gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 45  
»Bugün 547  
»Toplam 15050035  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.12.34.178
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Mustafa Öğür Hakka Yürüdü...

Mustafa Öğür Hakka Yürüdü...

Tarih 30 Nisan 2012, 00:28 Editör

Ülkücü camianın Mustafa ağabeyisi, yiğit, tavizsiz, dürüst insan Mustafa Öğür 27 Nisan 2012 günü sabah namazında vefat etti.

                   Mustafa Öğür Hakka Yürüdü…

Bazı insanlar vardır, doğdukları yerleri ekonomik şartlar dolayısı ile terk edip, ekmeğini başka diyarlarda ararlar. Yıllar önce Mustafa ÖĞÜR ailesinin Ermenek Sarıvadi’de başlayan macerası Anamur’la devam etti.

Yıllar yılı şehir şehir direksiyon başında, bitmeyen yollar, kamyon şoförlüğü, zorlu bir geçim, ekmek kavgası…

Gittiği her ilde Ülkücü teşkilat ve ülkücüler ile çok sıcak bir diyoloğ. Herkesin Mustafa Öğür abisi olma yolunda süren koskoca bir ömür..

Sonrasında bir yandan demir-çimento tüccarlığı, daha sonra ise inşaat mütahhittliği..

Ülkücü teşkilatlara adanmış bir ömür, maddi ve manevi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen, her türlü faaliyete destek veren, onure eden ve içinde yer alan bir adanmışlık…

Kayseri-Anamur hattında bir yiğit insan.. Kayseri Erciyes Zafer Kurultaylarının amansız takipçisiydi. Başbuğun izinde adım adım süren bir izleme, onun yön ve yönünü takip etme… O kendini yetiştirmek için aynı zamanda okuyan bir insan. Ülkücü teşkilatların gecelerine katılır oralarda o teşkilatlara yardım etmek için yoğun çaba sarfederdi.

Ülkücü camianın Mustafa ağbeysi, yiğit, tavizsiz, dürüst insan Mustafa Öğür 27 Nisan 2012 günü sabah namazında vefat etti.

O ölümün ne demek olduğunu bilen biriydi. Yüzlerce Ülkücü gencin toprağa verilişine, şehit düşüşüne şahitlik etmişti.

 
     

 www.gazeteanamur.com

 
        Oğlu Sedat Öğür’ün ölümünü genç bir evlat acısı olarak hissetmiş, kardeşi Ahmet Öğür’ün oğlu Tamer’in ölümünde aynı duyguları yaşamıştı.
Kur’an-ı Kerim’de bildirilen Yüce Allah’ın  “Her nefis ölümü tadacaktır.” Ayetindeki hükmü net biliyordu. İnançlıydı. En zor zamanlarda bile tevekkül etmekten geri durmamıştı.

Başbuğ’un hapisten çıkıp Anamur’a gelişinde oradaydı. Milliyetçi Çalışma Partisi kurulurken kuruculuğa hemen gönüllü oluyor ve 12 Eylül’ün arkasından ülkücü camiadaki dağınıklığı ve teşkilatsızlığı önlemek adına atılması gereken en anlamlı adımı Rahmetli Hüseyin GÜMÜŞ’le birlikte atıyordu.

12 Eylül öncesinde ve sonrasında, Anamur’da MÇP’den partinin adının Milliyetçi Hareket Partisi olarak değiştiği andan bugüne gelinceye kadar,  ülkücü mücadelenin içinde olmuş, çizgisinde hiç kırıklık ve sapma olmamıştı. Son zamanlarda yaşlı olması ve bazı hastalıklardan kurtulamaması nedeni ile evinden fazlaca çıkmıyordu. Ancak Ülkücülerin özel gün ve gecelerinde boy göstermekten yine de geri durmuyordu.

Son anına kadar Türk-İslâm Ülküsü davasına hizmet etmeyi kendisine görev edinen Mustafa Öğür’ün aniden vefatı ailesini ve sevenlerini sonsuz bir yasa boğdu.

MHP’nin Anamur Belediye Meclis üyeliği görevinde de bulunan Mustafa Öğür, 27 Nisan Cuma günü ikindi namazından sonra şehir mezarlığında dualarla, ebedi istirahatğâhına sevenleri tarafından defnedildi. Fani dünyadan ebedi âleme uğurlandı.

    
         

 www.gazeteanamur.com

 
 
         Cenazesi her kesimden insanların katılımı ile gerçekleşti. Herkesimden insanların cenazeye katılım insan olarak ne kadar da sevildiğini ortaya koyan önemli bir unsurdu. İnsanlar cenaze sırasında tabutunu taşımak, mezarına bir kürek toprak atmak için birbirleri ile yarıştılar.

gazeteanamur.com haber ve kültür sitesi olarak Mustafa ağbeyimize Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve ülkücü camiaya sabırlar diliyoruz. Allah taksiratlarını affeylesin.

Mekânın Cennet olsun Mustafa ÖĞÜR…

 

                                                     www.gazeteanamur.com

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SİYASAL

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek İYİ partiye geçen Ahmet ARICAN, İYİ Partiden Yenişehir ilçesi b...

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI Mezitli İlçe Teşkilatının 19.01.2024 tarihi itibari ile görevden el çektirildiği yazılı bir tebligat yapılarak duyu...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi