gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 32  
»Bugün 1029  
»Toplam 14975223  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.172.169.199
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Sektörel Güven Endeksleri Açıklandı

Sektörel Güven Endeksleri Açıklandı

Tarih 26 May?s 2018, 11:45 Editör

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; sektörel güven endeksleri, mayıs ayı oranları değerlendirildi.

                                     Sektörel Güven Endeksleri Açıklandı

 

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; sektörel güven endeksleri, mayıs ayı oranları değerlendirildi.

 

Yapılan değerlendirmede, mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksinin Nisan ayında 97,1 iken, Mayıs ayında %5,3 oranında azalarak 92 değerine düştüğü ifade edildi. Hizmet sektörü güven endeksindeki bu azalışın; son üç aylık dönemde “iş durumunun” iyileştiğini ve “hizmetlere olan talebin” arttığını değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde “hizmetlere olan talebin” artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandığı belirtildi.

 

Hizmet sektöründe bir önceki aya göre; iş durumu, hizmetlere olan talep ve hizmetlere olan talep beklentisi endekslerinin sırasıyla %5,1, %6,3 ve %4,5 azaldığı bildirildi.

 

Perakende ticaret sektöründe iyimserlik düşüşte

 

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksinin mayıs ayında %3,2 oranında azalarak 97,1 değerine gerilediği bildirildi. Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki bu düşüşün; son üç aylık dönemde “iş hacmi-satışların” arttığını, “mevcut mal stok seviyesinin” mevsim normallerinin altında olduğunu değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde “iş hacmi-satışların” artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandığı ifade edildi.

 

Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre; iş hacmi-satışlar, mevcut mal stok seviyesi ve iş hacmi-satışlar beklentisi endekslerinin sırasıyla %2, %2,8 ve %4,6 azaldığı bildirildi.

 

İnşaat sektörü güven endeksi 77,2 oldu

 

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksinin bir önceki ayda 78,8 iken, Mayıs ayında %2,1 oranında azalarak 77,2 değerine düştüğü bildirildi. İnşaat sektörü güven endeksindeki bu azalışın;  “alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyini” mevsim normalinin üzerinde değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde “toplam çalışan sayısında” artış bekleyen girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandığına dikkat çekildi.

 

İnşaat sektöründe bir önceki aya göre; alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi ve toplam çalışan sayısı beklentisi endekslerinin sırasıyla %3,3 ve %1,1 azaldığı bildirildi.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

ANAMUR

BÖLGE TARIMINI TEHTİD EDENLERİN KARŞISINDAYIZ

BÖLGE TARIMINI TEHTİD EDENLERİN KARŞISINDAYIZ Anamur Ziraat Odası Başkanlığı muhtarlar ve halkla bir araya gelerek kamuoyunu bir bildiri yayınlayarak aydınlattı....

İYİ PARTİ 81 İL VE İLÇELERDE KENDİ ADAYLARI VE LOĞOSU İLE MAHALLİ SEÇİMLERE KATILACAK

İYİ PARTİ 81 İL VE İLÇELERDE KENDİ ADAYLARI VE LOĞOSU İLE MAHALLİ SEÇİMLERE KATILACAK İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER öncülüğünde toplanan GİK toplantısında bir dizi kararlar alındı.
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi