gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 44  
»Bugün 2101  
»Toplam 15051589  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.189.193.172
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Anamur'da 6000 Kişilik Büyük İftar Yapıldı

Anamur'da 6000 Kişilik Büyük İftar Yapıldı

Tarih 13 Haziran 2016, 22:45 Editör

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Anamur Belediyesi işbirliğiyle Anamur'da 6000 kişilik büyük iftar yemeği ve Mahallede Ramazan Programı düzenlendi.

 Anamur’da 6000 Kişilik Büyük İftar Yapıldı

 

Mersin Büyükşehir  Belediyesi ve Anamur Belediyesi işbirliğiyle Anamur’da 6000 kişilik büyük iftar yemeği ve Mahallede Ramazan Programı düzenlendi. Programda iftar yemeği sonrası Kenya Dans Grubu, Ateşbaz, Hacivat Kargöz, Sanatçı Davuthan Akyüz, Selami Durmuş, Ahmet Coşkun ve Aşık Sefai sahne aldı.

 

www.gazeteanamur.com

 

Kanal 33 Canlı Yayını’nda Protokol İmzalandı

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın Başkanlığını yürüttüğü Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) ve Anamur Belediyesi arasında Köşekbükü Mağarası Aydınlatma, Tadilat ve Bakım İşinin İhalesi ve Uygulamasına Dair İşbirliği Protokolü Kanal 33 Tv’nin 12 Haziran Pazar günü saat 10:00’da Çavuşpınarı Parkı’ndan canlı yayınlanan programında Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz arasında imzalandı.

 

 

 

Aynı programda Anamur Yeşilyurt Mahallesi’nde Çocuk Bahçesi, Oyun ve Spor Alanı yapılmak üzere taşınmaz kullanım protokolü ile Kasdişlen Cemevi ve Kültür Merkezi Yapımı Projesi bedelinin iki belediye arasında yüzde 50 oranında karşılanmasıyla ilgili protokolün de imzaları atıldı.

 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek’in de konuk olduğu program yaklaşık 3 saat sürdü.

 

Programda Başkan Türe ve Başkan Kocamaz programda Sunuculuğunu Ahmet Özdemir’in yaptığı programda hizmetlerini anlattı.

 

Helikopter Gezisi İle Bölge’de İnceleme Yapıldı

 

Kanal 33 Tv canlı yayını sonrası Anamur Şehir Stadından Mersin Büyükşehir Belediyesi helikopterine binen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ve MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek Anamur, Bozyazı ve Aydıncık semalarından incelemelerde bulundu.

 

 

Projelerin uygulanacağı alanlar, sahil şeridi ve diğer hizmetler incelendi.

 

Bengütürk Anamur’dan Canlı Yayın Yaptı

 

12 Haziran Pazar günü saat 18:30’da Çavuşpınarı Parkı’ndan canlı yayın yapan Bengütürk Barış Cem kaya’nın sunduğu İftara Doğru programında Anamur’u tanıttı. Kuran Tilaveti ile başlayan programda saat 19:00’da Anamur Belediye Başkanı Anamur’u anlattı.

 

Saat 19:50’ye kadar süren programda Anamur her yönüyle ele alınırken ramazan üzerine sohbet gerçekleştirildi.

 

6000 Kişilik Büyük İftar Yemeği

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin unutulmaya yüz tutan geleneklerimizi yaşatmak ve hemşehrilik bilincinin gelişimine katkıda bulunabilmek adına geleneksel hale getirdiği ilçe iftarlarından üçüncüsü Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, MHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ayan, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla ‘Muzun Başkenti Anamur’da gerçekleştirildi.

 

 

Anamur Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen iftar yemeğine saatler kala meydanı dolduran Anamurlular, oruçlarını Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 4 bin metrekarelik alana kurduğu 6 bin kişilik iftar sofrasında açarak, hep birlikte yapılan dualara âmin dedi.

 

İlçe Müftüsü Zeynel Abidin Çınar İftar ezanı öncesi dua yaptırdı. Çınar duada birlik, beraberlik ve kardeşlik dileğinde bulunurken, şehitleri de andı. İftar Ezanını ise Anamur Belediyesi Din Görevlisi Yalçın Şahin okudu. İftar yemeği masalara servis edildi.

 

Etkinlikte konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ramazan ruhunu birlikte yaşayıp, Anamurlular ile bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Ramazan’ın feyzi ve bereketinden faydalanmaktan, sizlerle birlikte bir arada olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Yemek bahane, sizlerle bir araya gelmek, yüzünüzdeki o mutluluğu görmek önemli olan. Bizlerin bugün olduğu gibi her zaman Mersin ortak paydamızda birleşmemiz çok önemli. Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gereken bu dönemde, inadına birlik, inadına Mersin, inadına Türkiye diyoruz. Sizlerle burada buluşmak ve Ramazan ruhunu sizinle yaşamaktan mutlu oldum, gurur duydum” dedi.

 

www.gazeteanamur.com 

 

Etkinlikte konuşan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın desteği ile birlik ve beraberlik içerisinde hizmetlerin sürdüğünü kaydetti. Başkan Mehmet Türe ülkenin içinde bulunduğu duruma değinirken Şehitleri de rahmetle andı. Başkan Türe Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm ilçelerde iftar sofraları kurulduğunu son üç gün içinde Aydıncık ve Bozyazı’da kurulan iftar sofralarına katıldığını ve gururlandığını belirterek Anamur iftarına katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise konuşmasında vatandaşları selamlayarak ramazan aylarını tebrik etti.

 

Başkan Türe’den Anamur’dan Kıbrıs Tablosu

 

 

 

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe kendilerine desteklerini esirgemeyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve her zaman yanında olan, iftar programına katılan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ve Bozyazı belediye Başkanı Mehmet Ballı’ya Anamur’dan Kıbrıs’ın ışıklarının göründüğü fotoğrafı içeren tabloyu hediye etti.

 

 

Muhteşem Sahne Etkinlikleri ve Aşık Sefai Konseri

 

Ramazan etkinlikleri kapsamında gerçekleşen sahne gösterilerinde ise ilk olarak Kenya dans Grubu muhteşem bir gösteri sundu. Kenya dans grubunun ardından Hacivat ve Karagöz, ateşbaz sahne aldı.

 

www.gazeteanamur.com

 

 

Selami Durmuş ve Davutcan Akyüz seslendirdikleri türküler ile dinleyenleri mest ederken Ahmet Coşkun şiirleriyle geceye renk kattı.

 

Gecenin finalinde halk Ozanı Aşık Sefai sahne aldı. Aşık Sefai birbirinden güzel eser ve deyişlerle sazını dile getirirken efe, zeybek ve semazen grupları ona eşlik etti.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

ANAMUR

BÖLGE TARIMINI TEHTİD EDENLERİN KARŞISINDAYIZ

BÖLGE TARIMINI TEHTİD EDENLERİN KARŞISINDAYIZ Anamur Ziraat Odası Başkanlığı muhtarlar ve halkla bir araya gelerek kamuoyunu bir bildiri yayınlayarak aydınlattı....

İYİ PARTİ 81 İL VE İLÇELERDE KENDİ ADAYLARI VE LOĞOSU İLE MAHALLİ SEÇİMLERE KATILACAK

İYİ PARTİ 81 İL VE İLÇELERDE KENDİ ADAYLARI VE LOĞOSU İLE MAHALLİ SEÇİMLERE KATILACAK İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER öncülüğünde toplanan GİK toplantısında bir dizi kararlar alındı.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi