gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 11  
»Bugün 201  
»Toplam 15032601  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.191.211.66
» Bu sitemizi ziyaretiniz
ANAMUR'DA HORTUM DEHŞETİ YAŞANDI

ANAMUR'DA HORTUM DEHŞETİ YAŞANDI

Tarih 08 May?s 2023, 04:08 Editör

Meteroloji Genel müdürlüğü uyarmış fırtına ve yüzde doksan dokuz oranında yapış olacağını belirtmişti. Üreticilerin yapabilecekleri herhangi bir şey yoktu.

            ANAMUR’DA HORTUM DEHŞETİ YAŞADI

 

Meteroloji Genel müdürlüğü uyarmış fırtına ve yüzde doksan dokuz oranında yapış olacağını belirtmişti. Üreticilerin yapabilecekleri herhangi bir şey yoktu.

                 

 

Meteoroloji Genel müdürlüğünün uyarı yaptı. Mersin'in Anamur ilçesinde kuvvetli rüzgâr ve fırtına yaşanacağını belirtmişti. Uyarıdaki gibi Anamur ilçesinde çok etkili oldu. Çok kuvvetli yağışın başlaması ile birlikte fırtına da bir yandan esmeye başladı. Şiddetli yağış ve fırtına ile Anamur’da hortum meydana geldi. 

 Anamur ilçesine bağlı Ören, Sultan Alaaddin ve Akarca mahallelerinde hortum seraları yerle bir etti. Parçaladı. Bir tır ve kamyonetin devrilmesine yol açtı. Çatılar  uçtu evlerin camları kırıldı. Dereye uçan ve ters dönen ticari kamyonetin şoförü haif şekilde yaralandı.

 
                    
 
           Üreticiler seralarının yerinden sökülüp yıkılması, naylonlarının parçalanıp patlaması ve içindeki muz ağaçları ile muz ve çilek ürünlerinin hortumdan zarar görmesi ile büyük maddi kayıplar yaşadılar.

Hortumun meydana geldiği alanlara siyasi parti başkanları ve milletvekili adayları ulaşarak zarara uğrayan vatandaşlara geçmiş olsun mesajlarını ilettiler.

 

 

İYİ PARTİ TÜM KADROSU İLE OLAY YERİNDEYDİ

 

2023 Seçim Çalışmaları Kapsamında Anamur’da bulunan İyi Parti Mersin Milletvekili adayı Burhanettin Kocamaz Ali Rıza ÖZDENİZ ve  ilçe Başkanı Osman KAHVECİOĞLU ile İYİ Parti ekibi meydana gelen hortum felaketinden etkilenen ve büyük zarara uğrayan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

 

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI BURHANETTİN KOCAMAZ VE ALİ RIZA ÖZDENİZ ANAMUR HORTUM FELAKETİ BÖLGESİNDE

 

Milletvekili adayı Burhanettin Kocamaz: “Yaşanan hortum felaketinden dolayı çok büyük bir üzüntü duyduğunu” belirtti. Kocamaz: “Ülkenin tarım alanındaki zor şartlarıyla mücadele eden insanlarımız maalesef doğal felaketlerle de sınanıyor. Rabbim beterinden korusun. Tek tesellimiz can kaybının olmamasıdır. Hortumdan zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah çiftçimizi doğal afetlerden korusun. Muz ve çilek üretim sahalarında çok büyük bir zarar meydana geldi. İnşallah yetkililer bu zararı tespit ederek, onların kayıpların giderilmesi konusunda inşallah gerekli adımları atarlar. Yaralanan 13 vatandaşımıza da acil şifalar diliyorum.” dedi.

            

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI BURHANETTİN KOCAMAZ VE ALİ RIZA ÖZDENİZ ANAMUR HORTUM FELAKETİ BÖLGESİNDE İNCELMELERDE BULUNDULAR

  

İYİ Parti Milletvekili adayı Ali Rıza ÖZDENİZ’de: “Hemşerilerimize büyük geçmiş olsun. Zaten çok kötü ekonomik şartlar yaşayan çiftçilerimiz bu felaketle daha zor duruma gelecekler. Allah doğal afetlerden milletimizi, Anamurlu çiftçilerimizi korusun.  Daha büyük acılar yaşatmasın” dedi.

 

MUZ SERALARINDA HASAR ÇOK BÜYÜK

 

Mersin'in Anamur ilçesinde fırtına ile birlikte ortaya çıkan hortum,  Anamur ovasında yer alan özellikle de Ören, Sultan Alaaddin ve Akarca mahallerindeki seralara zarar verdi.

İlk yapılan tespitlere göre 100 civarında muz ve çilek serasının zarar gördüğü, bazı evler ile iş yerlerinin cam ve çatılarında, yol kenarlarında yer alan ağaçlarda hasar oluştuğu tespit edildi. Bir tırı deviren ve ticari aracında dereye uçması ile büyük bir zararın oluştuğu öğrenildi.

 
            
 

 Bölgede muz ve çilek üretimi yapan çiftçilerin de olayla ilgili olarak da açıklamalar yaptılar. Yapılan açıklamalarda “zararın büyük olduğu, bu seraların tahminen %25 civarında sigortalı olduğu, büyük bir kısmının sigortasının olmadığı, tesellilerinin can kaybının olmamsı, zararın mala gelmiş olması olduğunu” belirttiler.

         
                                   
 

Meydana gelen hortumda Ziraat Mühendisi ve çiftçi Murat Altay 9 bin metrekarelik serasının zarar gördüğünü söyledi. "Şu anda seramız yıkıldı. Yapabileceğimiz bir şey yok. Allah daha büyüğünden korusun. Geçmiş olsun herkese." dedi.

Çilek toplarken hortumun içinde bulundukları seranın sağ ve sol kısmını yıktığını anlatan bir kadın ise; “Allah bizi korudu. Tam içinde bulunduğumuz bölüm sağlam kaldı. Rabbimize şükürler olsun” dedi.

 

CHP İLÇE YÖNETİMİ DE OLAY YERİNDEYDİ

 

Olay yerine CHP İlçe Başkanı Durmuş Deniz ve yönetim kurulu üyeleri de intikal ederek vatandaşlarla buluştu. Onların acılarını paylaştı ve “geçmiş olsun” dileklerini iletti. Vatandaşlarla görüşerek onların yanında olduklarını belirttiler.

Anamur İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince bölgede meydana gelen ve hortumdan meydana gelen hasarın tespiti çalışmalarına devam edildiği de öğrenildi.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

ANAMUR

BÖLGE TARIMINI TEHTİD EDENLERİN KARŞISINDAYIZ

BÖLGE TARIMINI TEHTİD EDENLERİN KARŞISINDAYIZ Anamur Ziraat Odası Başkanlığı muhtarlar ve halkla bir araya gelerek kamuoyunu bir bildiri yayınlayarak aydınlattı....

İYİ PARTİ 81 İL VE İLÇELERDE KENDİ ADAYLARI VE LOĞOSU İLE MAHALLİ SEÇİMLERE KATILACAK

İYİ PARTİ 81 İL VE İLÇELERDE KENDİ ADAYLARI VE LOĞOSU İLE MAHALLİ SEÇİMLERE KATILACAK İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER öncülüğünde toplanan GİK toplantısında bir dizi kararlar alındı.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi