gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 15  
»Bugün 36  
»Toplam 15042223  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.224.149.242
» Bu sitemizi ziyaretiniz
MERSİN İYİ PARTİ İL KONGRESİNDE BEYAZ LİSTE KAZANDI

MERSİN İYİ PARTİ İL KONGRESİNDE BEYAZ LİSTE KAZANDI

Tarih 09 Ocak 2023, 01:44 Editör

Mersin İYİ Parti 3. Olağan Kongresinde delege Mehmet Dutar ile yola devam dedi. Dutar güven tazeledi.

MERSİN İYİ PARTİ İL KONGRESİNDE BEYAZ LİSTE KAZANDI

 

Mersin İYİ Parti 3. Olağan Kongresinde delege Mehmet Dutar ile yola devam dedi.

İYİ Parti’nin İl kongresinde 3 aday yarıştı. Kim kazanacak diye merakla beklenen  kongrede sonuca ulaşan yeniden Mehmet DUTAR oldu.

 

 

 

İLÇE KONGRELERİNİN ARDINDAN İL KONGRESİ YAPILDI

 

Uzun süredir devam eden ilçe kongrelerinin ardından İYİ Partide İl kongresi 07/01/2023 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezinde  büyük bir katılımla gerçekleşti. Heyacının en yüksek seviyede olduğu kongre tam bir demokrasi şöleni şeklinde geçti.

 

Üç Adayın ilçe teşkalatlarını ziyaretleri, kongrelere katılımları ve delege bazında çalışmalarının sonucu olarak il kongresine gidildi. Sabahın erken saatlerinde Kongre Merkezinin girişte üç adayın posterleri ve iyi parti bayrakları ile süslenmiş olarak delege ve üyeleri karşıladı.

 

ÜÇ ADAYIN YARIŞTIĞI KONGRE

 

İYİ Parti İl kongresi Mevcut Başkan Mehmet DUTAR, Fatih ÜNAL ve partinin kurucularından İlksen Sorguç DİNÇER’in yarışına sahne oldu. Kongernin yapılacağı salonun önünde kongreye katılmak için gelenleri çifte davul zurna müzikle karşıladı. Her ilçe için ayrı bir masa kurularak deleğe kartları dağıtıldı. Delegeye giriş sırasında Mersin İl Başkanı Mehmet DUTAR tarafından hazırlatılan üzerinde İYİ PARTİ amblemli içerisinde kalem, bloknot, kahve, çikilota ve bir fincan bulunan çantalar hediye edildi. Su şişelerine kadar herşey İYİ Parti  amblemi ile donatılmıştı.  Delegelere öğle menü olarak döner ve ayran ikram edildi.

 

             

 Kongre salonunun sahnesi  Genel Başkan Meral AKŞENER ve 3. Olağan kongre yazısı ile tamamen doldurulmuştu. Slayt gösterisi de devam ediyordu. Delegelerin ve üyelerin yerini alması ile saat:11.00 sularında kongre başlatıldı.

 

 

KONGREYE İLGİ YOĞUNDU

 

Mersin Kongre ve Sergi Sarayında yapılan kongreye  delege, üye ve  STK’lar ile siyasilerin ilgisi yoğun oldu.

 

 

3. Olağan Kongreye; İYİ Parti Mersin Milletvekilleri Zeki Hakan Sıdalı, Behiç Çelik, İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Gelecek Partisi İl Başkanı Hamit Karış da katıldı.

 

 

 

Kongre açışı yapılarak Divan Heyeti Teşekkül ettirildi. Divan Heyeti Başkanlığına Konya İYİ Parti Milletvekili Fahrettin YOKUŞ adayların ortak düzenlediği  teklifle getirildi. Katip üyeler ve başkan yardımcısı için de tek liste verildi. Fahrettin YOKUŞ gündem gereğince hazurunu Atatürk, tüm şehitler için saygı duruşuna davet etti. Ardından hep birlikte İstailal Marşı okundu.

 

 

 
            İl kongresi faaliyet raporunun okunması ve ibrası, mali bütçenin okunması ve ibrası ile gelecek dönem bütçesinin kabülü ile devam etti. Sonrasında siyasi konuşmalara geçildi.

 

KAZANAN İYİ PARTİ OLACAK

 

Partinin kurucularından İlksen Sorguç DİNÇER, Fatih ÜNAL, İl Başkan Mehmet DUTAR birlik beraberlik vurgusu yapan, kazananın kim olursa olsun İYİ Partinin bundan kazançlı çıkacağını, kazananın İYİ Parti olacağını, Genel Başkan Meral AKŞENER’in İYİ PARTİ’nin birinci parti çıkması ile Başbakan yapılacağına vurgu yaptıkları konuşmalar yapıldı.

            Daha sonra ise: İYİ Parti Mersin Milletvekilleri Zeki Hakan Sıdalı, Behiç Çelik, İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz birer konuşma yaptılar.

 

 

MERSİN’İN ELİNDEN MEHMET DUTAR

 

Kongrenin her aşamasında heyecanın zirvede olduğu gözden kaçmadı. Kongrenin en  göze çarpan sloganu ise; “MERSİN’İN ELİNDEN MEHMET DUTAR” oldu. Delegeler Mehmet TUTAR’ın konuşması ve kongreyi kazanmasından sonar da bu sloganı sürekli haykırdılar.

 

 

423 OYLA BEYAZ LİSTE KAZANDI

 

Beyaz Liste ile İl Başkanı Mehmet DUTAR’ın, Sarı Liste ile İl Başkan Adayı Fatih ÜNAL’ın, Mavi liste ile İlksen Sorguç DİNÇER’in delegeden oy istediği yarış Mehmet DUTAR’ın  listesinin kazanması ile sonuçlandı. Beyaz liste seçildi. Mevcut Başkan Mehmet Dutar 423 oy, Fatih Ünal 207 oy , İlksen Dinçer Sorguç ise 6 oy aldı.

  

 

 

SALONDA ÇOŞKU ÇOK YÜKSEKTİ

 

Sonucun açıklanmasının ardından partililer tarafından omuzlara alınan Dutar yeniden büyük bir delege topluluğu ve üyelerle salona girerek  teşekkür konuşması yaptı. Salonda çoşku çok yüksekti.

 
                  
 
            Fatih ÜNAL’da bir teşekkür konuşması yaptı. Kazananın İYİ Parti olduğunu, Mehmet DUTAR’ın partinin İl Başkanı seçildiğini, partinin her zaman yanında ve emrinde olduğunu, asıl mücadelenin bundan sonar başlayacağını İYİ Parti’yi birinci parti yapmak için çalışılması gerektiğini vurguladı.

 

  

MEHMET DUTAR BİRLİK VE BERABERLİĞE VURGU YAPTI

 

Mehmet DUTAR’ın teşekkür konuşmasından önce il yönetimine seçilenler arasında bulunan Cemal YAZDIÇ  tarafından dua yapıldı. Mehmet DUTAR konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Bütün İlçe Başkanlarını, Milletvekillerini GİK üyesi Burhanettin KOCAMAZ’ı sahneye çağırdı ve beraber yol yürüyeceğini söyledi. Demokratik bir kongrenin yapıldığını ve herkesin el ele kutlu hedefe doğru, ayrım-gayrım yapmadan yürümesi gerektiğini, kırgınlık ve dargınlık olmadığını, herkesin İYİ Partinin Güneş’in altında mücadele etmesi gerektiğini söyledi. 

 

 

Kongre el ele tutuşularak yapılan selamlamalar ve fotoğraf çekimleri ile tamamlandı. Çıkışta partililerce hazırlanan koç kurban edilerek kongre süreci tamamlandı.

             

 
            Anamurlu hemşerilerimiz Emekli Eğitim Müfettişi Çınar ARIKAN ve Emekli Öğretmen Mustafa YILDIZ İl Yönetim Kuruluna seçilenler arasında yer aldılar. Ayrıca İYİ Parti Anamur İlçe Sekreteri Salih KUTLU genel merkez delegesi olarak seçildi.
            

            
                   

 
 
 
BÜTÜN ADAYLAR, MİLLETVEKİLLERİ, GİK ÜYESİ EL ELE
 
             Gazete Anamur olarak yeni seçilen İl Başkanı Mehmet DUTAR ve yönetim kurulunu tebrik eder, başarılar dileriz.
 
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SİYASAL

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek İYİ partiye geçen Ahmet ARICAN, İYİ Partiden Yenişehir ilçesi b...

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI Mezitli İlçe Teşkilatının 19.01.2024 tarihi itibari ile görevden el çektirildiği yazılı bir tebligat yapılarak duyu...
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi