gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 25  
»Bugün 2001  
»Toplam 15001798  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.238.254.78
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Anamur'da Doğa Fotoğrafçıları Biraraya Geldi

Anamur'da Doğa Fotoğrafçıları Biraraya Geldi

Tarih 26 Nisan 2013, 09:39 Editör admin

Anamur'da doğa severler Fotosentez adı altında bir araya geldiler. Düzenledikleri doğa gezileri ile fotoğraf sanatını buluşturuyorlar.

    Anamur Büyük çoğunluğu Anamur’lu kişilerden oluşan  https://www.facebook.com/groups/anamurfotosentez/ internet erişim adresli Anamur Foto-Sentez Grubu 7 Nisan 2013  AZITEPE  yürüyüş-fotoğraf etkinliği, 14 Nisan 2013 Aydıncık AYNALIGÖL Mağarası-Taşmasa-Soğuksu Etkinliği ve 21 Nisan  2013 Kalınören TİTİOPOLİS antik şehir etkinliklerinde Akdeniz yöresinin unutulmaz fotoğraflarını çektiler.

 
 

     Kurulmasının üzerinden daha 1 ay geçmeden 500 ün üzerinde üyeye ulaşan grup fotoğraf sanatını biyolojik yapıyla sentezleyerek doğaseverleri, tarihi dokuları, ilçemizin ve çevresinin biyolojik (flora ve fauna), kültürel zenginliklerimizi tanıtarak korunmasını sağlamayı hedefliyor. Grup dinamik bünyesini her geçen gün geliştirirken, katılan yeni üyelere veya o esnada isteyenlere DSLR profesyonel/yarı profesyonel makinalar kullanımı, fotoğraf kültürü ve teknik bilgiler gibi konularda da yardımcı oluyor.

 

    Anamur Foto-Sentez Grubu üyeleri arasında ülke çapında değerli fotoğrafçılar, botanik akademisyenleri, öğretmen, esnaf, işçi ve doğa fotoğrafçıları da yer alırken grup yöneticileri yaptıkları çağrı ile fotoğraf makinası olsun veya olmasın meraklı olan herkesi gruba davet ediyor.

 
 

     Grup etkinliklerinden özellikle Aynalıgöl Mağarası katılımcılar tarafından büyüleyici güzelliği ile büyük beğeni topladı. Toplam uzunluğu 555 m. olan dünyanın belki de 8. harikası sayılabilecek mağaranın içi, her türden damlataş oluşumları (sarkıt, dikit, sütun, duvar ve perde damlataşları, akma taşlar, mağara iğnesi)bir bir resimlendi.

 
 

     Grup kurucularından Erdinç ŞAM, Ayşe Nur ŞEN ve Erdal SAAT;  bölgemizin çok yakınında olmasına rağmen çoğumuzun bilmediği güzelliklerin değerinin bilinmesi gerektiğini, etkinliklerle aynı zamanda çevremizde var olan bu güzellikleri fotoğraflayarak insanları bu bölgelere yönlendirmek amacının olduğunu, etkinliklere katılımın giderek arttığını, Akdeniz Toros Dağları’nın bitki, hayvan, tarih yönünden çok zengin olduğunu, eğlenceli ve öğretici etkinliklere devam edeceklerini belirttiler.

 
 

     Fotosentez grubp yöneticileri şuan için albümlerin oluşturulduğunu ve ilerleyen zamanlarda bir sergi açılabileceğini dekaydettiler. Grubun son gerçekleştirilen etkinliklerinden olan Titiopolis gezisine bölge bitkilerini tanımak ve fotoğraflamak amacıyla Akdeniz Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğrencileri de katıldı.

 
 
                                                                                                    haber; A.Nur Şen
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...

MEŞYAD'DA ŞAİR KEMAL KARSLI ANILDI

MEŞYAD'DA ŞAİR KEMAL KARSLI ANILDI Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği Merhum Şair Kemal Karslı için anma töreni düzenledi.
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi