gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 8  
»Bugün 851  
»Toplam 15046292  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.149.251.155
» Bu sitemizi ziyaretiniz
İYİ PARTİ MERSİN'DE 13 BELEDİYEYİ DE ALMAK İSTİYOR

İYİ PARTİ MERSİN'DE 13 BELEDİYEYİ DE ALMAK İSTİYOR

Tarih 05 A?ustos 2023, 14:49 Editör

İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı Mersin Hilton Otelinde Mersin'de yayın yapan tüm yazılı basın'ın ve internet gazeteleri ile radyo ve tv’lerin davetli olduğu kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi.

İYİ PARTİ MERSİN’DE 13 BELEDİYEYİ DE ALMAK İSTİYOR

 

İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı Mersin Hilton Otelinde Mersin’de yayın yapan tüm yazılı basın’ın ve internet gazeteleri ile radyo ve tv’lerin davetli olduğu kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi. Yerel seçim öncesi özel bir toplantı olması dikkat çekti. Toplantıya Mersin İYİ Parti İl Başkanı Mehmet DUTAR, Mersin İYİ Parti Milletvekili Burhanettin KOCAMAZ, Mersin’de İYİ Parti’nin 5 ilçe Başkanı, Divan Kurulu üyeleri ve Basın mensupları katıldı.  Toplantıya basın yoğun bir ilgi gösterdi. 110 civarında basın mensubu katılım sağladı.

 
              
 

 İYİ Parti Mersin İl Başkanlığınca düzenlenen toplantıda konuşan İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, Mersin Büyükşehir Belediyesi dahil olmak üzere kentin 13 ilçesindeki tüm belediyelere talip olduklarını ve İYİ Parti kadrolarının bu kentleri daha güzel yöneteceklerini belirtti. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz da İYİ Parti’nin Türkiye genelinde 26 Ağustos Zafer Bayramının yıldönümünde yerel seçimlerin ’startının verileceğini’ duyurdu.

           

 

            DUTAR: SİYASET MİLLET İÇİN YAPILIR

 

            Mersin İYİ Parti İl Başkanı Mehmet DUTAR basın toplantısında yaptığı konuşmasına toplantıya katılan Basın mensuplarını selamlayarak başladı.

            DUTAR: “Mersin İYİ Parti teşkilatı olarak geçmiş seçim sürecini değerlendirmek ve önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili olarak, düşüncelerimizi paylaşmak için sizlerle bir araya geldik.

Siyaset millet için yapılır, millete rağmen yapılmaz. Milletin refahı, huzuru, yükselişi adına çaba ortaya konur; neticesinde bu ülkeye hizmet arzusudur bizleri de harekete geçiren.

Seçime doğru yapılanlar, vaatler, çizilen resimler seçim sonrasında ters yüz olunca millet büyük bir gönül kırılması yaşadı.

Yeni zamlar, bitmeyen zamlar, kaşıkla verip kazan kepçesiyle geri alınanlar, vergiler, ek vergiler, her nefes arasına sıkıştırılan vergiler, petrol istasyonlarının cep boşaltan iştihası, fahiş kira artışları, kiracı ev sahibi arasında ölüme varan kavgalar, yarınlarından umutsuz gençler, evine mahcup babaları, çaresiz anlar, valhasıl ülke yangın yerine dönmüş… Evet seçimden on gün sonra gelinen yer, görülen manzara budur.”

 

                   

 

HAYALLERİ YIKTILAR; TABLO ÇOK KÖTÜ

 

Mehmet DUTAR: “İftiralarla, hamasetle, sanal görüntülerle eleştirilen rüzgar maalesef tersine döndü. Halbuki hayaller Türkiye yüzyılıydı. Gabar’da bulunan petrol, Karadeniz de bulunan gazdı…

Seçimden sonra gerçekler: 40 tl ye yaklaşan benzin mazot fiyatı, mutfağı yakan 500 tl olan mutfak tüpü…

Seçimden sonra gerçekler: Traktörüne mazot koyamayan Türk çiftçisi… Tek maaşlı memur yoklukla savaşta, asgari ücretli nefessiz kalmış, emekli unutulmuş, denetimsiz zamlar yüzünden çarşı pazarın beli bükülmüş…

Dostlar bu ülke tarihinin en dengesiz, en yıpratıcı, en derin ekonomik krizini yaşıyor bilesiniz…

Her gün bir Pazar yerindeyim, her gün bir dertlinin yanındayım öyle anlar geliyor ki insanlığımdan utanıyorum. Evet kalbinde azıcık insanlıktan neşe bulunduran kim varsa bu hazin tablo karşısında nasibine sade utanmak düşer. Maalesef iktidar milleti kandırmıştır.

Evet ekonomik kriz evrensel atmosferin de yaşadığıdır diyelim  diyelim de niçin bunun bedelini garip gurebaya, işçiye memura, emekliye ödetelim.  Bu durumdan niçin mutlu azınlık pay almaz? Niçin kamuda tasarrufa gidilmez? Neymiş de itibardan tasarruf olmazmış.

Çifte emeklilikler, makam araçlarının arz-ı endam eden enflasyonu, yerli araç edebiyatı yapanların lüks makam araçları koleksiyonu, gösterişten yana fütursuz hareketler maalesef milletle alay edercesine tavırlar, manzaralar…

Maalesef yap-bozlarla ortaya konan ekonomik hamleler, önce nas var deyip sonra denmemiş gibi müdahaleler, havada uçan faziler, keyfilikler… Bütün bunların neticesi, hiçbir şeyi öngörememenin aczi içinde bütün bedeli garibana yüklemeler. Maalesef bu cadde çıkmaz sokak demenin, dur demenin  vakti geçmek üzeredir.

Allah’ın bir pulunu bekleyedursun bir kul,

Bir kişiye on, on kişiye bir pul,

Taksimini kurt yapmaz kuzulara şah olsa…

Manzara budur dostlar.”

 

Mehemt DUTAR: GERÇEKLERİ GÖRMEK ZORUNDAYIZ

 

İyi Parti İl Başkanı mehmet DUTAR sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Görmek zorundayız milletin yaşamak zorunda kaldığı manzarayı tekrar görmek zorundayız. Sözün geldiği nokta, biz elbette sandığa saygılıyız, demokrasinin şartlarına teslimiz seçim bitmiştir. Lakin düştüğü durumu görmek ve her mecliste dile getirmek vicdanımızın gereğidir. Milletimizin bize yüklediği sorumluluğumuzun gereğidir. Çünkü kim haklı sözden kaçınırsa o onursuzluğa adım atmıştır.

20 yıllık, soru sorulamayan hesapsız yol yürüyen ben yaptım odlularla, aldattım, aldatıldım pozlarıyla yaşayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Türlü vaatlerle, devlet imkanlarıyla pembe pozlarla yalanlarla kazanılan seçimde milletin hayalleri bugün gerçeklerin sert duvarına toslamıştır ve millet üzgündür. Bizde seçimde maalesef iftiralardan, yalanlardan payımızı aldık. Bizi terörist ilan etmeye çalışanlar, bal gibi de bizim ön koşulumuzun vatan bayrak olduğunu biliyorlardı, lakin yalanın fabrikasını kuranlar bu iftira tezgahında da sınır tanımadılar. Yoksa bizler bu milletin bu vatanın harcına konan her taşın duasındayız. Ama hırsından gözü kararmış, milleti ve milletin sıkıntılarını göremeyen iktidarı da önümüzdeki seçimlerde yıkmak boynumuzun borcudur.”

 

 

 

MİLLET YEREL SEÇİMLERDE MEVCUT İKTİDARA ATACAĞI ŞAMARIN BEKLEYİŞİ İÇİNDEDİR

 

DUTAR: “Mersin 20 yıldır iktidar tarafından cezalandırılan bir kenttir.”

“Evet dostlar, artık bu milletin ucuz hamasetlere, senaryolara, dayatmalara, adaletsizliğe, haksız paylaşıma, yandaşçılığa, arsızlığa, hırsızlığa tahammülü kalmamıştır. Oy verenler bugün derin bir hayal kırıklığı içindedir ve bunun hesabını yerel seçimlerde sormanın bekleyişi içindedir.

Hal böyle olunca yerel seçim üzerine de duygularımızı sizlerle paylaşmak isterim. Mersin bizim kaderimizdir çünkü coğrafyamız ruhumuzun bir parçasıdır. Doğduğumuz doyduğumuz toprağımızdır. Lakin Mersin bir kalabalık köy görüntüsündedir. Yüksek binalarla, bilinçsiz yerleşmeyle denizi halkından çalınmış bir deniz memleketidir. İlçeleri de betonlaşmanın çirkinleştirdiği beldelerdir. Turunçgil kokan bu şehir ve ilçeleri artık çirkin yapılaşmanın girdabındadır. Yüzyıllık cumhuriyetimizin birikimlerinden nasiplenmemiş bir kasabadır. Mutlu bir azınlığa bakarak teşhis yapılamaz. Mersin 20 yıldır iktidar tarafından cezalandırılan bir kenttir.

Seçimden önce hayaller:

Tarım kenti Mersin.

Seçimden sonra gerçekler:

Barajlar, göletler tamamlanamadığı için elektrik faturalarının altında ezilen Mersin çiftçisi, mazot fiyatlarından, gübre girdilerinden dolayı tarlasını ekemeyen yoksulluğa terk edilen Mersin çiftçisi .

Seçimden önce hayaller:

Turizm kenti Mersin

Gerçekler: Yıllardır hava alanı bile bitirilmeyen, yıllardır taşucu otoban yolu bitirilmeyen Mersin. 500 bin Suriyeli mülteci ile sokakları, sahilleri istila altında bir Mersin

Gelin Mersin’i, Erdemli’yi, Tarsus’u, ve diğer yerleri birlikte gezelim hala Mersin’den yola çıkan bir insan Silifke’ye yoğun bir trafikle boğuşarak gitmektedir.  Yazın nimeti olan denizden özellikle gariban aileler istifade edememektedir. Özellikle bilinçsiz ve denetimsiz göçlerle bu bölge yaşanılmaz kılınmıştır.

Mülteci sorunu, depremzede ailelerin gelişi gibi nedenler Türkiye de en çok bu bölgeyi etkilemiştir. Mülteci çöplüğüne dönmüş sokaklarımız güvensizdir. Özellikle de mülteci meselesi bugün Mersin de kangrene dönüşmüş ciddi cerrahi müdahale istemektedir.”

 

BELEDİYECİLİK ESKİ KALDIRIMI SÖKÜP YENİSİNİ YAPMAK DEĞİLDİR

 

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet DUTAR: “Belediyeciliği kaldırım taşlarıyla mücadele etmek sanıp, eskisini söküp yenisini yerleştirmekle uğraşanlar, makyaj belediyeciliğiyle göz boyamaya çalışanlar, kalıcı ve umumun menfaatine hizmetine yönelik hizmetler üretemeyenler maalesef bir de iktidarın engellemeleriyle karşılaşınca bütün yapılacaklar ortadan kalkmaktadır.

Evet biz iktidara talibiz milletin umudu olmaya devam edeceğiz .

Özel de yerel belediyelerde alacağımız neticelerle neler yapılabileceğini göstermeye hazırız. Kıymetli dostlar, ben inandığım hakikatleri ne pahasına olursa olsun dile getirmek ve onu yaşamak adına bir hayat sürüyorum ve de sürdüreceğim.

Benim inandığım hakikatler bana şunları ihtar ediyor: Belediye başkanı, şehreminidir. Yani şehrin kendisinden emin olduğu kişidir. Belediyelere  talip olan kişiler önce yükün ağır ömerinin yaralı olduğunu bilecek. Halkın un çuvalı sırtında olacak, gariban halkın sığındığı liman olacak. Dert kapısı olacak, yaralara merhem yeri olacak. Hizmette sınır tanımayacak. Halka hizmeti eşit şartlarla sunacak, bir bölgeye giden hizmeti diğer yerden sakınmayacak. Şehrin, beldenin, ilçenin imarı için geceleri rüyasını görüp gündüzlerde inşasına çalışacak

Evet dostlar, Akdeniz hizmet bekliyor, alt yapısı üst yapısıyla umrana ermiş bir memleket olmayı bekliyor. Biz bütün bunları gerçekleştirmek için Mersin ve 13 ilçede de yönetime talibiz. Yorulmak nedir bilmeden, terlemeye, 24 saat belediyelerin kapısını açık tutmaya geliyoruz. Mazeret üretmek bizim işimiz olmayacak, iktidarın yüz çevirdiği belediyelerin de inanırsa çalışırsa nasıl hizmet üreteceğini cümle Akdeniz’e göstereceğiz.

Evet dostlar, Mersin, Erdemli, Akdeniz, Tarsus, Silifke ve diğer incilerimiz maalesef halktan çalınmış yerlerdir. Elbette yapılanlar vardır, elbette güzel şeyler yapılmıştır. Lakin iklimiyle, doğasıyla, fiziki yaratılışıyla bu yerler modern yaşanılabilen cazibe merkezi yerler olmaktan çıkarılmıştır. Hangi hizmeti getirseler yakışacak bu yerler maalesef makyajlarla geçiştirilmiştir.”

 

             

            

 

             HERKESİ DOYURAN KENT KENDİNİ DOYURMAZ OLMUŞTUR

 

DUTAR: “Bir şehrin fakiri yoksulu da mutluysa orada hizmet hakkıyla yapılmıştır. Birkaç zengin çevrenin saadette olduğu arkaların, yan bölgelerin kir pas içinde olduğu mahrumiyet yerlerine dönüştürüldüğü bir atmosferde belediyecilikten söz edilemez. Çirkin yapılaşmanın sebep olduğu halktan denizi çalınmış bir yerdir Mersin, Erdemli, diğerleri…

Sahil, denizden gelen meltem rüzgarlarını alır, diğer bölgeler maalesef bundan nasipsiz bırakılmıştır. Bu bölge de artık işsiz, aşsız insanlar var. Halbuki bu bölge başka illerden de gelenlere ekmek kapısıydı. Şimdi Türkiye’nin en yoksul ailelerinin yaşadığı kent Mersin…

Evet dostlar, devletin sofrasına çökmüşler devlet gibi, kapışırlar babadan kalma bir servet gibi, millet de bakıyor karşıdan üvey evlat gibi… İnşallah bizim yönetimimizde kimseler üvey kalmayacak. Belediyeleri kazananlar üç gün sonra milletten uzaklaşıyor, yanlarına artık tütsüyle yaklaşamıyor halk.

Kurumlarına tavırlarına bakarsanız hepsi en büyük vatanperver, bir müddet sonra da belediyeleri, yönettikleri yerleri çiftlikleriyle karıştırmaya başlıyorlar, çulsuz gelip, karanlıklardan gelip biri milyona katlayanlar yüzünden bu millet yokluk pençesindedir.

Belediyeleri hazır bir sofra olarak gören, tıksırıncaya patlayıncaya kadar yiyenler yüzünden maalesef hizmete millete sıra gelmemektedir. Velhasıl halka yalan söylemenin nefes almaktan kolay olduğu, kendi adi çıkarlarının memleket meselesi sayıldığı, utanmayı bilmeyen yüzlerin gergedan köselesine döndüğü politika arenasında artık söylenecek söz kalmamıştır.”

 

            İYİ PARTİ KADROLARI BELEDİYELERİ EN GÜZEL ŞEKİLDE YÖNETİR

 

            İYİ Parti İl Başkanı Mehmet DUTAR sözlerini şu şekilde tamamladı: “İktidar memleketi yutar, belediye başkanları bölgeleri yutar hale geldiği bu zeminde milletin elinden tutan yiğitlere hizmet erlerine ihtiyaç vardır ve adres İyi Parti kadrosudur

İyi partinin elinin değdiği belediyeler ihya ve inşanın, ümranın, mamur olmanın, sosyal huzurun ne olduğunu görecektir.

Bu arzuların ve hedeflerin gerçekleşmesi için Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in, koca çınarın, gölgesinde büyüyen İyi parti kadroları gerçek belediyeciliğin ne olduğunu gösterecek güçtedir.

Mersin’de ve Türkiye’de yerel iktidara taliptir.

Hepinizi millete hizmet aşkıyla muhabbetiyle selamlıyorum.” Diyerek sözlerini tamamladı.

 

KOCAMAZ: TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNDE MERSİN’İN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN YOĞUN BİR ÇABA SARFETTİM

 

            İYİ Parti Mersin İl Başkanının daveti üzerine kürsüye gelen Mersin İYİ Parti Milletvekili KOCAMAZ konuşmasına basın mensuplarını selamlayarak başladı.

 

                                

  
            25 yıl belediye başkanlığı yaparak 'bizzat icraatın içerisinde olduğunu' belirten Burhanettin Kocamaz, "2019 Yerel seçimlerinde kendisinin adaylığının engellendiğini, sonrasında milletvekilliği için İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER ile görüştüklerini ve siyasete devam kararı verdiğini söyledi. Millete hizmet yolunda mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi İYİ Parti'nin Türkiye genelinde ve Mersin'de izleyeceği yol haritası ile ilgili açıklamalarda bulunan Kocamaz; "Özgüveni olan, kendisine güvenen, memlekete sevdalı, hizmet etmek için çırpınan ve adaylık düşünen herkesi İYİ Parti'den aday olmaya davet ediyoruz. Allah'ın izniyle bu konuda açığız, gizli saklı bir şeyimiz yok, aday adayları belirlendikten sonra yöntemimiz de şu olacak; Genel Merkez tarafından anketler yapılacak, alan araştırmaları yapılacak, bunların içerisinde en fazla oyu kim alabilecekse ipi kim göğüsleyebilecekse, İYİ Parti'nin adayı da o olacak. Bu konuda İYİ Parti olarak önceden şahıslar üzerinde peşin hükümle verilmiş bir kararımız da yok. Bu mücadeleyi hep birlikte yürüteceğiz ve Allah'ın izniyle Mersin'in makus talihini yenmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. İYİ Parti'nin aldığı bu karar Türkiye geneli için geçerli ve inşallah bu mücadelenin startını da 26 Ağustos günü Büyük Taarruz'un başladığı Afyon'da yapacağımız toplantıyla Türkiye'ye ilan edeceğiz."

Kocamaz 2023 ‘de yapılan Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından TBMM’nin 17 gün süre ile görev yaptığını, bu sürede yoğun bir çalışma temposu göstererek Türkiye’nin ve Mersin’in hak ve dertlerini savunmak için eleinden gelen tüm çabayı gösterdiğini de belirtti.

Kocamaz TBMM’de bu 17 günlük çalışma süresi içerisinde  5 konuda genel kurulda söz alarak konuşma yaptığını söyledi. Bu konuşmaların; “Mersin İlinin sorunlarına yönelik olarak gündem dışı konuşma olduğunu, Çukurova Havalimanı, Pamuklu Barajı, Mersin Konteynir Limanı, Mersin-Erdemli ve Silifke otoyolu, Mersin Devlet Hastanesi,  Mersin Şehir Hastanesi, Tarsus’a kurulmak istenen Çimento Fabrikası ve fabrikaya ait ham madde sahaları, Silifke Yeşilovacık Çimento Fabrikası, muz, kaysı ve limon üreticilerinin  sorunları, hortum, sel ve dolu mağduriyeti ve zararlarının karşılanması konularını gündeme getirdiğini” belirtti.

Kocamaz: “Terörle Mücadele ederken yaralanan asker ve polisler için gazi unvanı verilmesi konusunda 20 bin asker ve polisimizin yaşadığı sorunlar hakkında TBMM’ye araştırma yapılması için önerge sunduğunu, Mersin-Erdemli-Silifke Otoyolu konusunda konuşma yaparak Ulaştırma ve Altyapı Bakanına yolu ne zaman açacaklarını sorduğunu, Toprak Mahsulleri Ofisinde yaşanan randevu sorunu ve buğday üreticilerinin yaşadıkları sorunları gündeme getirdiğini, yapılan zamlar ve hayat pahalılığı konusunda yaşanan sorunları Saadet partisinin grup önerisi üzerine dile getirdiğini” de açıkladı.

Kocamaz Yapılacak olan kanun tekliflerine ilişkin  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ(6 adet), önerge sunduğunu, Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA’ya (3 adet), Tarım ve Orman Bakanı, İbrahim YUMAKLI’ya(2 adet),  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir URALOĞLU’na(3 adet), Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih KACIR’a(1 adet), Milli Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN’e(1 adet),  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY’a (1 adet) Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşık BAK’a(1 adet), Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan BAYRAKTAR’a /1 adet) yazılı soru önergesi verdiğini de belirtti.

 

YAPTIĞI EN İYİ İŞ İŞÇİ ÇIKARMAK

 

Kocamaz Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede ise: “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ’işçi çıkartma’ konuları üzerinden eleştirdi. Burhanettin Kocamaz, "Ben Mersin Büyükşehir Belediyesini teslim ederken bizzat gittim, kendim teslim ettim. ’Başlattığımız bazı projeler var, bunları devam ettirin’ dedim. Ama göreve geldi, tek yaptığı iş işçi çıkartmak, mobbing uygulamak." dedi.

 

                    

 

BİZ PARKOMAT İHALESİNİ İPTAL ETTİK

 

Kocamaz, devamında; "Hatta benim hakkımda komuoyunda öyle tevatür haberler var ki '3 bin 500 kişiyi işten çıkarttı' şeklinde. Benim devraldığım belediye zaten 3 bin 200 kişiydi. Burhanettin Kocamaz nasıl 3 bin 500 kişiyi çıkartacak? Bizim dönemimizde çıkarılanlar; bankamatikçiler, kendini iyi solcu ilan edip MHP'li bir belediyede çalışmak istemeyenler. Bunların ikisi de toplamda 80-100 arasında. Bir de o zaman hatırlarsanız, bu yol kenarında araçlar duruyordu onlarla ilgili bir firmaya verilmişti ve o firma 1 lira dahi bu belediyeye ödememişti. Teslim aldıktan itibaren parkomatçılar bir tek lira ödemediler. Biz bu sözleşmeyi iptal ettik. Sözleşmeyi iptal edince o firmanın işçileri de firma tarafından işten çıkarıldı. Bunların tamamını üst üste koyarsanız; 350-400 arasında bir işçi çıkarılmış gibi görünüyor ama dediğim gibi; çıkarılma nedenleri de bu ve maalesef şu ana kadar bu iktidar döneminde 5 bine yakın gariban, köylü çocuğu işten çıkarıldı. Ben, Sayın Başkan'ı Meclis'te dinledim. 'Belediyeyi partinin arka bahçesi yapmış' diyor. Uzaydan adam mı getireceğiz? Mersin'den, sadece MHP'liler de değil değişik siyasi partilerden insanlar gelmiş, işe girmiş ama Kocamaz döneminde işe girdi diye bunların tamamı işten çıkarıldı. Çok az bir kısmı kaldı" şeklinde eleştirilerde bulundu.

 

 

  

KOCAMAZ’DAN BİR İTİRAFTA GELDİ

 

İYİ Parti Mersin İl BaşkanlığıNIN Mersin Hilton Otelinde yaklaşan yerel seçimler öncesi düzenlediği basın toplantısının sonuna doğru Kocamaz’dan bir itiraf geldi.

2019 yerel seçimleri sonrası aktif siyaseti bırakma kararı aldığını da toplantıda itiraf eden Kocamaz, "Benim eşim, 2019'da yaşanan olaylardan sonra 'sen bunları hak etmedin, bu siyaseti bırak' dedi. Ama Sayın Genel Başkanımız Meral AKŞENER beni çağırdı, 'ben siyaseti bırakmak istiyorum' dedim. 'Ciddi olamazsınız' dedi. 'Neden' dedim. '25 yıllık bu bilgiyi, birikimi şimdi götürüp çöpe mi atacaksınız, bu kul hakkı, bunu yapamazsınız, birlikte çalışacağız ve mücadele edeceğiz' dedi. Ben ondan sonra İYİ Parti'de, MHP'de yaşadığımız olayların yaşanmayacağının garanti ettikleri için İYİ Parti'de siyasete taze bir 'bismillah' çekerek devam etme kararı aldım. Şu anda da eşim belediye lafını duyduğu anda çıldıracak duruma geliyor" dedi.

Toplantı sonunda basın mensuplarının çeşitli sorularına da cevap veren Mehmet DUTAR ve Burhanettin KOCAMAZ’a gelen bir soru ilginçti. Büyükşehir Belediye Başkanı olup olmayacakları sorusuna:

Burhanettin KOCAMAZ “bu an itibari ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının söz konusu olmadığını” söylerken, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet DUTAR’ın verdiği cevap soru kadar ilginçti.

Hakimiyet Gazetesinde Köşe Yazarlığı yapan Cihan Barış BUDAK, toplantıda İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet DUTAR'a, ‘Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda kamuoyunda isminin geçtiğini ve aday olma düşüncesi olup olmadığını’ sordu.

DUTAR VERDİĞİ CEVAPTA: “Ülke için her zaman mücadele etmeye hazır olduğunu vurgulayarak açıklamalarda bulundu. Mehmet Dutar; "Her nefis gibi benim de bu genç yaşta böyle önemli, millete hizmet makamlarında ismimin anılması hoşuma gidiyor. İYİ Parti'nin bütün kadroları bu kentte her ilçede sorumluluk alacak, Büyükşehir'de sorumluluk alacak yetenekteler. Yani İYİ Parti'nin kadrolarında birçok bu kenti yönetebilecek kabiliyette insanlar var. Ben de tabii ki İYİ Parti'nin İl Başkanıyım, buna bizim yetkili kurullarımız karar verir. Ama İYİ Partinin il başkanı da ilçe başkanları da dahil divan kurulu üyeleri de dahil hepsi bu sorumluluğu alabilecek güçte ve cesarette, bilgi ve birikime sahip. O anlamda benim böyle öne çıkmam gibi bir konu söz konusu değil" dedi.

Basın toplantısı fotoğraf çekimleri ile son buldu.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SİYASAL

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek İYİ partiye geçen Ahmet ARICAN, İYİ Partiden Yenişehir ilçesi b...

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI Mezitli İlçe Teşkilatının 19.01.2024 tarihi itibari ile görevden el çektirildiği yazılı bir tebligat yapılarak duyu...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi