gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 42  
»Bugün 705  
»Toplam 15050193  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.217.109.151
» Bu sitemizi ziyaretiniz
MHP ANAMUR: MEMURA ENAZ YÜZDE YİRMİ VERİLMELİ

MHP ANAMUR: MEMURA ENAZ YÜZDE YİRMİ VERİLMELİ

Tarih 25 May?s 2012, 00:14 Editör

MHP Anamur İlçe Teşkilatı memur, çalışanlar ve emeklilere sahip çıkan bir açıklama yayımladı.

MHP ANAMUR:

MEMURA AZ YÜZDE YİRMİ VERİLMELİ

 

MHP Anamur İlçe Teşkilatı memur, çalışanlar ve emeklilere sahip çıkan bir açıklama yayımladı…

 

 

Memur ve emeklilere yönelik olarak 2012 yılı için önerilen ‘yüzde 3.5-4′ zam teklifi her şeye rağmen memur ve emeklilerimiz için insafsızlık ve izansızlık örneği olmuştur. Üstelik memurlara ödenmesi gereken bu yılın ilk yarısındaki zamlı maaş hala verilmemiş ve bu konuda affedilemez bir kayıtsızlık gösterilmiştir. İktidar gücüyle sindirilen, tayin ve yer değiştirme tehditleriyle bunaltılan, işe yaramaz ve vasıfsız diyerek hakir görülen, hatta YAN GELİP YATMAKLA itham edilen memurların dayanacak gücü, mecali artık kalmamıştır. İşine gelince her şeye para bulan, milli kaynakları fütursuzca çarçur eden ve israfın dibine batan AKP zihniyetinin, sıra memur ve emeklilere gelince ipe un sermesi asla kabul edilemeyecek bir sinsilik ve kötü niyetliliktir. Son bir yıllık zaman zarfında; doğalgaza yüzde 33, elektriğe yüzde 22, benzine yüzde 23, mazota yüzde 24′lük, eğitim-öğretime yüzde 30’luk zam oranları çalışanların maaşlarını eritmiş ve bilhassa gıda ve barınma harcamalarındaki ve eğitim-öğretim, sağlık…gibi temel harcamalarda ısrarlı artışlar hayatı zindana çevirmiştir.

 
       
 
        “Hükümet, şayet ekonomik büyümeden, ilerlemeden ve dünyanın 17. büyük ekonomisi olmaktan samimiyetle bahsediyorsa; toplu görüşme masalarında hak sahiplerinin taleplerini karşılamalı ve doğal olarak maaşıyla geçinen milyonları rahatlatmalıdır”

 

“Yeri gelince ‘Alan değil veren el olduk’ diyerek mangalda kül bırakmayan Başbakan; tahammül sınırını çoktan aşan hayat pahalılığı karşısında memurların ve emeklilerin feryatlarını işitmek durumundadır. Libya muhaliflerine yüz milyonlarca doları bir çırpıda veren, Suriye muhaliflerini besleyen, küresel projelere milletimizden topladığı vergileri hoyratça peşkeş çeken AKP hükümetinin, toplu görüşmelerle çocuklarının nafakasını ve geleceklerinin güvencesini teminat altına almaya çalışan kamu çalışanlarına gözünü ve vicdanını kapatmaması en temel insanlık borcudur. Milliyetçi Hareket Partisi, hükümetin ayak sürümesiyle devam eden toplu görüşmelerde, memurların yüzde 11,14 seviyesine ulaşan enflasyona ezdirilmeyerek, refahlarını artıracak makul ve meşru zam oranı üzerinde bir an önce mutabakat sağlanmasını beklemektedir. Diyalog, işbirliği ve anlayış kapılarını açık tutarak memurların dile getirdikleri sosyal ve ekonomik nitelikli isteklerin karşılanması, AKP’nin ihmal edemeyeceği görevleri arasındadır. Bilinmelidir ki, çalışanını mutlu edemeyen, siyasi baskı ve kuşatma altında tutan bir iktidarın ayakta kalma, var olma ve gücünü koruma şansı asla bulunmayacaktır. Bu gerçekler ışığında partimiz Başbakan ve hükümetini inadından vazgeçerek memur ve emeklilerin sesini duymaya; bununla birlikte insafa, adalete ve hakka riayet etmeye davet etmektedir.”

 

Yukarda kısaca Genel başkanımız Dr. Devlet  Bahçeli’nin Hükümeti Uyarı niteliğindeki açıklamalarında özetlendiği gibi; memur ve emeklilerimizin dayanacak gücü ve takati kalmamıştır. Yıllardır kemer sıkarak,dişini sıkarak,varını yoğunu borçlarını kapatmak uğruna satmak zorunda kalan; psikolojisi bozulmak üzere olan memurlar ve emeklilerimize acilen hakları verilmelidir.Geçen yılların tazmini belki söz konusu değil ama;hiç değilse bundan sonrası için memurlarımız ve emeklilerimiz hak ettikleri huzur ve refahı yaşasınlar istiyoruz.

 

Kredi kartı cinnetlerinden kurtulsunlar istiyoruz.

 

Memurlarımız; bakkal, manav, konfeksiyon,dershane,marketlerin…önünden geçerken borçlarından dolayı artık yüzleri kızarmasın istiyoruz.Memurlarımız artık borçlarını ve karamsar geleceklerini düşünmesinler;mutlu TÜRİYEMİZİ ve sadece yaptıkları işleri düşünsünler istiyoruz.

 

Bu sebeple memur ve emeklilere 2012 yılı için EN AZ  %20 MAAŞ ARTIŞI İSTİYORUZ. Memur sendikalarının haklı taleplerini de sonuna kadar destekliyoruz.

 

RAMAZAN YALÇIN

YÖNETİM KURUL ADINA

MHP İLÇE BAŞKANI

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SİYASAL

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek İYİ partiye geçen Ahmet ARICAN, İYİ Partiden Yenişehir ilçesi b...

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI Mezitli İlçe Teşkilatının 19.01.2024 tarihi itibari ile görevden el çektirildiği yazılı bir tebligat yapılarak duyu...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi