gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 21  
»Bugün 2250  
»Toplam 15002047  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.213.4.140
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Başkan Türe ve Sanatçı Murat Kekilli Sahnede Dolar Yaktı

Başkan Türe ve Sanatçı Murat Kekilli Sahnede Dolar Yaktı

Tarih 11 Aral?k 2016, 19:38 Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan dolar yerine yerli para çıkışı gündemde ki yerini korurken bu çıkışın 2001 tarihinde Anamur'da da dolar yakarak ortaya çıktığı anlaşıldı.

Başkan Türe ve Sanatçı Murat Kekilli Sahnede Dolar Yaktı

 

Ülkemizde 15 Temmuzda Hain Terör Örgütü Fetö tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından harekete geçen ve Türkiye’yi her alanda kuşatmaya çalışan şer odaklarının emellerine karşı ekonomik anlamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan dolar yerine yerli para çıkışı gündemde ki yerini korurken bu çıkışın 2001 tarihinde Anamur’da da dolar yakarak ortaya çıktığı anlaşıldı.

 

2001 yılı Ağustos ayında Anamur Mamure Kalesinde gerçekleşen Murat Kekilli Konserinde o dönem Kekilli’nin memleketi olan Adana’nın Pozantı ilçesinden sanatçıyı konser için ikna ederek Anamur’a birlikte gelen ve Pozantı da Üsteğmen olarak görev yapan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin sahnede Türk Lirasına destek için dolar yaktığı ortaya çıktı.

 

 

 

İkili 2001 yılında ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar ve Ankara Ticaret Odası tarafından başlatılan dolara hayır kampanyasına destek için sahnede bir çakmak ile seyirciden dolar isteyerek sahnede çakmak ile 1 doları yaktı. Şarkıya eşlik etmek için sahneye çıkan ve o dönem Üsteğmen olan ve Murat Kekilli’nin yakın arkadaşı olan Başkan Mehmet Türe’de yanan doları tutarak bu kampanyayı destek verdi. Kekilli dolar yaktığı konserde Türk Milleti’nin kaderini Amerikan parasını belirleyemeyeceğini belirtmişti.

 

O dönemde Ankara Ticaret Odası tarafından başlatılan kampanya büyük destek görmüş, 11 bin üyesi bulunan Denizli Ticaret Odası dolar ile iş yapan üyelerine ceza vereceğini açıklamıştı.

 

 

 

2001 yılındaki bu çıkışı ile ilgili soruları yanıtlayan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe “O dönemin şartlarında ülkemize destek olmak ve Türk Lirası’nın önemini vurgulamak için sanatçı dostum Murat Kekilli’nin bu çıkışına destek vermiştim. Kendiliğinden sahnede gerçekleşen bir olaydı. Bugünde aynı desteği veriyorum. Ülke içinde ve ülke dışında ki hainlere inat öncelikle belediye çalışanlarım, tüm sevenlerim ve hemşerilerimden bu duyarlılığı bekliyorum. Bizim Dolar olarak bir birikimimiz zaten yok ancak olsaydı hiç düşünmeden bozdurur hemen Türk Lirası’na çevirirdim.  Türk Milleti büyük bir millettir, Türk Milleti güçlü bir devlettir. Ekonomimizi ayakta tutmak için devlet büyüklerimizin Türk Lirası kullanımı kampanyasına şahsım adına destek veriyorum ve bu kampanyayı destekliyorum.” dedi.

 

 

 

Öte yandan Anamur’da çeşitli esnaf ve toplumun kanaat önderleri de 1000 dolar bozdurana bir kasa Yerli Anamur Muzu, Yerli Para Yerli Muz çıkışlarıyla sosyal medyada dikkat çekmeye devam ediyor.

 

Mersin Milletvekili Baki Şimşek de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Yerli Para Yerli Muz girişimi ile TBMM Restaurantı'nda  yerli muz olan Anamur Muzu satışına başlanmasını sağladı.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

ANAMUR

BÖLGE TARIMINI TEHTİD EDENLERİN KARŞISINDAYIZ

BÖLGE TARIMINI TEHTİD EDENLERİN KARŞISINDAYIZ Anamur Ziraat Odası Başkanlığı muhtarlar ve halkla bir araya gelerek kamuoyunu bir bildiri yayınlayarak aydınlattı....

İYİ PARTİ 81 İL VE İLÇELERDE KENDİ ADAYLARI VE LOĞOSU İLE MAHALLİ SEÇİMLERE KATILACAK

İYİ PARTİ 81 İL VE İLÇELERDE KENDİ ADAYLARI VE LOĞOSU İLE MAHALLİ SEÇİMLERE KATILACAK İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER öncülüğünde toplanan GİK toplantısında bir dizi kararlar alındı.
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi