gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 13  
»Bugün 319  
»Toplam 15054192  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.221.187.121
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Başkan Kocamaz; Mersin'e Sahip Çıkmak İçin Anamur'a Geldik

Başkan Kocamaz; Mersin'e Sahip Çıkmak İçin Anamur'a Geldik

Tarih 08 Ocak 2013, 14:43 Editör admin

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Anamur ve Bozyazı'ya geldi.

     Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ulusal kalite Ödülü Sahibi Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Anamur temaslarını tamamladı.

     Anamur’da pazartesi akşamı saat 19:00’da MHP İlçe Teşkilatını ziyaret eden Başkan Kocamaz parti yöneticileri ile toplantı yaptı. Başkan Kocamaz MHP Anamur İlçe Teşkilatı ile yapılan toplantının ardından Salı günü sabah kahvaltısını Ören Belediyesi’nde yaptı. Ören Belediye Başkanı aziz Doluoğlu tarafından Ören’de ağırlanan Başkan Kocamaz ve beraberindekiler saat 11:00’de Anamur’a gelerek Belediye Başkanı Mehmet Türe’yi makamında ziyaret etti.

     Saat 12:00’de Anamur Belediye Toplantı Salonu’nda gerçekleşen söyleşi programına katılan Burhanettin Kocamaz saat 13:00’da Anamur’dan ayrılarak Bozyazı’ya hareket etti.

     Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Kocamaz tanıtılırken öncelikle özgeçmişi okundu;

Özgeçmiş;

     1955 yılında Tarsus’un Nacarlı Köyünde doğdu. İlk, Orta, Lise tahsilini Tarsus’ta tamamladı.

      1972 yılında Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümüne girerek 1977 yılında mezun oldu.1977–1978 yıllarında İskenderun Demir Çelik Fabrikası Kalite Kontrol Laboratuarlar Müdürlüğünde çalıştı.1980 öncesi Tarsus Endüstri Meslek Lisesi Kimya bölümünde, askerlik dönüşü Cengiz Topel Lisesinde Kimya öğretmenliği yaptı. Bu arada 1983–1985 yıllarında Ankara Hukuk Fakültesine devam etti. Ancak mazeretinden dolayı ayrıldı. Daha sonra özel bir dershanede öğretmen ve ortak olarak 5 yıl öğretmenlik yaptı. Bu arada 1987 yılında Kocamazlar Tarım Ltd. Şti’ni kurdu ve Zirai İlaçlar Bayisi olarak ticarete atıldı. 2004 yılında Kocamazlar Tarımdan ayrıldı ve Aznakay İnş. Şirketine kurucu ortak oldu. 2007 yılında Kocamazlar inşaat şirketini hayata geçirdi.

      1992 yılında MHP İlçe Teşkilatına girdi ve basın sözcüsü oldu. 1994 yılında 27 Mart seçimlerinde MHP’den Belediye Başkanlığına aday oldu ve kazandı. 1999, 2004 ve 2009 seçimlerinde de aynı başarıyla kazandığı Tarsus Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir.
      Evli ve üç çocuk babasıdır.

      Başkan Kocamaz yerel yönetimlerdeki hizmet ve başarıları dolayısıyla  2012 Yılı Ulusal Kalite Ödülü’ne layık görülmüştür.

      Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği, Türkiye Belediyeler Birliği, Çukurova Belediyeler Birliği, İnanç Turizmi Belediyeler Birliği kurucu üyesidir. Türkiye Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Çukurova Belediyeler Birliğinde Başkan olarak görev almıştır ve halen görevini sürdürmektedir.

      Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a, Karacaoğlan Şiir Akşamları etkinliğinden dolayı Azerbaycan Vektor Beynelminel İlim merkezi ilmi şurası tarafından Türk Dünyasına yaptığı katkılardan dolayı “Fahri Doktora” unvanı verilmiştir.

      Türkiye’deki Tarihi Kentler Birliği gibi önemli kuruluşlardan, Valilikten, bazı yerel yönetimlere yönelik dergilerden başarı ödülleri aldı. Ayrıca Türk Dünyası Kültür Sanat Vakfı tarafından Nusret Mayın Gemisini restore ettirerek müze olarak kültürümüze kazandırmasından dolayı “Türk Dünyası Özel Hizmet Ödülü”ne layık görülmüştür.

      Türkiye’deki birçok kuruluş, dergi ve gazete tarafından yılın belediye başkanı seçilen Burhanettin Kocamaz, aynı zamanda edebiyatımızın şiir dalına ilgi duymaktadır. Burhanettin Kocamaz’ın ‘Gönlümden Sızıntılar’ ve ‘Gönlümden Damlayanlar’ adlı iki de şiir kitabı bulunmaktadır.

 

     Başkan Kocamaz’ın özgeçmişinin okunmasının ardından Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe bir konuşma yaptı. Başkan Türe konuşmasında Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın son olarak aldığı Ulusal Kalite Ödülü’ne vurgu yaptı. Başkan Türe Başkan Kocamaz için ‘Belediye Başkanlarının örnek aldığı Başkan’, ‘Ağabey’ ve ‘Üstad’ tanımlamalarını kullanırken Tarsus için de ‘Örnek kent’ tanımlamasında bulundu.

     Başkan Mehmet Türe Başkan Kocamaz’a Anamur’a geldiği için teşekkür etti ve ‘Burada konuşma yapacak tüm aday adaylarına her türlü imkanı sağlayacaklarını’ belirtti. Başkan Türe Mersin’in adının artık terörle anıldığını, bayrak yakılan karakol taşlanan şehir olarak tabir edildiğini ve bu gerçekleşecek Belediye seçimlerinin Mersin için kurtuluş seçimleri olacağına dikkat çekti.

     Tarsus Belediye Başkanı Kocamaz konuşmasına Belediye Toplantı salonu’nu söyleşi programına açan ve vatandaşla buluşma olanağı sağlayan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’ye teşekkür ederek başladı. Başkan Türe’nin kendisini olağanüstü tanıttığını ifade eden Başkan Burhanettin Kocamaz Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili olarak Tarsus’ta ne yapıldıysa tümünü Mersin geneline yaymayı hedeflediklerini belirtti. Tarsus’ta aldığı oy oranlarını seçimler bazında değerlendiren Başkan Kocamaz ‘Hiçbir yerde bir Başkanın diğer seçimde aldığı önceki oy oranını2’ye hatta 3’e katladığını duymadık, biz bunu Tarsus’ta yaptık’ dedi. 15.000’den 40.000 oya çıktıklarını belirten Başkan Kocamaz Tarsus’ta terörün hakim olamayışını eşit hizmet ve vatandaşı sahiplenme anlayışı ile açıkladı ve terörün kullanmayı hedeflediği delikleri kapatarak herkesi kucakladıklarını söyledi.

     Başkan Kocamaz seçim sonrası ise hayata geçirecekleri projeler ile ilgili olarak ise tüm Mersin’i kucaklayacaklarını, Mersin merkezde ne ise Gülnar’da Bozyazı’da, Anamur’da onu yapacaklarını kaydetti. Anamur’a yönelik yapılacaklar arasında turizmin ön plana çıkarılacağını belirten Kocamaz, Mersin Anamur arası yolların tamamlanması ve Deniz otobüsü seferlerinin hayata geçirilmesiyle Anamur’un önünün açılacağını kaydetti.

     Ulusal Kalite Ödüllü Belediye Başkanı olan Burhanettin Kocamaz 4 dönemdir yerinin garanti olduğu Tarsus Belediye Başkanlığı’ndan ayrılarak Mersin’i düşünmesini hizmet aşkı ve Mersin’in eskiden olduğu gibi huzur şehrine dönüştürülmesi hedefiyle açıkladı. Atatürk'ün 'Mersinliler Mersin'e Sahip Çıkınız' sözünü hatırlatan Başkan Kocamaz Mersin'e sahip çıkmak için adayız dedi.

     Başkan Kocamaz yaklaşık 300 kişinin doldurduğu salondan gelen soru üzerine Çanakkale Kahramanı Nusret Mayın Gemisi’ni Türk Tarihi’ne ve Türk Halkı’na müze olarak nasıl kazandırdığını anlattı.

     Başkan Kocamaz söyleşinin ardından salona gelenlerle tek tek tokalaştı.

     Başkan Kocamaz ile birlikte Anamur’a Sebil Belediye Başkanı Mehmet Çelik, Yeşiltepe Belediye Başkanı Fikri Tüten, Bağcılar belediye eski Başkanı Akif Çiftçi, Tarsus Belediye Başkan yardımcısı Kerim Tufan, Belediye Meclis Üyeleri Hasan Yıldırım, Mehmet Aksoy, Mehmet Kıraç, Mehmet sabırlı, Eğitimci-sanayici Mehmet Depretmez, İşadamı Metin Men, Gazeteciler Mustafa Erdoğan, Okan Çalışkan, Şahin Turgut, Cem Hamurlu ve işadamı Mustafa Kocamaz geldiler.

     Başkan Kocamaz Anamur ziyaretinin ardından temaslarda bulunmak üzere Bozyazı’ya hareket etti.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SİYASAL

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek İYİ partiye geçen Ahmet ARICAN, İYİ Partiden Yenişehir ilçesi b...

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI Mezitli İlçe Teşkilatının 19.01.2024 tarihi itibari ile görevden el çektirildiği yazılı bir tebligat yapılarak duyu...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi