar Kale içi,  Seferihisar, İzmir/ Turkey

Web: www.internationalwatercolor.com

Email: info@internationalwatercolor.com          

 

Uluslararası Suluboya Derneği

Haber:İlknur BAKIŞ-İzmir

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor Şair Esmira Güneş bu kez de okurlarını fazla bekletmeden "Zerdap Kahramanları " adlı yeni kitabını yazmaya başladı....

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi